Neler yeni
Presta-TR

Forumumza kayıt olarak hem destek alabilir hem de destek verebilirsiniz!

Şimdiden aramıza hoş geldiniz.

İmport türkçe karakter

kandac

Yeni Üye
Merhaba, csv ile kategori veya ürün eklerken türkçe karakter kabul etmiyor. bunun bir yolu yokmu? Türkçe karakterleri düzeltince yani ü u ö o yapınca ekleniyor ama direkt türkçe karakterli iken eklemenin bir yolu yokmu?

Cvp: İmport türkçe karakter

dosyayı UTF 8 ile kodlanarak kaydedip sunucuya tekrar at sonrasında iso-8859-1 ile kodlanmışı işaretleyip dene

is-8859-1 ile kodlanmışı işaretle dediğiniz yönetim paneli araçlar içeri aktar daki dosyası unicod a çevir seçeneği mi?

csv dosyasını not defteri ile açıp farklı kaydet diyerek utf-8 ile kaydettim. Daha sonra nasıl yol izleyeceğiz?

sizin dediğinizi 1.3.1 sürümünde denedim oldu. ancak ben 1.1 sürümünü kullanıyorum. 1.1 sürümünde yapabilme şansımız yok mu? sürümü yükseltsem daha önce themes,modules klasörleri dahil birçok yerde değişiklik yaptım bunları hatırlamıyorum bunlar gidecek sanırım. Yada sadece bu özelliği 1.1 e entegre edebilme şansımız var mı?

admin/tabs/adminImport.php ddosyasını yedekledikten sonra 1.3.1 dosyasından adminimport.php dosyasını upload edip deneyin

yaptım yönetim paneli araçlar import sayfasına böyle bir seçenek geldi iso-8859-1 seçeneği ile yükleyin gibi bir seçenek seçince olmuyor. yani 1.3.1 deki gibi düzgün bir şekilde oluşturulmuyor. sanırım başka dosyalarında değiştirilmesi gerekecek.

eski sitenizdeki neyin aynı kalmasını istiyorsunuz ?

Bir kere kullandığım tema 1.1 ile uyumlu yani 1.3.1 ile uyum sağlamayabilir. Ve gerek tema üzerinde gerek modules klasöründen tut daha hatırlamadığım birçok yerde değişiklik yaptım. Okuduğuma göre prestanın sürümünü yükseltince bu değişiklikler kayboluyor yazıyordu bilmiyorum doğru mu?

CSV dosyasını notepad2 ile açıp UTF-8 encode edip kaydedin. Sonra sunucuya atın. import ekranındada iso-8959-1 işaretleyip ileriye basın. Bugün aynı olay başıma geldi bu şekilde çözüdm..

Tamamda 1.1 de import ekranında iso-8959-1 seçeneği yok.
Unicode a çevir seçeğeni var buda aynı işi görmüyor.
Dediğiniz gibi 1.3 sürümlerinde oluyor. Bende localhostta denedim oldu. Ancak hosttaki site 1.1 sürümü

Üst Alt