Neler yeni
Presta-TR

Forumumza kayıt olarak hem destek alabilir hem de destek verebilirsiniz!

Şimdiden aramıza hoş geldiniz.

Contackt sorunu

sermander

Yeni Üye
sitemde contact (iletişim) mailleri outlook adresime gelmiyordu sunucumdan aldıgım yanıt sudur.

Preferences" menüsünde "Email" girildiğinde içeriği görünmemektedir. Siteniz hata logu yazmadıgından bu hata tarafımızdan çözülememektedir. "Email" menüsüne girişi sağlıyarak biglgi verirseniz mail ayarlarınız yapılacaktır.

evet dogrudur email menüsüne giriş yapamıyorum bir türlü çözemedim lütfen bu yapılandırmayı nasıl çözebilirim.

Cvp: Contackt sorunu

eğer sitenizde smtp seçili ise outlook mail ayarlarına smtp.mailserveriniz.com olarak girmeniz gerekmektedir

mail ile ilgili yapabileceğiniz şeyler sırası ile şudur.

1-) Admin panel konfigürasyonu
Admin Panel / ayarlar / eposta Alanında eriştikten sonra
Sunucu yapılandırmanıza göre Öntanımlı PHP_MAİL() Fonksiyonu yada Alacağınız bilgilere göre
SMTP Yapılandırması (SMTP port, kullanıcı bilgileri gerektirir.)kullanabilirsiniz.

2-) Yönetici Eposta adresi
Yönetici hesabınızın bağlı olduğu sunucuda SPAM filter ve/veya engelleyici yazılınmlar sitenizden gelen mailleri engelliyor olabilir. Bunlar incelendikten sonra Hostinginize gerekliişlemleri yaptırtabilirsiniz.

3-) Eposta Alıcınız
siteniz üzerinden maillere erişip (webmail.siteniz.com gibi) outlook üzerinden maillerinizi göremiyorsanız SMTP bilgilerinde olduğu gibi mail sunucusu POP3 port ve eposta adresi ve şifresini tanımlamanız gerekli. Bunları yaptıktan sonra maillerinizi hala alamıyorsanız Sunucunuz ile görüşüp detaylı bilgilendirme almanız gerekecektir.

Umarım Tüm Eposta sorunları için genel bir bilgi oluşturabilmişimdir.

Saygılarımla

Cevaplar için teşekkür ederim, konuyu biraz daha açmam lazım outlook ayarlarımda gelen pop3 giden smtp.siteadı.com ayarlı olmasına ragmen sorun var.

Admin Panel / ayarlar / eposta Alanında eriştikten sonra Tabs dan email ayarlarındamı acaba yanlış düzenlememi yapıyorum.

en önemlisi : Preferences" menüsünde "Email" girildiğinde içeriği görünmemekte burası görünse host sorunu anlıcak ve çözecekte.

>Tabs email düzenlemeyi açtım ad, sınıf, modülü ve kaynak kısmına ne yazmalıyım bu kısımda belki bir hata yapıyorumdur diye düşündüm.

Outlook ayarlarınız Presta ile ilgili değil.. Bunu hostinginizdem almanız gerekli

Outlook ayarları sunucumun belirttiği ayarlar sadece burada bir mesele olmadıgını belirtmek istemiştim.
Sorunun prestashopta nasıl entegre edilecegi ve belittiğim konuyu tekrar belirticem ki sorunu ögrenim.

EN ÖNEMLİSİ: Preferences" menüsünde "Email" girildiğinde içeriği görünmemekte burası görünse host sorunu anlıcak ve çözecekte. Email alanını degiştim Admin Panel / ayarlar / eposta Alanı yine buradada email içeriği görünmüyor.

Bu alandaki düzenleme?
>Tabs email düzenlemeyi açtım > ad, sınıf, modülü ve kaynak kısmına ne yazmalıyım bu kısımda belki bir hata yapıyorumdur diye düşündüm.
Lütfen tam 1 haftadır ugrasıyorum. hala çözemedim.

admin/tabs/email dosyasını orjinalden yükleyip girmeyi tekrar deneyin. Sizde Admin Panel / Ayarlar / eposta ekranını göremiyormusunuz?

Hocam ilgin için teşekkür ederim bunları denedim, olmadı olmadı tuttum yeni sürümü yükledim su an admin mail sayfam açıyor host firmam gerekli ayarları yaptı yine outlook adresime mailler gelmiyor host su an hersey düzgün siz kendi ayarlarınızı kontrol edin diyor, bütün gün araştırdım yok olmuyor, ricam olsa TeamViewer bilgisayarınızda kurulu ise bir kontrol edebilirmisiniz.
ser432_@hotmail.com

İyi ancak PrestaShop'un Outlook ile alakası yok. Hostinginizden alacağınız ayarlara göre outlooku düzenlemelisiniz. Hostingi bizden almış olsanız yardımcı olabilirim belki ama Farklı hosting sonuç olarak

Üst Alt