Cvp:KDV sorunu
kdv ayarlarında biyerde şöyle diyor.ürün fiyatlarında kdv dahil göster yada gösterme diyor.oraya bak.mesela bir ürünü %18 ekledin ama 100 lira der kdv hariç der ürünlerde.ama dediğimi yaparsan 118 tl çıkar ürünler sayfasında.birde altında der kdv dahil der.faturayada ona göre düznleme yazar presta.gerçi çok kötü bir faturalandırma sistemi var prestanın.o da sistemin ingilizce yazılmasında kaynaklanıyor.mesela ben hala Türkçe karakterleri düzeltemedim.
Birde sayfada ürün fiyatını ne gösterirsen sonuna kadar aynı gider.kdv dailse fiyata dahil gider.hariçse de hariç gider.Ona yapacak bişey yok.Zaten niye oyle birşey istedin anlamış değilim.Eğer vergi vermeden ve fatura kesmeden sayfada satış yapacaksan.Olmaz derim ben.Çünkü yasa dışı bir iş yapmış olursun.Yani oturduğun yerden para kazanacaksın ama müşteri fatura almıycak ve sende kar alacaksın.o iş yaş.zaten satacagın ürüne kendin kar koyacaksın.müşteride karlı,hemde faturasız bir ürün oalcak.imkansız.Haa yok ben faturalı yasal bir satış işlemi gerçekleştireceğim diyorsan sayfada kdv dahil olarak satarsın.ana sayfada da belirtmeye gerek yok gerçi de sen ana sayfaya bütün fiyatlarımıa % 18 kdv dahildir yazarsın.