Neler yeni
Presta-TR

Forumumza kayıt olarak hem destek alabilir hem de destek verebilirsiniz!

Şimdiden aramıza hoş geldiniz.

Kurulum hatasi

CaNn007

Yeni Üye
öncelikle merhaba arkadaslar kurulumda bir hata alamiyorum site simini giriyorum automatikmen install,a baglaniyo kurulum dilini seciyorum devam ediyorum ondan sonra tik yok devam etmiyor

hatanin resmi !
http://img385.imageshack.us/img385/3452/shopps6.jpg

Cvp:Kurulum hatasi

Merhaba,

PHP sürümünü öncelikle kontrol edin. PHP sürümü 5 ise; İnstall klasörünün adını değiştirin (örn: "install_yedek") ve siteye tekrar girmeyi deneyin. daha öncesinde bir kurulum yapmış olabilirisiniz. eğer bunlar çözüm olmassa, dosyaları sıfırdan upload edin.

sonucu burdan tekrar yazınız.

ilginize teşekkürler.

aynı sorun bendede var

kurulumun ikinci aşamasına geldiğimde dosya izinleri kısmı görünmüyor

Problem hostinginzden kaynaklanabilir. sitenizin linkini verebilirseniz biz burdan kurmayı deneyelim. sitemizde üstteki menüden Online Desteğe tıklayarak birebir iletişim kurabilirsiniz.

Merhaba, kurulumun ikinci aşamasında "Var Olan Dosyalar ve Yeni Dosyaları Oluşturmak İçin İzinler Verildi " satırı kırmızı göründüğünden ilerlemiyor.

Sizce sorun nerededir?

bazı dosyalara gerekli izinleri vermemişsin. listedeki tüm dosyalara gerekli 777 iznini ver.

chmod 777 izni verilmesi gereken klasörleri, alt klasörlere ve dosyaların ayarlarını yapmış olmama rağmen bu hata görülüyor ve kurulum ilerlemiyor. Belirteyim official sitesinden indirip ingilizce kuruyorum.

Hostingimde istenen özelliklere sahip görünüyor. Bu durumda ne yapmalı sizce?

php ve mysql sürümlerini kontrol ettirin. ve sonucu burdan belirtin

cpanel php myadmin den baktığımda php 5.0.67 mysql işlemci sürümü 4.1.22.

whm den bakmam gerekirmi? eğer mysql sürümü uygun değilse nasıl yükseltirim?

official sitesinde istanen hosting özelliklerine hostingim uygun.
Linux, Unix, or Windows
Apache Web server
PHP 5.0 or later. (You may have to activate PHP 5 on your hosting service.)
MySQL 4.1.14 or later

Safe Mode durumumda uygun.
İlk defa bir scripte yada cms de böyle bir sorun yaşıyorum. Oscommerce den daha kullanışlı geldiğinden bunu kurmak istiyorum ama bu gidişle sanırım oscommerceni bir yığın kodlarıyla baş başa kalacağım :)

Umarım sorunu çözebiliriz.

MySQL kurulum klavuzunda 5 üstü gözüküyordu. eski sürümler için mysql 4 olabilir mysql versiyonunuzu güncelleyip sonucu burdan yazarmısınız?

MySql sürümümüz 5 üzeri fakat halen daha verdiği hata

Var Olan Dosyalar ve Yeni Dosyaları Oluşturmak İçin İzinler Verildi (Burası hala kırmızı)

Safe Mode problemini .htaccess dosyasına php_flag register_globals on satırını ekleyerek hallettim. Kurulumun ilerlememesi konusunda başka sorun ne olabilir sizce?

hosttan kaynaklanır biz başından beri hep aynı şeylerden bahsediyoruz aslında. Tüm problar yüzde 95 php ve/veya MySQL den kaynaklanıyor. hostinginiz yine ASP + PHP ise yine butip hatalar ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Satış bölümünden 100mb hosting satın alıp siparişin son kısmında denemek istiyorum ve mail adresinizi belirterek hostingimizi test edebilirsiniz.

teşekkürler.

register_globals bunu bir türlü halledemedim bana yardımcı olabilirmisiniz rica etsem kurulum esnasında şu şekilde görünüyor...
prestashop.jpg

merhabalar bu ayarı hostinginiz ile görüşerek halletmeniz gerekir php.ini dosyasında düzenlemeye gitmeleri gerekmekttedir.

wMaster yazan:
merhabalar bu ayarı hostinginiz ile görüşerek halletmeniz gerekir php.ini dosyasında düzenlemeye gitmeleri gerekmekttedir.

sayın yönetici bu ayarı yapmaları için başvurduk ama böyle bir ayarları olmadığını php.ini dosyasını kendimizin hazırlayıp dizine koymamız gerektiği söylendi , bizde oluşturup koyduk fakat yine bir işe yaramadı ..

gönderilen mesaj şuydu :

There is no pre-existing php.ini file, which is why you did not find it. You can create a php.ini file and place it in the directory as required by your application.

acaba bizmi php.ini dosyasının içeriğini yanlış yapıyoruz
bizim yaptığımız php.ini dosyasının içeriği şöyle:

1.örnek

session.save_path = "/mnt/w9999/.phpsessions"
register_globals = off
upload_tmp_dir = "/tmp/"
upload_max_filesize = 20000000
post_max_size = 20000000
zend_extension = /usr/local/nf/share/ioncube/ioncube_loader_fre_5.2.so
extension_dir = /usr/local/nf/php5/lib/php/extensions
extension=pdo_mysql.so

2.örnek

register_globals = off

ama malesef değişen hiç bir şey yok
lütfen yardımcı olurmusunuz...

saygılar..

Bu tip ayarlarda bildiğim kadarıyla apache vs. Programların restart edilmesi gerekiyor olabilir. Gerekli PHP.ini dosyasını web kök dizinine atın. register_globals ayarını off olarak deneyin. her denemenin ardından sunucuyu yeniden başlatın.

iyide beyfendi sunucuda olan apache'ı nasıl restart yapacağım , local olsa neyse..?

Üst Alt