Neler yeni
Presta-TR

Forumumza kayıt olarak hem destek alabilir hem de destek verebilirsiniz!

Şimdiden aramıza hoş geldiniz.

Dil özelleştirme mantığı nedir?

otcu46

Yeni Üye
arkadaşlar presta shopu kendime özel bir hale sokmak istedim,mesela:"kategoriler" yerine ben,"ürün kategorilerimiz" yazsın istiyorum.çok dil dosyası var bir çoğunda "kategoriler" yazısı geçiyor.prestashopta bu dili özelleştirme mantığı nedir,bilen bir arkadaşım yazabilir mi?

Cvp: Dil özelleştirme mantığı nedir?

admin panel / araçlar / çevirilerden istediğiniz kelimeyi değiştirebilirsiniz.

tam olarak neyin mantığını araştırdığınızı anlayamadım?

[quote="otcu46" post=11586]arkadaşlar presta shopu kendime özel bir hale sokmak istedim,mesela:"kategoriler" yerine ben,"ürün kategorilerimiz" yazsın istiyorum.çok dil dosyası var bir çoğunda "kategoriler" yazısı geçiyor.prestashopta bu dili özelleştirme mantığı nedir,bilen bir arkadaşım yazabilir mi?[/quote]

hocam öncelikle ilginiz için teşekkür ederim,ancak benim kasteddiğim olay:birden çok dil dosyası var onları kendim localhostta düzenleyip hostuma atmam gerekiyor.yani panelden değil dil dosyalarından değiştirmem gerekiyor ve "kategoriler" gibi çeviriler birden çok dil dosyasında geçiyor.

çevirilerden yapıp daha sonra yine çeviri ekranında dışa aktar seçeneği ile dili tek dosyada dışa alıp istediğin siteye aktarabilirsin php dosyalarından bunu yapman çok zor

hocam öyle yapıyorum karmakarışık bir yapı çıkıyor karşıma md5 ile şifrelemişler,modüller klasöründeki dosyalardan tek tek değiştireyim diyorum.blacktags'da işe yarıyor blockcategories'te işe yaramıyor.dil dosyalarına bakıyorum onlardan sadece admin,errors,fields gibi çevirmeler var.kısacası ne yaparsam yapayım "kullanıcıların gördüğü yerlerdeki" isimleri ve cümleleri tamamıyle değiştiremiyorum :(

PHP dosyalarından değilde Tercümelerden yapmak durumundasın o zaman Zorunlu olarak panelden yap ve dışa aktar dil dosyasını sonra istediğin sitede içe aktar yapabilirsin dili

Üst Alt