Neler yeni
Presta-TR

Forumumza kayıt olarak hem destek alabilir hem de destek verebilirsiniz!

Şimdiden aramıza hoş geldiniz.

Admin panelinde türkçe karakter sorunu

Maresca

Yeni Üye
Presta Shop 1.1 TR olarak kurdum.Admin paneline girince türkçe harfler bozuk çıkıyor.Bunu MYSQL den yada başka bir yerden düzeltebiliyor muyuz?

Cvp:Admin panelinde türkçe karakter sorunu

O dosya 350 den fazla kez indirildi. daha önce kimse bu tip bir sıkıntıdan bahsetmedi ki bende hiç bu tip bir hata ile karşılaşmadım. Tekrar kurmayı ve hostunuzda bu tip problem olup olmadığını kontrol edin.

http://img107.imageshack.us/img107/901/sorunts5.jpg

bu linke bakarsanız görebilirsiniz sorunumu.Aslında bazı karakterleri gösteriyor bazılarını ise göstermiyor.Mysql de karakter seti olarak UTF-8 yazıyor.Ondan kaynaklanabilir mi acaba?

hayır MySQL deki karakter seti standart budur ve herkes genelde bunun ile kurulur. siz sitemizdeki v1.1 Türkçeyi mi kullandınız yoksa orj. versiyona dilmi yüklemeye çalıştınız?

Sizin sitenizdeki v1.1 Türkçe versiyonunu kurdum.Bunu düzeltmenin bir yöntemi var mı?

şu ana kadar çok kez kurdum ve hiç bu tip birşey yaşamadım. hiç kimsedende bu tip bir şikayet almadım. ama siz bunu yaşadıysanız normal ingilizce versiyonu kurup üstüne türkçe ekleyip probleminizi gidermeyi deneyebilirsiniz.

wMaster yazan:
şu ana kadar çok kez kurdum ve hiç bu tip birşey yaşamadım. hiç kimsedende bu tip bir şikayet almadım. ama siz bunu yaşadıysanız normal ingilizce versiyonu kurup üstüne türkçe ekleyip probleminizi gidermeyi deneyebilirsiniz.

Bu benimde başıma gelmişti bunun nedeni 1,1 1.0 tr dil dosyası entegre etmeye çalışmaktır bunun tek düzelmetme yolu standart ingilizceyi kur ondan son mysql db deb türkçeye çevir.

sorunu hallettim ama ing kurup üzerine tr dil ekleyince yapmadım.baştan sıfırdan bir host kurdum farklı bir servera normal kurulum yaptım ve sorunsuz çalıştı.herhalde bir önceki hostun karakter setinden kaynaklanan bir durumdu bu.

Üst Alt