olayı selectbox değilde input ile çözdüm

artık istediğim şekilde listeletebiliyorum kombinasyonları, ama renge göre stoğu olan numaraları aktif ettirmesi kaldı sadece. yani verdiğim resimde dikkat ederseniz 35 ve 37 numara aktif değil, çünkü mavi ayakkabılar için o numaralar mecvut değil.
demo site :
Babaet - Demo Mağaza
product.php düzenlenen kodlar 317-333. satırlar
js/product.js düzenlenen kodlar 80-82. satırlar
beyin fırtınası kısmına gelirsekte, benim prestanın çalışma mantığından anladığım şu :
grupları ve niteliklerini gösterirken foreach döngüsüyle;
önce 1. grubu çekiyor ve stok değerine bakmaksızın tüm niteliklerini sıralıyor
sonra 2. grubu çekiyor ve stok değerine bakmaksızın tüm niteliklerini sıralıyor
bu işlem bu şekilde grup sayısı kadar devam ediyor. benim sistemimde önce numara grubunu sonra renkleri çekiyor bence bunun tersi olması lazım. önce renk gelmeli ki ona göre numarasının stoğu war mı bakabilelim.
sanırım javascript bilgisi bu noktadan sonra gerekli olacak, müşteri bir renk seçtiğinde findCombination() fonksiyonu otomatikman çalıştırılıyor aslında. bu fonksiyon içerisinde gelen kombinasyonlara bakabilirsek eğer stoğu olan numaraların div style özellikleri ile oynayarak inaktif gibi gösterebiliriz diye düşünüyorum.
tabi sadece düşünmekle kalmayıp birde bunu kodlamak gerekecek
Düzenleme : az önce prestanın kendi sitesinde bir kod buldum, sanırım benim istediğimi yapmaya çalışmışlar ama eski bir sürüm için çalışılmış. sende bi bakarsan belki bi fikir verebilir
http://www.prestashop.com/forums/to...how-valid-attribute-combinations-in-the-menu/