Neler yeni
Presta-TR

Forumumza kayıt olarak hem destek alabilir hem de destek verebilirsiniz!

Şimdiden aramıza hoş geldiniz.

Çoklu Eyalet Ekleme

kandac

Yeni Üye
Merhaba, csv ile toplu ürün eklediğimiz gibi acaba toplu eyalet ekleyebiliyor muyuz. Çünkü buda en az toplu ürün ve kategori eklemek kadar zaman alıyor.

Cvp:Çoklu Eyalet Ekleme

Nası bişe oluyo o çoklu eyalet ekleme?

Yani nasıl ilk kurduğumuzda prestashopu üyelik forumuna girdiğimizde ülke olarak amerikayı seçince eyaletler çıkıyor ve seçim yapmamazı istiyorsa onun gibi. yani admin kargo bölümünden ülkeleri şehir yaptım ve eyaletleri de semt yapmak istiyorum. tüm illerin yaklaşık 50.000 semti var ve elle eklemek pek mümkün değil. bu yaklaşık 50.000 semti nasıl topluca csv ile ürün ekliyorsak onun gibi toplu olarak ekleyebilir miyiz?

Bunu excell ile hazırlarsan Ben gerekli SQL kodunu üretip sana nasıl bunu sisteme yükleyeceğini anlatabilirm.. excell halini burdan paylaşırsan bunu yapabilirz

Sanırım arkadaş hazırlanmışını arıyor

Buyur.. Ekte..Tüm il, ilçe ve mahalle sql olarak. [file name=il_ilce_mahalle.rar size=94022]http://www.presta-tr.com/media/kunena/attachments/legacy/files/il_ilce_mahalle.rar[/file]

bende zaten tüm illerin semtlerinin olduğu excel dosyası var öğrenmek istediğim bunu nasıl kargo bölümüne ekleyeceğiz. sanırım içeri aktar (import) kısmından değil.

evet mySql den bu illeri ve ilçeleri eklemek gerekli

wMaster yazan:
Bunu excell ile hazırlarsan Ben gerekli SQL kodunu üretip sana nasıl bunu sisteme yükleyeceğini anlatabilirm.. excell halini burdan paylaşırsan bunu yapabilirz
Bak wMaster ne demiş. Sanırım wMaster'de benim alnaldığım gibi anladı. Yani anlatış tarzın elinde birşey yok gibiydi. Sana bulduk hemde sql olarak. Şimdi diyorsunki exel var. Peki istediğin nedir hemşo??

Re:Cvp:Çoklu Eyalet Ekleme

benim demek istediğim bana semtlerin, ilçelerin, mahallelerin, sokakların, caddelerin, kapı numaralarının, illerin, ülkelerin, gezegenlerin, evrenlerin, adresleri lazım değil. bende bunların bana lazım olacak bir kısmı excel dosyasında var ve bilmiyorsun heralde excel dosyasını sql de yaparsın csv de yaparsın ne istersen yaparsın. hani demişsin ya sana sql veriyorum hemşo diye işte benim de sana demek istediğim bana bunların listesi lazım değil nasıl ekleneceği lazım. sağolsun wmaster gibi terbiyeli, ahlaklı, düzgün konuşmayı bilen insanlar var da anlaşabiliyoruz. wmaster en azından hangi yolu izleyeceğimi söylemiş.

mcdaim görülen o ki terbiyeden yoksunsun.

Üst Alt