Neler yeni
Presta-TR

Forumumza kayıt olarak hem destek alabilir hem de destek verebilirsiniz!

Şimdiden aramıza hoş geldiniz.

HANGİ SÜRÜMÜ KULLANMALIYIM

albatros

Yeni Üye
ARKADAŞLAR MERHABALAR ARANIZA YENİ KATILDIM PRESTA İLE DE YENİ TANIŞTIM.HANGİ SÜRÜMÜ KURMALIYIM DEVAMLI KULLANMAK VE TEMA ÇEŞİTLİLİĞİ DİL UYUMLULUĞU GİBİ ÖZELLİKLERE ÖNEM VERMEKTEYİM HANGİ SÜRÜMÜ KURMALIYIM BİR DE SON BİRŞEY SÖYLEYEYİM ÖYLE DEMO FİLAN OLMAYACAK KURACAĞIM SENELERCE KULLANILACAK HANGİ SÜRÜMÜ İNDİRMEM GEREKİYOR KAFAM KARIŞTI BENİM... TEŞEKKÜRLER

Cvp: HANGİ SÜRÜMÜ KULLANMALIYIM

1.3 versiyondan itibaren kullanabilirsiniz. 1.3 versiyonu tavsiye ederim.
Not:Büyük yazma

Eyvallah hocam sağolasın şu an 1.1 sürümü sitelerimden birinde yüklü tavsiyenize göre yükselteceğim inşaallah şu an zaten ödeme modüllerinden midir bilemedim havale ve kapıda ödeme olaylarında sıkıntı var kurarken bir sıkıntı yaşamadım aslında ama neden oldu bilemedim sepete ekleyip ödeme kısmına geldiğimde havale veya kapıda ödeme seçtiğimde hata veriyor sayfalar bu konuda bana ne tavsiye edersiniz neden olabilir sizce...
Not:Küçük Yazdım :)

Yazma izinleri vs kontrol et. Forumda daha önce paylastigim serverconfigirasyon modulünü bul ve sisteminde yazma izin hatalarini bu sekilde tesbit edebilirsin.
Bir cok arkadasimiz kurulum asamasinda giderilmemis hata uyarisina ragmen kuruluma devam etmektedir. Kurulum gerceklesmekte ancak sistemin isleyisinde sorunlar olabilmektedir. Sorunsuz bir prestashop icin kurulum asamasinda verilen hata uyarilarini gidermeleri gerekmektedir.

sağolun hocam iyiki varsınız son olarak sormak istediğim şey temayı düzenleme olayını nasıl yapabiliriz mesela forumda baktım prestashoptan çok güzel siteler çıkarmışlar bunun özel bir programı var mı ?

Aslinda Prestashop bircok shop sistemlere göre daha sade ve düzenleme,editleme vs. acisindan daha kullanisli. Mesela Oscommercede en ufak bir degisiklik icin gecelerinizi feda etmeniz gerekmektedir.
Prestashop sistemde görünüm editlemek cok basittir. Ancak tabii biraz css bilgisi gerekiyor. Temanizin global.css dosyasinda butonleri, renkleri vs. kolaylikla degisiklik yapip kendi zevkinize göre düzenlemek mümkündür. css üzerinde calismak icin internetten dersler arastirip css bilginizi artirmaniz gerekmektedir.
Kola gelsin

SAĞOLUN HOCAM BU ARADA SOLAR WEB SHOPUNUZ HOŞUMA GİTTİ ÖZELLİKLE HAREKETLİ BANNERİNİZ NASIL ENTEGRE ETTİĞİNİZİ SORABİLİRMİYİM ... BİRAZ FAZLA SORU SORDUM AMA KUSURUMA BAKMAYIN

Banner modulü ektedir. Slaytte gözüken resimler banner_images klasöründedir. Kendi resimlerinizi ayni boyut ve isimle bu klasöre atiniz. data.xml dosyasindanda bannerde gözüken resimlerinizin linklerini düzenleyebilirsiniz. yani bannerdeki resme tiklandiginda cagiracagi url adresi.
Resim düzenlemeleri sonunda tools/smarty/compile klasöründen cookiesleri bosaltmaniz gerekmektedir. Yoksa eski resimleri görmektedir

compile altındaki herşeyi siliyimmi ?

hocam birde size zahmet prestashop 1.3.1 sürümünü buradan ekleyebilirmisiniz bu sitenin dosyalar bölümündeki prestashop 1.3.1 sürümünü denedim eksik dosya olabilir demişsiniz atarken herhangi bir sorunla karşılaşmadım.Sitedeki sürümde sorun olabilir mi

Normalde bir problem olmamasi gerek. Sadece dil seceneginde ufak bir problem var oda ufak bir kod düzenlemesi ile giderilmekte. Ancak ftpye yüklerken dikkar edin. apacheden kaynanlana bir sorun nedeni ile bazi klasörler yüklenmeis olabilir. Dosyalarin tümünün yüklendiginden emin olun. Filezilla kullaniyorsaniz en altta aktarilmayanlar seklinde gösterir. Bu sekilde hangi dosyanin aktarilmamis oldugunu görebilirsiniz.

compile klasöründeki cache dosalarini index.php haric silebilirsiniz

hocam olmuyor ne yapsam olmuyor.bir türlü ayarlayamadım deli etti beni izinleri tekrar gerçekleştirdim.Aktarılamayan dosya'da yok filezilla'da kontrol ettim neden bende böyle sorunlar oldu anlamadım gitti.Herşey tamam sıkıntı yok.Ama ödeme yerine gelince cinslik yapıyor ...Bu 1.3.1 sürümünde zaten havale işleminin ne modülünü görebildim ne kendisini kapıda ödeme vs. vs. hiçbiri yok yönetim panelinden ödeme dışında olan ayarlar var mı yapmam gereken...

Ödeme seceneklerini ülkelere göre tanittinizmi. Yani hangi ödeme secenegi hangi ülkeler icin gecerlidir.

hocam onları da ayarlamışım sıyırmak üzereyim nerede hata yaptığımı bilememek çıldırtıyor adamı forumdaki dosya bozuk olmayacağına göre bir yerlerde hatam var ama ne hocam kurulum sırasında açık url'ler diye bir seçenek vardı dosya izinlerini ayarla dediği yerde o kırmızı ile gösteriliyordu.Ondan yapma ihtimali var mı acaba aklma geldikçe yazıyorum da modüles klasörünün dosya izni 777 olmalı öyle değilmi içerisindeki sayfalardan tutta resimlere kadar öyle izin verdim ...Birde 1.3.1 sürümünün orjinalinde mi yok bilmiyorum en çok lazım olan havale ile ödeme seçeneği yok ne yapacağım... benim dosyaları atmamda mı problem var

Bu hususu defalarca forumda belirttim. Kurulum asamasinda verilen tüm hatalarin yani kirmizi renk ile hata uyarilarinin giderilmesi gerek. Hata uyarisi olmasina ragmen kurulum devam edebilir. Ancak bu hata ile gerceklestirilen kurulum sisteminizde bazi uygulamalarin calismasini engellemektedir.
Profesyonel destek almanizi öneririm.
Kolay gelsin

peki hosting servisimle görüşüyüm o zamamn o kırmızı ile gösterilen uyarıyı aktif ettirmek için hosting servisine ne dememiz gerekiyor.Yani;onlara nasıl bir cümle kuracağım ki anlasınlar sizide yordum kusuruma bakmayın şu acemiliğim bir gitsin kafanızı ağrıtmayacağım söz :)

Dosyalar bölümünde 1.4.4.1 Stabil Son sürüm eklenmiştir.. En güvenli stabil sürümdür..

İyi çalışmalar

Üst Alt