Neler yeni
Presta-TR

Forumumza kayıt olarak hem destek alabilir hem de destek verebilirsiniz!

Şimdiden aramıza hoş geldiniz.

google uyarısı "UYARI BURADA YANLIŞ GİDEN BİR..."

Merhaba,

Prestashopa geçtikten sonra sayfa girişinde google şu hatayı veriyor.

"Uyarı: Burada yanlış giden birşeyler var"

die yazarak sayfada kötü içerikli yazılımlar olduğunu söylüyor. Adwords reklamlarımı da durdurmuşlar eğer önlem almazsam kalıcı olarak hesabımın dondurulacağını yazmışlar. Sorun neyden kaynaklanıyor olabilir.

en son prestanın 1.4.4TR versiyonu yükledim. Cevaplarınız için şimdiden tşkler.
[attachment=654]hata.jpg[/attachment]

Cvp: google uyarısı "UYARI BURADA YANLIŞ GİDEN BİR..."

Sayfa kaynagini goruntuleyin ve kodlari inceleyin.zararli bir kod yerlestirilmis olabilir.buldu gunuz kodu tmizleyin veya sisteminizde bulunan bir linkin cagirdigi bir nesne veya site zararli icerik barindirdigindan sizin sitenizde engellenebilir.once orjinal tema aktif edip tekrar deneyin.yine uyari veriyorsa kesinlikle zararli bir kod yada link mevcuttur.bu link veya kodu temizledikten sonra googleden yeniden degerlendirme isteyin

Sn McDaim.

direk olarak bu forumda ki 1.4.4 TR sürümünü yükledim. tek yaptığım paypal modulunu aktif hale getirmek oldu ve birkaç ürün ekledim. birde yerelleştirme kısmında kdv vs kaldırmaya çalıştım. bunun haricinde ne bir tema nede başka bir modul indirmedim. şuan orjinal tema mevcut.

kötü kodu nasıl anlayabilirim? bir göstergesi var mı?

Sayfanizda sag tus tiklayip kaynagi goruntule secip sayfanizin kaynak kodlarini goruntuleyebilirsiniz.adresinizi verin aksam bende bi bakim

tamam adresim www.kingbaja.com

sizi zaten msnde eklemiştim. msn adresim mrserhan@hotmail.com

yazılım ve kodlardan pek anlamıyorum ama yinede bakacağım şimdi eğer saçma sapan bir şey görürsem buradan da yazarım.

ilginiz için tşkler.

Sn. McDaim,

Bahsettiğiniz şey bu olabilir mi? bunun haricinde bir garip yönlendirme göremedim. Kod sayfasının en üzerinde şöyle birşey var.

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.1//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml11/DTD/xhtml11.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="tr">

Ben sayfaniza giriste bir hata almadim. Düzelttinizmi?

Vergi ve kur ayarlamasi disinda bir duzenleme yapmadim. Birde magazamiz ve advertising modullerini deactive ettim. Ondan dolayi duzelmis olabilir mi acaba?

bu arada şimdi kontrol ettim, hala uyarı vermeye devam ediyor bende.

Evet Simdi hata veriyor. Ama daha önce vermiyordu. Bakiyorum simdi

Probleminiz su.. Domaininizin barindigi hostta iki tane yasaklanmis domain barinmakta. Bu serverden yani hostingten cikis yapan site oldugunuzdan sizdede hata veriyor. Ayni sunucuda bestburjobah.com fileave.com
adresleri barinmakta. Yani kurunun icinde yaniyorsunuz.
yada tüm dosyalarinizi arastirip bu sitelerle ilgili bir link kod vs varmi bakmaniz gerek

In den letzen 90 Tagen haben wir 6 Seiten der Website überprüft. Dabei haben wir auf 2 Seite(n) festgestellt, dass Malware (schädliche Software) ohne Einwilligung des Nutzers heruntergeladen und installiert wurde. Der letzte Besuch von Google war am 2011-08-25. Verdächtiger Content wurde auf dieser Website zuletzt am 2011-08-25 gefunden.
Die Malware umfasst 2 scripting exploit(s). Bei einer Infizierung verursachte die Malware im Durchschnitt 18 neue(n) Prozess(e) auf dem Zielrechner.

Malware wird auf 2 Domain(s) gehostet (z. B. bestburjobah.com/, fileave.com/).

Sn McDaim,

Şuana kadar bu hostta

serhanozgun.com
katilimbankalari.net
bajanak.com
blog sayfalarını çalıştırıyorum. Şuan onlarda böyle bir uyarı yok.

aynı şekilde şuan sorun yaşadığım kingbaja.com u da daha önce interspire ile Mart ayından beri sorunsuz olarak kullanmaktaydım. Açıkçası pek anlam veremedim ama yarın sabah ilk iş hostçum ile görüşeceğim.

Durumu tekrar burada paylaşırım teşekkürler.

su sekildede deneyebilirsiniz. önce config klasöründeki dosyalari kontrol edin. Yukarda vermis oldugum linkler o dosyalarda varmi. yok ise img klasörünede bakin. bu iki klasörde temiz ise config ve img klasörü haricinde orjinalden presta yeniden ftpye yükleyin.
Eger bu hostingde barinmiyorlarsa kod vardir sitenizde. Bu yöntemle sorun büyük ihtimalle düzelecektir.

Ozaman sayfalarindan birinde bu sitelere ait kod var. bunlari temizlemen gerekiyor. En kolay cözümü ukarida anlattim. Hostcunuzla görüsmeden önce bu dedigim yöntemi deneyin. img ve config klasörü haricinde yeniden yükleyin. Hata verdiginden sayfanizin kaynagina bakamiyorum. Tek tek kontrol imkansiz. En güzeli config ve img klasörleri haricinde bürün dosyalari silin. hic bir dosya kalmasin. ve orjinalden prestashopu img ve config klasörü haricinde yeniden yükleyin ve neticeye göre hareket edin

anladım. peki orjinalden yükleyin derken bu forumda mevcut olan 1.4.4TR sürümünü mü yükleyim?

Bu sürümü de sıfırdan geçtiğimiz cuma günü bu forumdan indirerek yüklemiştim.

Bu forumda paylaşılan TR versiyonda bu kod bir şekilde mevcut olabilir mi?

Yada bu sürümü hostuma a kardeşimin bilgisayarından yüklemiştim. acaba onunla ilgili olabilir mi?

saçma bir soruysada kusura bakmayın cahilliğime verin :)

Zannetmem. Yazma izinlerinde bir hataniz nedeni ile baskalari sayfaniza kod yerlestirmis olabilir. Siz önce dedigim gibi config ve img klasörü haricinde tüm dosyalari silin, yeniden sifir prestashop indirin ve yine img ve config klasörü haricinde tekrar ftpnize upload edin. ondan sonra sonuca bakariz

http://presta-tr.com/ana-sayfa/105-onemli-guvenlik-acigi-ve-duzeltilmesi.html

Tüm 1.4+ versiyonları kullanan siteler için geçerli ve gerekli tüm bilgiler mevcuttur

tşkler sn admin.

"Her.php isminde bir dosyanın "modules" dizininde olup olmadığını,
Index.php adında bir dosyanın "upload" ve "download" klasöründe olup olmadığını,
Footer.tpl dosyanızda düzenleme yapılıp yapılmadığını,
tools/smarty_v2 mevcut olduğunu kontrol ediniz."

buna istinaden;

Her.php modules ana dizininde yok.
index.php hem uploadda hem download klasöründe mevcut. Silmem gerekiyor mu?
Footer.tpl dosyası nerede olduğunu bulamadım. Düzenleme yapıldığını nasıl anlarım?
tools/smarty_v2 mevcut.

tşkler.

Yazının alt kısmını sonradan gördüm. Gerekli düzeltme dosyasını ftp ile gönderdim ve ie dan dosyayı çalıştırdım. OK. çıktıktan sonra da kapattım ve google a sayfamın tekrar incelenmesi için talep geçtim.

umarım sorunu çözmüşümdür. Yardımlarınız için teşekkürler.

Google sayfamı tekrardan onayladı. İlgi ve yardımlarınız için Teşekkürler.

Üst Alt