Neler yeni
Presta-TR

Forumumza kayıt olarak hem destek alabilir hem de destek verebilirsiniz!

Şimdiden aramıza hoş geldiniz.

magazamın prestashop uzantısı oldu

jandarma

Yeni Üye
Turkçe presta'yı ne yaptımsa kuramadım.Mecbur kaldım ingilizceye ama ilk kurmamda normal adresinde olan magaza suan sitenin adrsinin sonuna prestashop yazarsan cıkıyor.nerede yanlış yaptım.

Cvp: magazamın prestashop uzantısı oldu

direk dosyayı upload etmişsiniz prestashop klasörünün içeriğini public_htmle aktarmanız gerekli

Cevabınız için çok teşekkürler.Kurulumu gerçekleştirdim.Fakat siteye girdiğimde 'HTTP Hatası 500 (Internal Server Error): Sunucu isteği gerçekleştirmeyi denerken beklenmedik bir koşulla karşılaşıldı' diyor.Kurulumda hiçbir problemle karşılaşmadım.Problem hakkında bir tahmininiz varsa yardımcı olurmusunuz.Teşekkürler.

[attachment]C:\fakepath\adsız.bmp[/attachment]

Sitenin kontrol paneline giriliyor düzenlemer yapılıyor ama magaza sayfasına görünmüyor.

1.3.1.1 versiyonda Türkçe dil seçeneğnde hata meydana gelebiliyor. Adminpanel diller sekmesinden Türkçe tr dil kodunu tc olarak değiştirerek deneyin

Bahsettiğiniz gibi sanırım türkçe versiyondan kaynaklanan bir problem galiba;ingilizce versiyonu tekrar yukledim herset problemsiz calısıyor.Fakat sizin dediğiniz ayarları kontrol panelinde nerden yapılacagını bulamadım.Benim anlayabileceğim sekilde bu ayarın nerde oldugunu belirtirmisiniz.Emekleriniz için teşekkürler.

Üstadım şimdi ayarı buldum ve değiştirdim.Gelecekte baskasınında basına aynı şey gelirse söyle acıklayayım;Kontrol panelinde araçlar sekmesinden lisanı seçiyorsunuz.orada tr yi tc yapıyoruz.Açıklamalarınız ve yardımlarınız için çok teşekkürler.

Modules klasöründe bulunan modullerin dil dosyalarından tr.php dosyalarında tc.php olarak değiştirmeniz gerekmektedir.
Kolay Gelsin

500 hatası ve beyaz sayfa probemini çözmek için , filezilla veya buna benzer fto programına yukediginiz dosyalara sag tıklayıp "dosya izinleri" bolumunden 755 isaretlemeniz yeterli olabilir.

sitenin kuruldugu klasörün tamamia 755 verildigi taktirde bazi fonksiyonlar calismaz. Örnegin img klasörü 777 olmalidir, htaccess 666 olmalidir vs vs.. Yani kurulum esnasin belirtilen izinler ayarlandiginda bir sorun bulunmamaktdir. Ancak 1.3.xx versiyonlarda Türkce dil kodunda hata meydana gelmekte, bu dil kodunu tr olan dil kodunu tc olaak degistigimizde sorun ortadan kalkmaktadir

Teşekkür ederim McDAim . Benim problemim , yükleme yapdıntan sonra resimlerin ve ekran tuşlarının çıkmadıgını ve cıkanların da bozuk olarak gozuktugunu gordum .Baslangıcata bunun security ayarlarından oldugunu dusundum ..bir cok denemeden sonra ve sizin açıklamanızıda göz önüne alarak sorunu cozdum .Filezilla ile yuklemelerde TRANFER KODUNU :ASCII olarak ayarlamayınız .OTOMATIK seçiniz .Boylelikle program sorunsuz ekrana geliyor.Security ayarları ile oynamayınız. Gerekli degil.

Üst Alt