s.a Penta bilgisayardan ürünleri çekmek içim ufak bir modul yazıyorum
presta shop product, category, image tablo yapısı çozdum
ürünleri aktarıyorum
ancak penta iso-8859-9
presta ise UTF-8 olarak çalışıyor dolayısıyla ürün aktarırken türkçe karakter içeren ürünlerde sıkıntı yaşıyorum
nasıl bir çözüm önerebilirsiniz önce
pentada xml dosyasına baktığımda
başlık olarak
<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-9"?>
örnek bir ürün olarak
<Stok AnaGrup_Kod="CY" AnaGrup_Ad="Yazıcılar" AltGrup_Kod="CY50" AltGrup_Ad="Yazıcılar-Çokişlevli-M.Püskürtme" Kod="CY541HEW71" Ad="HP CN216B PHOTOSMART PLUS B210A e-YAZ/TAR/FOT KABL" Doviz="1" Fiat_SKullanici="167" Fiat_Bayi="151,5" Fiat_Ozel="148,6" Miktar="0" Garanti="24" Marka="HEW" MarkaIsim="HP" Vergi="1" Desi="21" Tip="" UreticiKod="CN216B"/>
sıkıntı olarak AnaGrup_Ad="Yazıcılar" ve AltGrup_Ad="Yazıcılar-Çokişlevli-M.Püskürtme"
çünkü AnaGrup_Ad ve AltGrup_Ad lardan
daha önce oluşturduğum kategorilere ürün gönderiyorum
karakter yapısı farkı olduğu türkçe AnaGrup_Ad ve AltGrup_Ad larda karşılaştırma yapamıyorum
ne yapmam gerekiyor
str_replace ile değiştir veya dosyayı açıp değiştir demeyin
başka bir çözüm yolu varmıdır
presta shop product, category, image tablo yapısı çozdum
ürünleri aktarıyorum
ancak penta iso-8859-9
presta ise UTF-8 olarak çalışıyor dolayısıyla ürün aktarırken türkçe karakter içeren ürünlerde sıkıntı yaşıyorum
nasıl bir çözüm önerebilirsiniz önce
pentada xml dosyasına baktığımda
başlık olarak
<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-9"?>
örnek bir ürün olarak
<Stok AnaGrup_Kod="CY" AnaGrup_Ad="Yazıcılar" AltGrup_Kod="CY50" AltGrup_Ad="Yazıcılar-Çokişlevli-M.Püskürtme" Kod="CY541HEW71" Ad="HP CN216B PHOTOSMART PLUS B210A e-YAZ/TAR/FOT KABL" Doviz="1" Fiat_SKullanici="167" Fiat_Bayi="151,5" Fiat_Ozel="148,6" Miktar="0" Garanti="24" Marka="HEW" MarkaIsim="HP" Vergi="1" Desi="21" Tip="" UreticiKod="CN216B"/>
sıkıntı olarak AnaGrup_Ad="Yazıcılar" ve AltGrup_Ad="Yazıcılar-Çokişlevli-M.Püskürtme"
çünkü AnaGrup_Ad ve AltGrup_Ad lardan
daha önce oluşturduğum kategorilere ürün gönderiyorum
karakter yapısı farkı olduğu türkçe AnaGrup_Ad ve AltGrup_Ad larda karşılaştırma yapamıyorum
ne yapmam gerekiyor
str_replace ile değiştir veya dosyayı açıp değiştir demeyin
başka bir çözüm yolu varmıdır