Neler yeni
Presta-TR

Forumumza kayıt olarak hem destek alabilir hem de destek verebilirsiniz!

Şimdiden aramıza hoş geldiniz.

google kayıt

adkaya

Yeni Üye
merhaba arkadaş benim sorunum sitemi arama motorlarına kayıt yapamadım
bunu nasıl çözecem bulamadım bir türlü meta tag ları düzenli şekilde yapmama rağmen bir türlü olmadı google yahoo altavista bunlara kayıt yapmama rağmen sonuç bulamadım kendi sitemle ilgili olabilirmi yardım lütfennn çok acill

Cvp:google kayıt

Merhaba,

Öncelikle mesajınızda "acil" gibi sorunuzu nitelendiren kelimeler kullanmayın.. Mesajınızı okuyan ben yada başka bir kullanıcı biliyorsa saten cevaplayacaktır.. Anlayışınıza teşekkürler

Prestashop sitenizin admin paneline girin, Ayarlar kısmından Friendly URL yi açın. Sonra root dizininizde ki htaccess.txt dosyasını .htaccess yapın. Bu sayede google sitenizi ilk taradığından itibaren siteniz google da yer alır.

teşekkürler.

Tesekkurler ama aynen dediklerinizi yapmama rağmen bu seferle linkler açılmıyor.

htaccess.txt dosyasını .htaccess olarak değiştirin.

googleye kayıt için öncelikle gmail hesabın olmalı ondan sonra site yönecisinden xml linkini aktif ediyon 2-3 haftada google indexliyor.

arada bir admin panelinde modules google sitemap ı yenilemen lazım

htaccess.txt dosyasını .htaccess olarak değiştirsekte Bu sefer hata veriyor. Sanırım kalasorler oluşmadıgı için. Varmı bu sorunu çözebilen bir arkdaş?

htaccess.txt dosyasını .htaccess olarak değiştmek için önce akdaşca url yi açman lazım

yoksa hata verir.

tabiki arkadaşça url yi açtık fakat yine hata veriyor. Sitede yazılan herşeyi denedim hep aynı hatayı veriyor.

Hostinginiz ile görüşün bu tip bir sınırlama yapılmış olabilir. bilginize

teşekkürler

ilgileriniz için teşekkür ederim. Arkadaşça url yi açtık. htaccess.txt dosyasını .htaccess olarak değiştirdik. Hostinglede görüştük Yine olmadı. Aynı hatayı surekli olarak veriyor. Hosting firması desteklediğini ve hiçbir sınırlamanında olmadıgını belirtti. leventersoy kulanıcı adlı arkadaşın sitesindede aynı sorun vardı. Fakat şimdi çözdüğünü görüyorum.

sunucuya restart edilmesini talep edin 1 kez. burdan tekrar yazın. Bende daha önce bunu yaşadım bu tip sıkıntılar hosting kaynaklıdır. scriptte Arkadaşça URL desteği saten var ve tüm sayfalarda bu modül aktif. sunucudan restart isteyiniz.

teşekkürler

malesef restartta yaptırdık. Yine olmadı. İlginç olan Aynı hostta farklı bir script yuklemişler o script sorunsuz olarak çalısıyor. Tam SEO uyumu sağlanmış. Bizim prestada ne yapsak olmadı. Kategoride bir linke tıkladıgımda Hep kırmızı renkle Üzgünüz, girmiş olduğunuz adres erişilebilir değil. yazıyor.

aynı sorun bendede var bir an önce halledilse iyi olur

Bu tip sıkıntılar tamamen host kaynaklıdır. hostingniz sizin oluşturduğunuz .htaccess dosyasını engelliyorsa buna siz hiç bir şekilde değiştiremessiniz. deneme amaçlı olarak hosting verebilir sıkıntının nerden kaynaklandığını daha rahat bir şekilde anlayabilirsiniz.

eğer deneme hosting isterseniz iletişim kısmından yazınız.

teşekkürler

Arkadaşlar google a sitemi kayıt ettirdim en üstte çıkıyor fakat bir şey dikkatimi çekti
presta da bu bölümü nereden değiştiriyoruz?

<meta name="description" content="Bu mağazada PrestaShop yazılımı kullanılmaktadır" />
<meta name="keywords" content="Mağaza, prestashop, eticaret" />

Bu üsttekileri değiştirmek istiyorum bilen varsa yardımcı olursa sevinirim teşekkürler

onur512 yazan:
Arkadaşlar google a sitemi kayıt ettirdim en üstte çıkıyor fakat bir şey dikkatimi çekti
presta da bu bölümü nereden değiştiriyoruz?

<meta name="description" content="Bu mağazada PrestaShop yazılımı kullanılmaktadır" />
<meta name="keywords" content="Mağaza, prestashop, eticaret" />

Bu üsttekileri değiştirmek istiyorum bilen varsa yardımcı olursa sevinirim teşekkürler

BU SORUNUN ÇÖZÜMÜ BASİT BEN SANA YARDIM EDEYİM SENDE BANA YARDIM ET :)
ÇÖZÜMÜN : dediğiniz kısmı değiştirmek için ; yönetim paneli/ayarlar/meta tagları/index.php yi düzenlemen gerek

SİTEYİ GOOGLEYE YÜKLEYEMİYORUMMMMMMMM

siteyi google a yükleyemiyorum derken nasıl yani?
domaininiz nedir?
G mail hesabınızla site yönetim araçlarından meta doğrulama kodu vb yöntemlerle sitenizi onaylattınız mı?
siteniz google da aramma yaparken
arama bölümüne
site:www.alanadiniz.com şeklinde yazdıgınızda hiçbir sonuc gelmiyormu?
Bilgilendirin bu konularda size yardımcı olayım
Bnm www.alisverisderyasi.com 4 günde google a kaydoldu en üstte çıkmaya basladı , birde site haritası oluşturdum gönderdim onu da görüyor.

Ör:
http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=al%C4%B1%C5%9Fveri%C5%9F+deryas%C4%B1+do%C4%9Fal+bitkisel+%C3%BCr%C3%BCnler&btnG=Google%27da+Ara&meta=&aq=f&oq=

çıkan tek şey sitenin ana başlıkları kurlar,site haritası , giriş sepett, ürünler v.s. oda tek bir sonuç 2. bir sonucu yok sitemin adı www.lepsuka.com

Google saten 1 ay içinde sitenizi bulur ve keylere göre googleda 1 ay içinde çıkarsınız google içinde webmaster tooları var sitenizi ordan ekleyip sitemap vs işlemlerle sırasını yükseltmede faydalanabilrisiniz.

Üst Alt