Neler yeni
Presta-TR

Forumumza kayıt olarak hem destek alabilir hem de destek verebilirsiniz!

Şimdiden aramıza hoş geldiniz.

/config/settings.inc.php hatası

pcorjin

Yeni Üye
/config/settings.inc.php hatası oluşturulamadı hatasını alıyorum ne yapmam gerek:(

Cvp:/config/settings.inc.php hatası

config dizinine 777 İzni vermelisiniz. dizine gerekli izinleri vermediğiniz için dizine dosya yazılamıyor.

izin işlemini nerden yapabilirim.

Hostinginizin kontrol panelinden (Cpanel, Plesk, DirectAdmin v.s.)
FTP yazılımınızdan (cuteftp, ShareFXP, v.s.)

cuteftp programı ile izin veriyorum fakat tamam dedikten sonra tekrar 666 oluyor. lütfen acil yardımm

izin veriyorum derken 777 yapıyosunuz sanırım. bu güne kadar anlattığınız gibi 777 yapıp 666ya dönen bir olayla karşılaşmadım. hostingde sorun olabilir. onun haricinde birde programdan değilde hostinginizin panelinden izin işlemini gerçkeleştirin.

teşekkürler

aynı sorun ben de de var çözmeye çalışıyorum

hostingde de manuel oalrak dosyalara yazma ve okuma yetkisi veriyosun düzeliyor sorun

Sorun apache sunucudan kaynaklanıyor. Klasörü sunucunun sahiplenmesi nedeni ile meydana geliyor. Bazen kısa süreli geçici bazen uzun bir süre gerekiyor. Yani CHMOD ayarlarını değiştirirken (permisson danied) uyarısı verir ve klasörde hiç bir işlem yapılamaz. Apache sunucunun sahiplenmesi süreci uzun sürerse hosting hesabını kapatıp yeniden hesap açmak gerekir. FTP programı yada CPanelden bir işlem yapıldığında mesela CHMOD 777 yapmak istendiğinde permisson danied uyarı verir ve CHMOD 666'da kalır. Klasörü ve klasördeki dosyaları silmek dahi mümkün olmaz.

Servere restart atmakta sorunun çözümüne katkısı vardır.

abi hostla iletişime geçtim reset atırdım dosyaları silip msq oluşturdular dosyaları tekarar atıp kuluma geçtim gene sorunu verdi

diyorum ki bu msq lu manüle kodlamalını yapıp atman mümkünmü

Otomatik kurlumda yazmaya karşı korumaya geçiyo galiba ahayatımda hiç böyle bişi görmdim ama ...

Sorununuzun kesin çözümü serverden host hesabınızı kapatıp yeniden host hesabı yaratarak klasörlerinizi apache sunucunun elinden kurtarabilirsiniz. Sunucunun klasörleri sahiplenmesi bir alt klasöre yani siteadınız.com/forum şeklinde blog veya forum kurulumu durumunda meydana gelebiliyor. Yani sunucu ana dizindeki klasörleri sahiplenebiliyor. Bir nevi ana dizindeki bazı klasörler default klasör durumuna geçiyor. Yukarda anlattığım olay soruna kesin çözüm getirmektedir.
Kolay gelsin

Üst Alt