Neler yeni
Presta-TR

Forumumza kayıt olarak hem destek alabilir hem de destek verebilirsiniz!

Şimdiden aramıza hoş geldiniz.

Kurulum İlerlemiyor? Acil yardım

Cvp:Kurulum İlerlemiyor? Acil yardım

"PHP3 + PHP4 Desteği Yeni ! "

Prestashop php5 gerektirir.

Sayın Site Yöneticisi Bu Sorunu Çözemeyecekseniz Buraya PrestaShop Türkiye Falan Yazma Ozman Bende Böyle bİ site Açarım 50 soru sordum daha olayı anlamıyorsun nasıl cvp vereceksin anlamadım madem insanlara yarmın dokunmayacak neden bu site var.

Site ilk kurulduğunda bu script ile ilgilenecek 3 kişi ve ben vardım. Daha sonra kimse kalmadı hiç kimse ilgilenmedi. Ama sizde bu şekilde bi isyanda bulunmanızın manası yok. işi bilen herkes bu tip bir yardımda bulunacağı zaman hemen para istemesini biliyor. Fransızca bilen yardım edebilirmi dedik "Ücreti ne olur!" dendi. PHP ile ilgilenecek birilerini bulduk birşeyleri aşana kadar paslaşalım dedik, Karşılığı ne olcak dendi. Bir geciken soru için bu kadar şey sölediysen bunlardan sonrada söleyeceğin şeler vardır umarım.

ilginize ve saygınıza teşekkürler.

aslında haklısın ama benimde sabrım taştı sen yinede kusura bakma özür dilerim ama bu olyı bi şekilde halletmek istiyorum.

hall olmayacak problem yok sabırlı olun, sakince ve detaylı olarak sorunlarınızı yazın detay bildirin illaki cevap gelir ama geç, ama erken.

ilginize teşekkürler.

aynı sorun bende de var... 3. aşamaya geliyorum..

Configure your database by filling out the following fields: :

gibi bişey çıkıyo NEXT butonuna tıklıyorum tıklıyorum halen aynı sayfadayım...
ne yapmalıyım.. ?

"Configure your database by filling out the following fields: :"

Gerekli Veritabanı bilgilerini girmediğinizi belirten bir hata mesajıdır.

Hosting panelinizden veritabanı için verdiğiniz isim, kullanıcı adı ve şifresini ekrandaki bölümlere doldurunuz.

Peki madem öyle database bilgilerimi, kullanıcı adı, şifre vs. girdiğimde neden onay veriyor..?

onları girdikten sonra ileri butonuna bastıktan sonra ne oluyor ne hatası veriyor. doldurduktan sonra ne hatası veriyor resim ile burdan yazabilirseniz sonuca ulaşabiliriz. başka bir hata var gibi gözüküyor.

Şimdi Bütün dosyaları sildim Full Türkçe olanını yükledim yine aynı sorun çıkıyo... Buyrun ekdeki resme bakabilirsiniz... Database bilgilerinin altında bi çek işareti var ve yanında "Veri Tabanı ile Bağlantı Kuruldu" yazıyor next dediğimde o gidiyo... tekrar "ŞİMDİ DOĞRULA" diyorum yine okey veriyo yine next yapmıyo...bu şekilde devam ediyo ama ilerlemiyo...sadece o "Veri Tabanı ile Bağlantı Kuruldu" yazısı gidip gidip geliyo ben tıkladıkca...

Buyrun resim burada...
Picture_1.png

burda herşey normal bir önceki safhada eksik ve/veya hatalı bir şey varmıydı?

Buyrun buda bir önceki sayfa...Halen anlamış değilim...
Picture_2.png

bende anlamadım çözemedim şu hali ile çalışmamasınınhiç bir nedeni olamaz..

Silip başdan kurdum...Mysql'i silip yeniden oluşturdum... bu versiyonu silip eski versiyonu kurdum onuda silip full ingilizce olan orijinal versiyonu da kurdum ama HALEN DEĞİŞEN BİŞEY YOK :(

bunu prestashop.com forum da buldum sanırım bu arkadaş problemi çözmüş ama ne olduğunu anlayamadım....

I found the problem.
apparently, character from French language like ë, ç, è etc, cause problem on my hosting server.

so I manually delete French words from db_settings_lite.sql and everything is ok now.

burdaki açıklamada kurulum yapılırken veritabanaına işlenen verilerin arasında Fransızca karakterler olan : "ë, ç, è" karakterlerinin kullanıldığından dolayı bu tip bir hata çıkmıştır. diyor ama sen sıfır kurulumda denediysen bunun olma ihtimali yok. yinede "db_settings_lite.sql" dosyasında bu tip karakterleri aratabilirsin.
bulunduğu dizin : install/sql/

Sayın admin bugün çok ilginç bişey oldu. Bildiğiniz gibi ben kurulum 3. aşamada kalıyodum ve ilerleyemiyodum.. ben prestayı xxx.com/catalog altina kurmuşdum.. Yükleme içinde doğal olarak xxx.com/catalog/install yapıyodum. bugün tesadüfen xxx.com/catalog adersime bi girdim...Site kurulmuş.Hemen install dosyasını değiştirip Admin kalsörünün adını değiştirdim ve admin paneline girmeyi denedim. Admin panelinde Mail ve Şifre istiyo ama ben Kurulum 4. Aşamaya geçemediğim için ne bir mail nede bir şifre belirttim. O yüzden admin paneline giremiyorum. Ne önerirsiniz.

PHPMyAdmin'den Siteye Yönetici Ekleme

Merhabalar,

Sitenizdeki Yönetici hesabınız herhangi bir suretle silinirse, Buradaki yöntemle Yönetici hesabınızı Düzenleyebilir ve/veya oluşturabilirsiniz.

1. Adım

Öncelikle Localde yada Hostta çalışıyorsanız PHPMyAdmin'e giriniz. Sonra Kendi Veritabanınızı tıklayarak Aşağıdaki Kısma Tıklayınız. PS_EMPLOYEE * EKLE

adminekle1ij1.jpg

2. Adım

Şifrenizi veritabanına işlenirken güvenlik için MD4 ve MD5 gibi karakter şifreleme sistemleri ile şifrelenerek "passwd" kolonuna işlenmesi gerekmektedir.

İsterseniz hiç şifre girmeyip Yöneticiyi ekledikten sonra giriş yaparken şifremi unuttum deyip yeni şifre talebinde bulunursunuz yada altta bulunan şifrelenmiş : "12345678" şifresini kullanabilirsiniz.

Kod:
e8e5910e5465158105da2621afa3b05e

adminekle2rq7.jpg

(Resimde "MD5" tabir amaçlıdır. Gerçeği yansıtmaz.)

Yönetici kaydını yaptıktan sonra mail adresiniz ve 12345678 şifrenizi yaparak sisteme giriş yapabilirsiniz.

Veri tabanında dediğinizi yapınca Böyle bir hata ile karşılaşıyorum

Kod:
Hata
SQL sorgusu: 

INSERT INTO  `1001trend_`.`ps_employee` (
`id_employee` ,
`id_profile` ,
`lastname` ,
`firstname` ,
`email` ,
`passwd` ,
`last_passwd_gen` ,
`active`
)
VALUES (
'1',  '1',  'xxxxxx',  'xxxxx',  'xxxxx@hotmail.com',  'e8e5910e5465158105da2621afa3b05e',  '2009-01-07 13:52:31',  '0'
)

MySQL çıktısı: 

#1062 - Duplicate entry '1' for key 1

'1', '1', 'soyad', 'ad', 'xxxxx@hotmail.com',

#1062 - Duplicate entry '1' for key 1 hatası daha önce 1 id li bir yönetici hesabının bulunduğu için o hatayı veriyor. önceki postta sorulan soruda kurulumun erken sonuçlandığı için yönetici bilgileri oluşturulamamış olduğundan o kısım boş olmalıydı. o satırı silin ve bu işlemi tekrar yapın.

Üst Alt