Neler yeni
Presta-TR

Forumumza kayıt olarak hem destek alabilir hem de destek verebilirsiniz!

Şimdiden aramıza hoş geldiniz.

aynı veri tabanını 2 sıtede kullanmak

atomik

Yeni Üye
merhaba arkadaslar 2 adet sitem var mumkunse aynı veritabanını kullanmak istiyorum yanı bir sitede kayıtlı olan müşterim ayni isim ve şifreyle diğer sitemede kayıt yapabılsın mumkun mu acaba yardımcı olabilecek arkadasım varmıdır

Cvp: aynı veri tabanını 2 sıtede kullanmak

o zaman tüm siparişler ürünler ve kategorilerde eş olark aynı veritabanından kullanılacaktır. siz sadece müşteriler tablosunumu ortak kullandırmak istiyorsunuz

ben bır musterı bır sıtede sıparıs verebılmelı ve aynı sıfresıyle dıger sıteye gırıp ordan da sipariş verebilmeli diye dusundum yapılabılırmı urunler farklı olucak ama musterı 2 sıteye de girebilecek yanı bir tane siteye üye oldugu zaman aynı zamanda dıger sıteyede uye olabılmelı

o zaman script düzenlenerek ikinci veritabanına yapılan üye kaydını diğer siteyede ekletebilirsiniz. aynı veritabanının müşteri tablolarını ortak kullanamazsınız ya tüm veritabanını ortak kullanırsınız yada script desteği ile müşteri kayıtlarında ikinci veritabanına da kaydettirebilirsiniz.

aynı verı tababnını kullansam da sanırım ıstedıgım olacak aynı verı tabanını nasıl kullanacagım konusunda yardımcı olursanız sevınırım

iki site aynı sunucuda ise config/config.inc.php dosyalarının içeriğini birleştirirseniz olacaktır

bunu her ıkı sıte ıcınde yapmalımıyım ve yaptıgım zaman aynı musterı 2 sıteyede aynı sıfreyle gırebılırmı?

evet 2 sitenin de config.php dosyaları ile aynı veritabanına yönlendirirseniz o veritabanındaki müşteriler aktif olarak siteyi kullanabilirler

her zaman bunu yapmak zorundamıyım yanı bır defa bır ıslem yapsam da ortak kullansam olmazmı

confıg dosyasını aldım kopyaladım degıstırdım ama tum verıler degıstı yanı bır sıtede olmasını ıstemedıgım urunu nasıl kaldırıcam ordan kaldırınca dıger sıtede de kalkarmı malum aynı verı tabanını degıstırmıs oluyorum sanırım yardımcı olursanız sevınırım

müsterek veritabani kullanip farkli islem yapamazsiniz

e tabi diğer sitede aynı yerden bilgi alıyor üyeleri siparişleri herşeyi aynı ayırmak istiyorsanız ya komple ayıorırsınız yada komple aynı olur ayırmak içinde diğer SQLi ona aktarırsınız üstünden düszeltmeleri yaparsınz

Üst Alt