Bana cokca sorulan soruya genel bir yanit vermek istedim.
Satinaldiginiz SSL -----PRIVATE KEY---- ile baslayan sertifika bir kez verilir ve baskaca hic bir yerde saklanmaz. Size verilen PRIVATE KEY'inizi bilgisayariniza indirip saklamaniz gerekmektedir. Eger private keyinizi kaybettiyseniz yapilacak birsey yoktur yeniden ssl sertifika satinalmaniz gerekmektedir.
Plesk Panelde ssl kurulumu. Size verilen private key ve sertifika key dosyanizi cPanelinizden yeni ssl olusturup Private key ve zertifikat kutularina tex veya dosya olarak upload edip tamam diyorsunuz. Eger gercek private key ve zertifikat ise sorunsuz olarak ssl kurulumu gerceklesmis olmaktadir. Daha sonra cPanelden domain ayarlarindan olusturmus oldugunuz sertifika adini secerek tamam diyorsunuz ve böylece alan adiniza SSL aktif olmus oluyor.
SSL kurulu ancak browserde ssl hatasi veriyorsa https ile ceken sayfalarinizda harici http:// linki var demektir. Orjinal prestada ssl hatasi vermemektedir. Ancak ilave olarak kurmus oldugunuz moduller ssl hatasina sebep olabilir. Bu modulleri tesbit ederek sisteminizden ayiklamaniz gerekmektedir.
Kolay Gelsin

Kolay GElsin