Neler yeni
Presta-TR

Forumumza kayıt olarak hem destek alabilir hem de destek verebilirsiniz!

Şimdiden aramıza hoş geldiniz.

hosting ve database taşıma

erdemkn

Yeni Üye
Merhaba. ben şuan kullanmakta oldugum hosting i taşımak istiyorum. tek endişem database i ve çalışan sistemi taşımak konusunda. varolan presta mağazamı nasıl taşırım konu ile ilgili bilgilendirebilirmisiniz.

Cvp:hosting ve database taşıma

Merhabalar,

Taşıma işlemi için eğer iki hostinginde panelleri aynı ise (Cpanel, plesk, vs.) yedek alınız. ve diğer hostinginize bu yedeği atın. Eğer farklı ise Dosyaları ve MySQL tablolarını kendinize yedekleyin. sonra yeni hostunuza bunları upload edip config/settings.inc.php dosyasında gerekli düzenlemeyi yapın. (Veritabanı adı, sunucu adı vs.)

Teşekkürler

üstad dediğin şekilde database sql sorgu olarak backup aldım localdekimysql veritabanıma upload ettim ve database i başarıyla taşıdım daha sonra ftp den tüm dosyalarımı da localdeki root uma attım ve daha sonra config\setting.inc.php dosyasınıda localdeki database e göre ayarladım sorun şu ki sayfa görüntülenemiyor. neden kaynaklı olabilir.

PHP ve MySQL sürümlerini kontrol edin. bunların haricinde bir sebep beyaz sayfa görüntülenmesine sebep olamaz. sayfa görüntülenemiyor derken kastınız beyaz sayfa hatası ise bu şekilde. eğer 404 tipi bir hata alırsanız ekisk dosya aktarımı olacaktır. "index.php" vs.

merhaba

peki php ve mysql versiyonları farklı ilse ne olcak?

PHP ve MySQL versiyonlarının farkı birşey ifade etmez önemli olan versiyonların prestashop sürümleri ile uyumlu olması.. Siz php5 bir sistemden php 4+ bir sunucuya prestashop'u aktarırsanız php5 ten 4'e geçtiğiniz için değil prestashop'un php4 le uyumsuz olduğu için hata alırsınız..

Üst Alt