Neler yeni
Presta-TR

Forumumza kayıt olarak hem destek alabilir hem de destek verebilirsiniz!

Şimdiden aramıza hoş geldiniz.

ayakkabı numarası detaylandırma

maniacus

Yeni Üye
merhaba,

yapacağım sitede aynı model ayakkabının renk ve numarasını çeşitlendirmek istiyorum. örneğin, bayan babet, 36-37-38-39 numara ve siyah-kırmızı-yeşil-mavi şeklinde.
bunu yapabiliyor muyum? biraz template lere baktım ama göremedim. bu konuda bilgi verebilir misiniz? birde kullanılacak modül paralı mı?

Admin panel katalog Attribute&Grup sekmesinden önce Attribute yaratacaksiniz, örnegin Numara ve renk, yaratmis oldugunuz bu attributeyede gruplandirma yaratacaksiniz, 36-37-38-39 ve rengede istediginiz renkleri, bu islemden sonra ürününüzün düzenleme sayfasindan kombinasyon olusturacaksiniz. Bu kombinasyonlar shop sitenizde ürün detaylarinda gözükecektir.. yani müsteriniz numara ve renk tercihi yapabilecektir

hocam hangi versiyonunu önerirsiniz peki? bir de uygun bir tema tavsiyeniz var mı? bayan ayakkabısı ve birkaç parça elbise satılacak sitede.

Farkli zamanlarda farkli temalar forumda paylasilmisti. Forumda arastiriniz.
Size 1.3.x ve 1.4.x önerebilirim. 1.3 versiyonun avantajlari su an piyasada bulunan temalari desteklemesi, 1.4 icinse bu temalardan uyumsuz olanlari kendinizin düzenlemeniz gerekmektedir.
Kolay gelsin

aynı soruyu bende soracaktım bu konu iyi oldu. 1.4.8.2 kurdum bugün. bu sürüme uyumlu olan bir tema buldum ama dediğiniz olay her temada yapılabilir mi yoksa kodlarlada oynamak gerekecek midir?

dediginiz olay derken? attiributemi? Attribute Presta sistemin degismez sabit fonsiyonudur. versiyonlar degissede bi olay kalir. Shop sistemlerin olmazsa olmazidir.

evet öğrenmek istediğim oydu, sağol cevap için. e-ticaret olayında yeni olduğumdan çok detaylı bilmiyorum sistemleri. ama birkaç gündür inceliyorum çözdüm olayı artık

dostum yardımın sayesinde sorunumu hallettim ama şu anda gösterim şekinde yapmak istediğim bişey var.

istediğim şu alttaki resimde olduğu gibi ayakkabı numaralarını göstere bilir miyiz?

number.png

o kısım biraz tasarım ile ilgili. ayrıca selectbox tagını (yani açılır liste) bu şekilde buton haline getirmek birazda javascript bilgisi gerektirir.

product.tpl dosyasını burdan paylaşırsan bir beyin fırtınası yapabiliriz

olayı selectbox değilde input ile çözdüm :) artık istediğim şekilde listeletebiliyorum kombinasyonları, ama renge göre stoğu olan numaraları aktif ettirmesi kaldı sadece. yani verdiğim resimde dikkat ederseniz 35 ve 37 numara aktif değil, çünkü mavi ayakkabılar için o numaralar mecvut değil.

demo site : Babaet - Demo Mağaza

product.php düzenlenen kodlar 317-333. satırlar
js/product.js düzenlenen kodlar 80-82. satırlar

beyin fırtınası kısmına gelirsekte, benim prestanın çalışma mantığından anladığım şu :

grupları ve niteliklerini gösterirken foreach döngüsüyle;

önce 1. grubu çekiyor ve stok değerine bakmaksızın tüm niteliklerini sıralıyor

sonra 2. grubu çekiyor ve stok değerine bakmaksızın tüm niteliklerini sıralıyor

bu işlem bu şekilde grup sayısı kadar devam ediyor. benim sistemimde önce numara grubunu sonra renkleri çekiyor bence bunun tersi olması lazım. önce renk gelmeli ki ona göre numarasının stoğu war mı bakabilelim.

sanırım javascript bilgisi bu noktadan sonra gerekli olacak, müşteri bir renk seçtiğinde findCombination() fonksiyonu otomatikman çalıştırılıyor aslında. bu fonksiyon içerisinde gelen kombinasyonlara bakabilirsek eğer stoğu olan numaraların div style özellikleri ile oynayarak inaktif gibi gösterebiliriz diye düşünüyorum.

tabi sadece düşünmekle kalmayıp birde bunu kodlamak gerekecek :)

Düzenleme : az önce prestanın kendi sitesinde bir kod buldum, sanırım benim istediğimi yapmaya çalışmışlar ama eski bir sürüm için çalışılmış. sende bi bakarsan belki bi fikir verebilir

http://www.prestashop.com/forums/to...how-valid-attribute-combinations-in-the-menu/

Son düzenleme:
Üst Alt