Neler yeni
Presta-TR

Forumumza kayıt olarak hem destek alabilir hem de destek verebilirsiniz!

Şimdiden aramıza hoş geldiniz.

Kurulu 3 ncü aşamada kaldı

tico

Yeni Üye
Merhaba

Gerekli kurulum dökümanına göre hareket ettim ve 3 ncü aşamaya başarılı bir şekilde geldim.

Vertabanı doğrulama tamam ve smtp ayarı da tamam. mesaj örneği geldi. Fakat 4 ncü adıma bir türlü geçmiyor ve ekranda kırmızı şu yazı var....

Prestashop Veri Tabanı Oluşturuluyor , Lütfen Kurulum İnstall Dosyasını Silin veya İsmini Değiştirin

Sorun nedir acaba.
Windows hosting kullanıyorum.

Cvp:Kurulu 3 ncü aşamada kaldı

kurulum yapıldığından bu hatayı verir ama windows hosting de buraya bile gelememen gerekirdi.

Veritabanını kuruyor fakat bir sonraki adıma geçmiyor.

MYSQL 4 kullanıyorum bundan olması mümkün değil. Evet normal install ımı yapıyorum ve hiçbir sorun olmuyor. Veritabanı bağlantısı ve mail gönderme çalışıyor. Dediğim gibi sadece 4.adıma geçmiyor ve doğal olarak ta kurulumu bitiremiyorum....

Linux sunucuda böyle bişey olur mu acaba.

install klasörünü kaldır yada adını değiştir. önceden kurulum yapmışsın gibi gözüküyor. install klasörünü kaldır admin klasörünü yeniden adlandır.

ama kurulum bitmedi ki. admin e giriş bilgilerim hani. ana sayfayı açmak istiyorum "Bad SubDomain SQL query" hatası veriyor. Linux hostta denedim değişen bişey olmadı. Sizin siteden indirdim scripti. sorun nerede.....

firefox da deniyordum acaba tarayıcıdan mı diye. şimdi ie7 de denedim kurmayı yine olmadı.

sadece hata falan yok. veritabanını kuruyor sonra tak duruyor. 3 ncü adımda kalıyo ilerleme yok.

resim yada site linki verebilirmisiniz bu şekilde daha hızlı sonuca ulaşabiliriz.

Veritabanı kendi sunucusundaki veritabanı olmak zorunda.

Yani siteyi buraya kuruyum ama başka bir hosttaki veya kendi bilg. veritabanını kabul etmiyor.

siteyi hangi hostta kuruyorsanız veritabanıda o hostta olmak zorunda.....

www.orjincomputer.com/ps/in

Kurulum için adres

Bu Konu nasıl çözüldü arkadaşlar bu konudada bilgilendirirseniz sevinirim aynı hata bendede var

alt domaine kurmaya çalışşıyosun sanırım. verilen hata bunu gösteriyor?

bir adet alt domain vardı.. bunu silip tekrar denedim ama sonuç yine aynı

sen alt domainemi kurmaya çalışıyosun?

aynı sorun bende de var ve alt dizine kurmaya çalışıyorum www.xxx.com/presta şeklinde

edit: windows sunucu kullanıyorum ve mysql sürümüm 5

bak kardeş bu adımları izle

önce kendi bilgisayarında Localhostta kur
admin bilgilerini unutma
sonra localde kurulu dosyaları ftp yoluyla yeni İnstall klasörüyle beraber hostuna taşı
tekrar kur
3 üncü aşamaya geldiğinde kurulum bitçek
install klasörünü sil
ve admin klasörüne gir (admin klasörünün ismi değişmesi gerek Örn: admin1 yap)
ve siten kurulduktan sonra admin1 e gir
senden mailini ve şifreni isteyecek
mailin localde kullandığın mail
ama şifreyi kabul etmeyecek
ve sonra şifreyi unuttum de ve yeni şifre mailine gelsin
yenişifrenle beraber giriş yap
hepsi bu kadar.

kolay gelsin.

kardeş sen o hata veren dosyaların özelliklerini 777 yapman gerek

bendede aynı sorun war 3 . adımda takılıyor..

ASP + PHP sunucularda bu tip sorunlar oluşuyor. Bu Tip kurulum problemlerininin temel kaynağı Sunucudur. www.hostgani.com adresinden yetkililer ile iletişime geçerek, Test hostingi alabilir ve test edebilirsiniz.

iyi günler

Slmlar..
bu sorun için günlerdir uğraşıyorum.internette her yerde aradım.. buna çözüm bulamadım.bulduğum çözümlerde bir işe yaramadı.yada anlatım yetersizdi yada ben yapamadım..her neyse neticede bir ton işlem yapılması gerekiyordu..
en sonunda düşündüm ve yapılan tüm işlemler veritabanına kaydedildiğine göre bu sistemi daha önce kurup kaldırdığımı ve tekrar kurmaya çalıştığımı çözümleyip bu hatayı verdiren yine veritbanı olmalı..üstelik httpdocs klasöründen eski dosyalarıma silmeme rağmen tekrar geri geliyorlar..bu bilgiler nereye kaydedilmiş olabilir ki..tabiki veritabanına..

veritabanını sildim..yeni veritabanı oluşturdum ve yeni kullanıcıda oluşturdum..bu yeni bilgileri hata aşamasındaki 3. adıma girdiğimde sorun çözüldü ve sonraki aşamaya geldim..prestashop midemi bulandırmaya başlamıştı..Neyseki çözdüm..sizlere de kolay gelsin..ii çalışmalar...

Cvp: Kurulu 3 ncü aşamada kaldı

kanki aynı sorun benim başım geldi intsal klasörünüde sildim fayda etmedi ftp gidrdim tüm klasörleri sildim ve panelde database adı ve kulanıcı adresini yeniden değiştirdim yeniden yükledim sorun çözüldü

Üst Alt