Neler yeni
Presta-TR

Forumumza kayıt olarak hem destek alabilir hem de destek verebilirsiniz!

Şimdiden aramıza hoş geldiniz.

Menu Resim Sorunu

canizma

Yeni Üye
merhaba arkadaşlar web sitemizde arkadaşca url aktif ettik ve robots txt ve htacces oluşturduktan sonra menu ve facebook paylaşta resim ? işaretinde bir resim çıkıyor bunu nasıl düzelte bilirim. yardımlarınızı bekliyorum tşkler. ekde resimlerde görünüyor hatalar.

Cvp: Menu Resim Sorunu

Resimleri bulamiyor. Kaynagi görüntülemek suretiyle resimlerin yolunu bulup ayni dizinde ayni ad ile resim bulunup bulunmadigini kontrol edin. mesela resim.jpg olmasi gerekirken resim.JPG olursa veya resim.gif olmasi gerekirken resim.jpg olabilir. Veya dizinde olmasi gereken resim yoktur. ayni isimle resim veya buton olusturup belirtilen dizine atmaniz gerekmektedir

resim yolunu bulamıyor jpg mi JPG mi bunu nasıl nerden ögrene bilirim McDaim ayrıca ilginiz için tşkler. bunu naısl düzelte biliri.m.

sayfayi sag tiklayip kaynagi görüntüleyin. hatali resmin yolunu ve ismini görebilirsiniz. mesela img/resim.jpg gibi. ftpnize img klasöründe resim.jpg varmi bakin. eger resim.jpg yerine resim.JPG olarak varsa bunun jpg adini resim.jpg olarak degistirin. (resim.jpg) örnek olarak verilmistir. Yani ftpnizde resim.jpg aramayin

kaynak kodunda bunu buldum fakat bu hangi dosya içinde düzenleme yapmalıyım /-medium/.jpg

img klasöründeki alt klasörleri inceleyin

ne yaptıysam olmadı abi klasor açtım resim logo attım .jpg olarak ham roor a hemde img hemde klasor içine resim yolunu bulamadım

adresini verirmisin

tekstilgiyim.net hem menu hemde logonun altındaki facebookda paylaşda resim görünmüyor abi

jbx_menu Menü resim klasöründe :
/gfx/menu/menu.gif
/gfx/menu/hover.gif
resimlerini kontrol edin.

Ayrica müzigi kaldirirsan iyi olur. Ziyaretci 10 saniyeden fazla kalmaz sitende

hover gif klasor içinde yokmuş ekledim düzeldi abi müzigide kaldırdım birtek facebook paylaşta resim görünmüyor onu nasıl yaparım ? işaretli resim var paylaşta. sana zahmet abi onuda söylesen çok iyi olucak şimdiden tşkler.

modulün safe_image.php dosyasini inceleyin

safe_image.php adında dosya bulamadım kulladıgım modul (coolshare) içerisinde coolshare.php soc.tpl en.php fr es it php dosyaları var birde files klasoru var sosyal agların logoları style.css jquery.js jsocial.js bunlar var abi

facebook tıkladıgımda pencere açılıyor paylaş diye ? şeklind eresim görünüyor resmin özelliklerine baktıgımda https://s-external.ak.fbcdn.net/safe_image.php?d=AQCgEwLaBvHQJIYh&url=http%3A%2F%2Fwww.siteismi.net%2F-medium%2F.jpg buradaki medium jpg denmi kaynaklanıyor acaba bu yolu naısl buluruz.. ..

facebook gösterecegi resmi bulamiyor.Böyle olunca hata resmini gösteriyor. modulün css dosyalarin incelemek gerek. Bunu uzaktan yapmaminda imkani yok. Ancak sunu önerebilirim. Sitenizde baskaca hata kalmadigindan hata resmini farkli amacta kullanabilirsiniz. Örnegin logonuz vs. Bu tercih ettiginiz resme 404.gif ismi vermek suretiyle /img klasörüne atin. Böylelikle facebookta hata resmi yerine sizin belirlediginiz 404.gif cikacaktir. Belirli araliklarla tercihinize göre resmi degistirip yine ayni isimle facebook ta gözükmesini saglayabilirsiniz.
Ayrica kabul etmeliyim ki bu önerim acemicedir. Ancak vaktim kisitli oldugunda daha detayli kesin cözümü veremiyorum. Kusura bakmayin

Üst Alt