Neler yeni
Presta-TR

Forumumza kayıt olarak hem destek alabilir hem de destek verebilirsiniz!

Şimdiden aramıza hoş geldiniz.

1.3.1 Sitem Çok Yavaş

yawuzcab

Yeni Üye
Bir arkadaşın yazmış olduğu maddeleri değerlendirdim

1. özellikle prestanın kendi tabanında çalışan analystic yapısı bu yapıyı hiç kullnamadan bütün iş yükünü google analystic aktar hızda bir artış sağlarsın.
2. boş kategoriler kullanma içi boş kategoriler database şişirir.
3. zorunlu kalmadıkça bir ürünü birden fazla kategoriye bağlama
4. database'e table açan modüllerden sakın
5. sitene bağlı css dosyalarını tek dosyaya indirmeye çalış
6. kullanılmayan js dosyalarını görmezden gelme basitçe eleme yap (zira çalışsın çalışmasın browserlar js kitaplıklarını okur ve yüklerler)
7. product-list sayfası için sayfa başına 20 ürünü geçme
8. gereksiz nitelikleri ve kombinasyonları sil kombinasyon sayısını en azda tutmaya çalış

Ama yinede çok yavaş nasıl çözebilirim bu olayı www.markabak.com incelerseniz sitenin açılması çok geç ve ürünler arasında geçizte öyle :'(

Cvp: 1.3.1 Sitem Çok Yavaş

Bu sayfadaki paylasimimi inceleyiniz.
http://presta-tr.com/forum/18-duyurular/10214-sitenizin-acilisini-hizlandirin.html

Dün paylaşmıştınız sanırım bunu :'( inceledim uyguladım ama çok az bi hızlanma oldu
% de ye vursak %5 gibi bi değer çıkartabilirim :'(

Bilemiyecegim. Baglantinizlada ilgili olabilir. Ben faydasini gördüm. Hatta % 50 oraninda hizlandi diyebilirim

Bu işlem ilk açılışı etkilemez bu işlem yapıldıktan sonra siteniz artık cache tutmaya başlar yani sitenizde gezindikçe sonraki ziyaretçilerin göreceği ekranları özetlemiş olursunuz
özetle aynı anda etki etmeyecektir.

Tercihler / Kullanım Smarty 2 yerine 3 / evet seçeneğini tıkla.

Daha ayrıntılı yazar mısınız bulamadım dediğini yeri :'(

@Looserjack

O özellik 1.4 ve üstünde geçerlidir 1.3 ve eski veriyonların bazılarında manuel düzenleme gerekiyor ayrıca yaptığın bu ayar ile Cache sistemi açılmıyor Sadece Smarty versiyonu değiştiriliyor.

@Yawuzcab

1.3 Kullanıyorsan
McDaim'n yaptığı düzenlemeyi yapmalısın

1.4 Kullanıyorsan Admin Panel Ayarlar (CCC) yi aktive etmelisin Şu an elimde hazır 1.4 yok tam olarak yerini bilmiyorum

McDaim'n yaptığı düzenlemeyi uyguladım ama dediğim gibi pek bi değişiklik olmadı :'( neyse yapacak bişi yok böyle kullanacağız artık siteyi :'(

biraz bekle siteyi de burdan yayınla bir bakalım bizde

http://www.markabak.com/ PC imde localhostta attım yine site kasıntı sunucu ile alakası yok :'( hatta temala eklenti felanlada ilgisi yok tüm eklentileri kaldırıyorum (hemen hemen tümünü) Temamanı değiştiriyorum en sade temaları deniyorum yine kasıyor yine kasıyor :'(

admin performans ekranı bu şekilde? resime baksana bi

1.3 de böyle birşey mecut değil sanırım

Lütfen şu soruna bi el atalım hep beraber sitenin yavaş oluşunun sebebi acaba nedir :'(
hiçbir verim alamıyorum sitemden :'( sürüm güncellemesi mi yapsam
hocam vereyim şifreleri bir bakın ben gerçekten kafayı yemek üzereyim günlerdir arıyorum sürüm değişiklikleri yapıyorum onlarda bir sürü sorun çıkıyor en sorunsuzunu kullanıyorum oda kanı gibi çalışıyor :'(

http://www.markabak.com/

Ürün koydukça daha da şişiyor :woohoo: hostta sorun yok :'( PC deki localhostta da aynı derecede yavaş :'(

Gereksiz modulleri kaldirin. Sayfa acilisinda arka planda calisan tüm modul veya js kdolari sirasiyla acilmayi bekler. Buda sitenizin yavaslamasina neden olur. Tipki bilgisayar gibi. Nasil ki bilgisayara format attigimizda jet gibidir ancak bisürü program yükledikce yavaslamaya baslar. birde baslangictaki programlar cok olursa hepten yavaslar. Web site olayida ayni. Arka planda calisan tüm modul vs kendi özelligine göre acilma süresi vardir.
Ürünlere yüklediginiz fotolarin boyutlarinin büyük olmamasina dikkat edin. Sitede kücük gözükebilir ancak ftpnizde boyutundan dolay cok yer kaplar ve acilmasi zaman alir. Resim boyutlari 50kb gecmezse iyi olur. Ana sayfada resimlerin sayisini mümkün oldugunca düsürmeye calisin

yarın tüm anasayfa modüllerini kapatıcam ftp den küçük görsel fotoları çekip kendim size ını ayarlıcam birde böyle deneyelim bakalım inş olur. Ben belki kodlarda bir sıkıntı vardır diye görsellerin üzerinde durmamıştım explorer da hata veriyor çünkü :D teşekkür ederim neticeden haberdar edicem sizi :)

Sabahı bekleyemeden inceledim :) image/p de en büyük ebattaki foto 30 kb :'( oda en büyük hallerinde ki ilk sayfada hep küçük fotoları yer alıyor ürünlerin :'(

Tüm modülleri kaldırdım görünmesini engellemedim kökten kaldırdım :'( ama yine birşey değiştirmedi :'( görselleri inceledim photoshopla açtım :D 1.62 kb ana sayfadaki küçük foto photoshopla kayder diyip en kötü görünümünü işaretlesemde :D 4 kb in altına inmedi yani kendi küçültmeleri çok daha iyi :) velhasıl sitem hala kanı :'(

orjinal temayı denedinmi birde Flash modülünü kaldırıp denermisin?

Şu anda orjinal presta shop temasında tüm temaları denedim o flash ı da kaldırdım fakat aynı PC de de kasıntı... 1.4.4 ü beklemekten başka çarem kalmadı ve 1.4.4 tamamlandığında sitemden sadece ürünleri kullanıcıları ürün gruplarını çekip oraya koymam gerekiyor dosyalardan birisi hatalı sanırım sıfırdan kurup sadece ürünleri almam gerekiyor

Üst Alt