Neler yeni
Presta-TR

Forumumza kayıt olarak hem destek alabilir hem de destek verebilirsiniz!

Şimdiden aramıza hoş geldiniz.

home featured modülü hakkında

isaakcu

Yeni Üye
iyi çalışmalar www.ucuzceptelefonlari.com sitesi sahibiyimçşöyle bir sorum olacak size ben home featured modulüne ürünü anasayfada gösterirken yanında böle ataçlanmmış bi şekilde ücretsiz kargo simgesi koyabilirmiyim bunun için neler yapmak gerekir. teşekkürler şimdiden

Cvp:home featured modülü hakkında

En pratik yolu photoshop ile ürün resimlerine ekleme yapabilirsin

teşekkür ederim ben iyi bi photoshop kullanıcısı olmadığım için yapamıyorum ama öğrenecem bu programı çok teşekkür ederim

SnagIt programı ile kolaylıkla photoshop çalışabilirsiniz.
indirme linki: http://www.freedownloadscenter.com/Multimedia_and_Graphics/Screen_Capture_Tools/SnagIt_Download.html

ben size bu konuda yardımcı olabilirim seve seve. Ben profesyonel yazılımcılığın dışında eğitimci Grafikerim. Bir dönem de Grafikeriz.com siteside bana ayitti orda grafik dersleri veriyordum .Ama zamanımın yetmediğinden kapamak zorunda kaldım.

Evet Ahmet beye katılıyorum photoshop ile bunu yapabiliriz. Benim bir önerim olcak sizlere. Ben sizlerden gelecek her türlü ( site için ) obje ve görselerinizde yardımı yapabilirim. Kesinlikle karşılıksız sadece yardım olsun diye bilgisi denemiyi olmayan ama sadece "ciddi kişilere" her türlü grafik desteği sağlarım.

iletişim adresi : yılmaz.duru@hotmail.com
MSN : nostrakabus@hotmail.com

Yılmaz DURU

Yav bana bi logo yapsana mümkünse. Maalesef resim üzerinde yaratıcılığım yok. Yani bi türlü güzel göz alıcı bi logo oluşturamıyorum. Oluştursamda kendim beğenmiyorumki başkası nası beğensin :)

Hiç kimse sanatçı OLAMAZ! Sanatçı doğulur. Doğmatik bir yetenektir sanatçılık. Bu nedneden dolayı her kesde tasarımcı gözünün gördüklerini göremez. Ben grafikerlerime ders veriken ilk öğrettiğim şey şu kelime ile başlar " içinizden sadece 1-2 kişi bu zorlu sınavı başaracak. Sakın sakın ben "bu işte uzmanım" yada olacağım hissine kapılmayın. Çünki gözünüz bakmasını bilmiyorsa , gördüklerinide yorumlayamaz. Önce ilk bilmeniz gereken bakmasını bilmeniz gerekir" derim.
Onun için merak etme karşında gerçkten bir uzman var ve bakmasını iyi beceriren biri. Sen sadece bana nereye ne olmasını istediğini söyle. Logo nerde kullanacaksın? Bir marka yada ürüne bağlı bir logomu olcak bu vs. bilgileri bana tam bildirseniz 7/24 ben ayaktayım zaten ( bu mesajın saatine bakarsanız anlarsınız :) ) yardımcı olurum allahın izni ile. Ama dediğim gibi beni bilgi ile donatmanız gerkirki bende ona uygun bir tasarım yapabiliyim.

Kolay gelsin
Yılmaz DURU

isaakcu yazan:
teşekkür ederim ben iyi bi photoshop kullanıcısı olmadığım için yapamıyorum ama öğrenecem bu programı çok teşekkür ederim

grafik çizmene gerek yok netten ilgili bir resmi al kes yapıştır.
bu işi paint'te bile yapabilirsin ;)

Netten al-kes-yapıştır çözüm değil. Yaratıcılık yoksa hiçbir işe yaramaz. Mesela ben photoshopta ve flash ta fena değilim. Örnek olarak bir flash gösterebilirim. www.asolte.com yıldırımlar yarattım ama yaratıcılıkta daha fazla ileri gidemiyorum.
Neyse..Yılmaz bey.. www.nepasun.com sitedeki üst logo alanı için için bana bir logo lazım ama güzel bişe yapamadım.
NepaSun
The New Energy Company
önünede solar ile ilgili bir ikon. farklı bir şekilde güneş olabilir mesela.
Bakalım nası bişe çıkacak :)

McDaim yazan:
Netten al-kes-yapıştır çözüm değil. Yaratıcılık yoksa hiçbir işe yaramaz. Mesela ben photoshopta ve flash ta fena değilim. Örnek olarak bir flash gösterebilirim. www.asolte.com yıldırımlar yarattım ama yaratıcılıkta daha fazla ileri gidemiyorum.
Neyse..Yılmaz bey.. www.nepasun.com sitedeki üst logo alanı için için bana bir logo lazım ama güzel bişe yapamadım.
NepaSun
The New Energy Company

hocam o yıldırımı gif'le de yapabilirsin yahu çok basit bir çalışma :D
ben netten al kes-yapıştırı phtoshop öğrenecem diyen arkadaş için söylemiştim ;)

palavi yazan:
isaakcu yazan:

UZAMANINDAN

Grafik çizmene gerek yok netten ilgili bir resmi al kes yapıştır.
bu işi paint'te bile yapabilirsin ;)

Bende buna kızıyorum zaten. Bunu acemiler yapıyor ve güzelim temaları katlediyorlar. Asla bu yöntemleri kulanmayın. Grafik bir sanattır ve o sanatı icraa edebilcek insanada Grafik sanatçısı denir. Çoluk çocuğun bu tür acemice yaptıkları profesyonelikten uzak abuk sabuk siteler çıkmasına neden oluyor ve dışardan bakıldımı ülkemizde eleştirilecek yüzlerce sitelar çoğalıyor millet bize katıla katıla gülüyor.

Bunu asla tasnif etmiyorum , bunun yapılmasının sitenizin gayri ciddi bir site imajı verdiği için ziyaretçilerinizinde anlık çıkışlarına neden olacaktır.

McDaim yazan:
NepaSun
The New Energy Company

Hocam tamamdır size corel de tasarlayıp psd ye çevirim 10 tane kadar yapayım hemen yolayım size beyenmeseniz söyleyin bir kaç takviye daha yaparım. Merak etmeyin. Yeterki işiniz görülsün.

kolay gelsin.

Sabirsizlikla bekliyorum..
Tesekkürler

Nostrakabus yazan:
Bende buna kızıyorum zaten. Bunu acemiler yapıyor ve güzelim temaları katlediyorlar. Asla bu yöntemleri kulanmayın. Grafik bir sanattır ve o sanatı icraa edebilcek insanada Grafik sanatçısı denir. Çoluk çocuğun bu tür acemice yaptıkları profesyonelikten uzak abuk sabuk siteler çıkmasına neden oluyor ve dışardan bakıldımı ülkemizde eleştirilecek yüzlerce sitelar çoğalıyor millet bize katıla katıla gülüyor.

Bunu asla tasnif etmiyorum , bunun yapılmasının sitenizin gayri ciddi bir site imajı verdiği için ziyaretçilerinizinde anlık çıkışlarına neden olacaktır.

usta ben bu yöntemi zaten acemiler için söylemiştim profesyonel neylesin painti?

neden acemiler paintle başlasın dersen; sizin çoluk çocuk diye tabir ettiğiniz insanlar bir corel, fireworks, photoshop arayüzünü görünce genellikle korkuyorlar! çok ağır gelebiliyor. o yüzden daha hafif ve basit bir programla işe başlamalarında hiçbir sakınca görmüyorum. çünkü biz de zamanında bu işe böyle başladık. (şu an ki pozisyonumu söylemek istemiyorum bilen biliyor). kaldı ki bu günün çoluk çocukları yarının webmasterları grafikerleridir.[/quote]

sizin söylediğiniz iyi türkçe bilmeyen birinin türkçe konuşmaması gerektiğine benziyor.

Ha kalitesiz çalışmalar mı ortaya çıkıyor?
1. eğer yapılan proje bir kurumsal proje ise asıl hata grafikerde değil o firmanın işletmecisindedir. o işletmeci bir kurumsal siteyi kime nasıl yaptıracağını bilmiyorsa zaten onun çalıştırdığı firma kalitesiz bir firma demektir.

2. eğer söz konusu site bir portal, blog, forum vs ise acemi bir grafikerin php uzmanı olup sitesini google 1.sıraya oturtması zaten düşünülemez. (bu gibi birçok site sahibi tanıyorum)

son olarak şunu belirteyim, belki bu işte uzman değilim ama profesyonel bir gariker olduğumu yine bilen bilmekte :)

saygılar...

bir tasarım yapılacaksa bu acemlerin işi değil zaten, elimden gelse tüm acemi siteleri yok ederim.
burada bir tema başlığı vardı onunla dalgamı geçtim. çünki bu kadarmantıksızlık olur adam yapmış site temayı güzel oturtmuş buranın aynı temasını kulanmış lakin gel gelim üzerinde gülünç ifadeler kulanmış. Neyse. Ben bir fiil 30 sendir bu sanal denilen sistemin üzerinde abartmasız bilgisayarın başında uyurum.

Commodore 64 ile konsol oyunları yazarak başladık, daha sornaları Amiga 400 - 4000 e kadar tüm serilerinde programlama ve yazılımlar geliştirdik. MAC ile grafik ve masaüstü çalışmalarımızı devam ederken PC ye rastladık şimdi yıllardır bu sektörde bir çok dalında oynamaktayız. Ama asla şunu yapmadık.
1 - İşimiz olamayan işe burnumuzu sokmadık
2 - kimsenin hakkına tecavüz etmedik.

Kendimizi yetiştirip komuzda uzman olduktan sonra bir takım işlere kalkıştık. Ama kardeşim... yeni yetmeleri görüyorum şimdilerde bırkın kendilerini yetiştirmek bir kenarda dursun ondan bundan çaldıkları ile basit forum siteleri kurup birşeyleri "kendileri üretmişler" gibi ortaya çıkıyorlar bir de ahkam kesmiyorlar mı ? deli oluyorum.

Ben utanıyorum "bu işi beceriyorum" demeye çünki hala eksiğim vardır diyorum, kendimi geliştirmek için yırtınırken işinin erbabı olmayan kişileirn elinde bu meslekte ayaklarr altına alınıyor ben bunlara kızıyorum
Ekmeği Ekmekçiden alacaksın , Fırıncının da hakkını inkar etmiceksin.

Sana katılıyorum ama başta bu sözleri sarf etmiş olsaydın sende zılgıtımı yememiş olursdun. :) Öyle bir ifade etmişsinki olayı bende seni bu işi bilmeyen acemilerden sandım.
Ahmet kardeşimin isteği benim içn emirdir. Zaten onun işide değil grafik biz anlıyoruz profesyonelce yardımcı olalım dedik. Bizim ustalarımız konuştumu yada pirimiz biz ağzımızı açmak bir yere gözümüzü yerden kaldıramayız , gözüne bile bakamyız.
HA ! isterim herkes edebi ile birşeyeleri öğrensin yada öğretelim. Ondan sonra çıksın ne iş yapacaksa yapsın. Hep şunu derim öğrencilerime de "KEDİ OLMADAN SIÇAN TUTMAYA KALKMAYIN " önce bir edep,usul,yordam görün öğrenin sonra ne olmak istediğinize karar verip işi başlayın derim.

Neyse ! bu günlük bu kadar yeter sonra yeniden devam ederim artık ,benim masaüstüm kalabalık işler beni bekliyor, daha hocama söz verdiğim logoma başlayamadım ama yarına tamlıcam burada da yayınlarım hayırlısı ile ..

Sağlıcakla kalın
YILMAZ DURU

Üst Alt