Neler yeni
Presta-TR

Forumumza kayıt olarak hem destek alabilir hem de destek verebilirsiniz!

Şimdiden aramıza hoş geldiniz.

Acil Yardım

kadir_bay

Yeni Üye
Kurulumun 3 aşamasında aşağıdaki hatayı veriyor config dosyasını kontrol ettiğimde settings.inc.php dosyası yok.
lütfen yardım edermisiniz. saygılar.
Can't create settings file, if /config/settings.inc.php exists, please give the public write permissions to this file, else please create a file named settings.inc.php in config directory.

Cvp: Acil Yardım

İngilizce olarak açıkca uyarıyor. Yazma iznini kontrol ediniz
please give the public write permissions to this file
Bu dosyaya yazma izni veriniz diyor

ftp de chmod da izinler çıkmıyor nasıl izin verebiliriz acaba
saygılarımla

Filezilla ftp programı idealdir. ftpnize giriş yaptıktan sonra klasörü sağ tıklayıp özelliklerden kutucukların hepsini işaratleyin ve kaydet deyin

[quote="kadir_bay" post=8782]ftp de chmod da izinler çıkmıyor nasıl izin verebiliriz acaba
saygılarımla[/quote]
Sanırım hostunuz windows sunucuda. eğer windows sunucu ise yazma iznini hosting yönetim paneli üzerinden yapmanız gerekir. FTP proğramları ile windows hostta yazma izni veremezsiniz. (örnek plesk panel)

malesef aynı sorunlar devam ediyor sorun

(PrestaShop Veritabanı zaten mevcut. Bu veritabanını ya Boşaltın yada ön takısını değiştirin.)

birde ilgimi burası çekiyor 2. aşamada verdiği hata alltta

Mcyrpt mevcut (önerilir)

Mcyrpt bileşeni kuruluma engel değildir ama sistemin çalışmasını engelleyecektir. Aldığınız bu (PrestaShop Veritabanı zaten mevcut. Bu veritabanını ya Boşaltın yada ön takısını değiştirin.)

hata mesajındada kurulumun yapıldığını gösterir ama isterseniz ön takıyı değiştirerek (ps_ -> ps2_ ) gibi yada eritabanını boşaltarak tekrar kurulum yapabilirsiniz.

Üst Alt