Neler yeni
Presta-TR

Forumumza kayıt olarak hem destek alabilir hem de destek verebilirsiniz!

Şimdiden aramıza hoş geldiniz.

Email Gönderme Sorunu!

enginakpinar

Yeni Üye
Siparişi tamamla dediğimde, hiçbir şekilde mail alamıyorum. Bu sorunu nasıl aşabilirim?
Kullandığım sürüm v1.3.1

Cvp: Email Gönderme Sorunu!

Kullandığınız sunucu ile alakalı bir problem var gibi gözüküyor. Hostinginizden phpmail() özelliğinin açık olup olmadığını öğrenebilrimisiniz?

Cvp:Email Gönderme Sorunu!

prestashopta local yani sendmailde problem olabiliyor. Mailinizi smtp olarak çalıştırırsanız problem olmayacaktır. Tabii mailinizinde bir smtp hesabı olması koşuluyla.

Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Sunucumda smtp mail kullanmaktayım ve o şekilde de denediğim zaman sadece sipariş verildiği zaman müşteriye giden mail doğru fakat bana gelen mail logo.jpg mail olarak görünüyor.

Sunucu kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyorum.

Müşteriye gidiyorsa size gelmemesi için bir sebep yok. Yani neticede size e-mail geliyor ancak içerik boş diyorsunuz. Mail dosyalarında bir problem olmalı.Admin bey sorunuzu en doğru şekilde yanıtlayacaktır

sorunu daha detaylı anlatabilirseniz sevinirim. iki tarafada gönderilen mesajların bir görselini iletebilirseniz burdan sorunu anlayabilirim.

Şöyle açıklayabilirim size;

1.) Müşteri sipariş verdiğinde müşteriye vermiş olduğu sipariş hakkında detaylı mail gitmektedir. ( Buraya kadar herşey çok güzel )

2.) Aynı maile benzer bir mail de bana gelmesi gerekiyorken ( ben öyle zannediyorum ) yada buna benzer bir sipariş maili gelmesi gerekiyorken, sadece gelen mailde siteye ait logo görünüyor.

Müşteriye giden detay sayfası gibi bir mail içeriği elime ulaşmıyor.
Müşteriye Giden Mail:
siparis.jpg

Teşekkür ederim.

Birde moduler panelinden email bilgilendirme bölümünden adresini gir çalışıyormu kontrol et

Merhaba,

Dediğiniz yerden baktım, konfigüre dedim ve orada zaten mail adresim kayıtlıymış. Birde başka bir server da deneme yapmak istiyorum. Sanırım bu sorun bir tek bende var. Dolayısıyle tek sıkıntım sunucu kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Üşenmeden sıkılmadan yardım etmeye çalıştığınız için teşekkür ederim.

Arkadaşım mailin müşteriye gittiğine göre sunucuda bir problem olduğunu sanmıyorum. Yani neticede mail müşteriyede sanada geliyor. Aynı mail hesabındanmı mail alıyorsunuz. Yani müşteri olarak sizmi işlem yapıyorsunuz. Yani mail hesabınız bazı kodları bloke edebilir ve size boş mail geliyor olabilir. catalog/mails/tr klasörünüzü yeniden yükleyip deneyin

bu siteden indirdiğim v1.3.1 Türkçe Tam Sürüm
içindeki mails/tr klasörünün içindeki bazı dosyalar 0 KB.Yani boş.Bendede aynı sorun oldu.Müşteriye mail gidiyor fakat bana sipariş bilgilendirme maili gelmiyor.
Prestada sorundan başka birşey göremedim malesef.artık pes etmek üzereyim.Yeterli açıklama da bulamadım malesef forumda arattığımda.

ben bu sorunu şu şekilde aştım sizde deneyin.
ingilizce sürümündeki mails klasörünün içindeki php dosyalarına bakın. birde sizdeki eksik olan tr/mails klasörü içindeki dosyalara bakın ve eksik olanları eng içinden alıp tr nin içine atın ve tekrar deneyin. bu şekilde bende çalıştı. onun dışında çalışmaz ise benim daha fazla teknik bilgim yok, adminler yardımcı olur sanırım. iyi geceler.

[quote="enginakpinar" post=7719]ben bu sorunu şu şekilde aştım sizde deneyin.
ingilizce sürümündeki mails klasörünün içindeki php dosyalarına bakın. birde sizdeki eksik olan tr/mails klasörü içindeki dosyalara bakın ve eksik olanları eng içinden alıp tr nin içine atın ve tekrar deneyin. bu şekilde bende çalıştı. onun dışında çalışmaz ise benim daha fazla teknik bilgim yok, adminler yardımcı olur sanırım. iyi geceler.[/quote]

Cebanız için teşekkür ederim.Hemen deniyorum.

Evet sorunum ingilizdeden yüklediğim dosyalarla çözüldü.Sorun buradan indirdiğim 1.3.1 paketi mails/tr içindeki dosyalarda.Bilginize.

Sorununuzun çözüldüğüne sevindim. Kolay gelsin.

Üst Alt