Neler yeni
Presta-TR

Forumumza kayıt olarak hem destek alabilir hem de destek verebilirsiniz!

Şimdiden aramıza hoş geldiniz.

Kargo Takip Ayarlama

McDaim

Yeni Üye
Kargo takip ayarlamasi su sekilde olacaktir; Admin panelde atadigimiz posta sirketinin düzenleme sekmesinde girecegimiz link yani posta sirketinin sorgulanacak linkine posta takip numarasinin eklenmesi Örnek olarak DHL posta sirketinin linkini veriyorum;

http://nolp.dhl.de/nextt-online-public/set_identcodes.do?lang=de&idc=@
linkin sonundaki esittir isaretinin (=) sonuna bir @ bu isareti giriyoruz. (Yani =@)
@ isaret siparis gönderildi secenginden sonra girdigimiz posta takip numarasini linke eklemektedir (Örnek 20960713263608 nolu posta )

Admin panelde siparis detaylarina posta takip sorgulamada browserdeki link bu sekilde gözükmektedir;
http://nolp.dhl.de/nextt-online-public/set_identcodes.do?lang=de&idc=%20960713263608
Kolay Gelsin

Cvp: Kargo Takip Ayarlama

Selam Üstad,

Şu takip meselesini tam olarak anlamadım. Örnekle açıklarmısın? Ben PTT kargo ile gönderim yapıyorum. Varsayılan ayarlarım PTT kargo olarak ayarlı, admin panelden kargolar kısmından düzenle yapınca açılan kısımda bulunan URL kısmına ne yazmam gerekecek.
Selamlar

Yurtiçi

Yurtiçi kargo için şöyle:

http://selfservis.yurticikargo.com/reports/SSWDocumentDetail.aspx?DocId=@

Tesadüfen buldum :D

Cvp: Yurtiçi

paylaşım için teşekkürler eminim pek çok kişi faydalanacaktır

Posta takip ayarlama işlemini resimli olarak veriyorum:

Merhaba Mc Daim bey, Aras kargo için denedim fakat sonuç alamadım..
Kargo takip sayfası: http://appl-srv.araskargo.com.tr/yurticigiriswin.aspx
Sonuna @ ekliyorum fakat bilgileri otomatik olarak göndermiyo !
Yardımcı olabilir misiniz ?

Maalesef size iyi haber veremiyeceğim. Biraz inceledim ve şu sonucu çıkardım. aras kargonun sorgulama sistemi uygun olmayabilir., bu sorgulama sistemi asp'de çalışmayabilir çünkü aras kargonun sistemi asp tabanlı

Bu konuda biraz araştırma yaptım. (Ben PTT kargo ile görüştüm). Sizin de Kargo firmanız ile görüşmeniz gerekiyor size özel kodları veriyorlar. Bu kodları kargo kısmından ekliyorsunuz. Sistem otomatik kargo takip numaranızı satış esnasında oluşturuyor. O kargo numarası ile gönderinizi kargoya veriyorsunuz. Müşterinize de bu kargo numarası mail olarak ulaşıyor. PTT kargo çok ürün gönderen siteler için yardımcı oluyor, ya da tanıdığınız varsa bu kodu alabilirsiniz.

Ptt kargo sorgulama hala çözülemedi.
Arkadaşlar bu sorunu çözebilen varsa lütfen paylaşsın birçoğumuz ptt kargo ile gönderi yapmaktayız ve bir türlü sorunu çözemedik.
Kargo takibi için ayarladığımız link ile sorgulama yaptığımız link birbirini tutmuyor.
örneğin kargo sorgulama kutucuğuna yazdığımız link http://www1.ptt.gov.tr/tr/interaktif/kayitliposta_yeniweb.php
Fakat müşteriye giden maildeki linke tıklandığında açılan http://www.ptt.gov.tr/?wslt=5AF1F68F-6C0D-4201-A986-C33FCA002167 bu şekilde dolayısı ile işlem başarılı olamıyor.

Eğer bu olayı çözemezsek aşağıdaki şekilde bir çözüm düşündüm fakat onuda beceremedim yardım lütfen.

Müşteriye giden mailin üst satırlarına takip numarasını nasıl yazabiliriz en azından müşteri kopyala yapıştır yaparak numarayı elle manuel olarak girsin.
Mail template editör ile mail içeriğine "{shipping_number}" ve {shipping_number} şeklinde ekleme yaptım ancak kargo takip numarasını mail içerisine almayı başaramadım.

{$shipping_number} olarak deneyip bilgi verirmisin.. Birde tam olarak yapmak istediğini açıklarsan daha iyi bir çözüm üretmeye çalışabiliriz.

Merhaba yazdığınız şekilde mail template'i düzenledim ancak müşteriye giden mailde yazdığım şekilde gözüküyor.Kargo numarasını göstermiyor kopyala yapıştır olarak ayrı satıra ekledim acaba farklı bir metotlamı eklemek gerekiyor.
Yapmak istediğim sadece müşteriye giden mailde kargo takip numarasını ayrı bir satırda göstermek.
Ben ptt kargo ile çalışıyorum maildeki linke tıklanınca farklı sayfaya yönlendirdiği için linkin sonundaki=@ işaret işe yaramıyor.
Müşteriye giden mailde linkin sonunda kargo numarası gözükmesine rağmen bunu anlatmak zor oluyor yani mailde kargo numarasını ayrı satırda gösterebilirsem yetecek.

Örnek:

Siparişiniz kargoya verilmiştir.
Kargo takip numaranız: 999888777 şeklinde ayrı satırda gözüksün

Paketinizin durumunu sorgulamak için aşağıdaki linke tıklayınız:
http://www1.ptt.gov.tr/tr/interaktif/kayitliposta_yeniweb.php=999888777

İlginiz için teşekkür ederim.

peki siparişte bu bilgi kayıtlımı?

Admin orderda durumu kargoya verildi olarak ayarlıyorum daha sonra kargolama bilgisi kutucuğuna kargo takip numarasını yazdıktan sonra kargo numarasını ayarla düğmesine tıklıyorum ve müşteriye mail gidiyor.
Kargonun linki ve linkin sonunda kargo numarası maile otomatik olarak yazıyor. Alt veya üst satıra kargo numarasını nasıl yazdırıcaz okadar zor olmasa gerek ama denediğim yöntemler ile kargo numarasını bir türlü maile aktaramadım.

inceliyoruz

1.3.6.0 sürümünde bu bölüm yokmu

Benim sorunu yaşadığım site 1.2.5.0 sürümüdür.
Aslında sorun değil sadece istek.
Şu ana kadar prestashopun bu sürümünde bir sorun yaşamadım fakat in_transit.html mail template'e gönderi numarasını otomatik yazdırmak istiyorum okadar.
Forumda web programcı veya geliştirici arkadaşlardan yardım istemekteyim.

3 gündür çözüm üretemedik ve pek çok kulllanıcıdan benzer talepler aldık bir modül geliştirmee başladık umarım sizleri çok bekletmeden iyi bir netice çıkaracağız

Çok Makbule geçer hocam.
Bu PTT kargo sorgulama olayından birçok arkadaşımız muzdarip.

Kargo takip numarasını linkin sonunda değilde ayrı bir satırda müşteriye giden mailde gönderebilirsek sorun çözülecek.
Müşteride numarayı kopyala yapıştır yaparak sorgulamasını rahat bir şekilde yapabilir böylece.

Geliştirdiğiniz modülün içeriğini bilemiyorum ancak kargo takip numarasını ptt kargonun sorgulama ekranındaki barkod no satırına direkt yapıştırabilecek özellikte ise yemede yanında yat olur emin olun birçok arkadaşımızın duasını alırsınız.

İlgi ve alakanız için teşekkür ederim..

Kargo Takip Ayarlama sonunda Çözdüm

Anlaşılan kimse çözüm bulamayacak.
Yine iş başa düştü uzun zamandır deneme yanılma yaparak Mesafeli satış sözleşmesinden sonra bu sorunuda kendim çözdüm aynı sorunu yaşayan arkadaşlara kaynak olsun diye paylaşıyorum.

Öncelikle

AdminOrders.php 'yi açıp 85'inci satıra

'{shipping_number}' => $order->shipping_number,

Yazısını ekleyiniz. Bu satır kargo takip numarasını in_transit.html sayfasına gönderecektir.

Şimdi gönderdiğimiz kargo numarasını mailde alabilmek ve gösterebilmek içinde in_transit.html mail template'in içerisine

{shipping_number}

yazısını ekleyelim.

Daha sonra kargo/Taşıyıcılar sekmesindeki kargo şirketlerimizin linklerini yenileyip linkin sonundaki
=@
işaretini kaldıralım çünkü takip numarasını sorgulama sayfasına aktarmadığından bir işe yaramıyor (PTT kargo, Yurtiçi Kargo)

Yaptığımız işlemler neticesinde müşteriye giden mailde kargo numarasını ayrı bir satırda göstermiş ve kargo sorgulama linklerine tıklandığında ise doğru sayfaların gelmesini sağlamış olduk.
Müşterinin tek yapması gereken işlem kargo numarasını kopyalayıp linki tıklamak ve sorgulama kutucuğuna numarayı yapıştırmaktır.

Ben mail template'imi aşağıdaki şekilde düzenledim. Sizde kendinize uygun düzenleme yapabilirsiniz.

-------------------------------------------------

{shop_name} Siparişiniz kargoya verildi.

Sn. {firstname} {lastname},

{id_order} Numaralı siparişiniz kargoya verilmiştir.

Kargo Barkod / Gönderi Kodu:
{shipping_number}

Dikkat: Yukarıdaki Barkod/Gönderi Kodunu kopyaladıktan sonra sorgulama linkine tıklayıp numarayı kutucuğuna yapıştırınız.

Paketinizin durumunu sorgulamak için aşağıdaki linke tıklayınız:
{followup}

Not: Paketiniz Kargo görevlisi tarafından 2 gün içerisinde teslim edilecektir eğer belirttiğiniz adreste kimse bulunamazsa adresinize bağlı olan en yakın kargo şubesine paket geri gitmektedir. Bu tür durumlarda 3 gün içerisinde paketi şubeden teslim almanız gerekmektedir.

Sipariş detaylarını görmek için "Siparişlerim"
Hesabınıza gitmek için "Hesabım"

{shop_name} powered with jeansteam?

----------------------------------------------------------------------------

Cvp: Kargo Takip Ayarlama sonunda Çözdüm

çözümü 1 hafta kadar önce bu değeri türettim ama modül sözü verdiğim için modül haline getirmeye ve ek bir mail template html dosyası üretiyordum bu şekildede kullanabilir arkadaşlar

Üst Alt