Neler yeni
Presta-TR

Forumumza kayıt olarak hem destek alabilir hem de destek verebilirsiniz!

Şimdiden aramıza hoş geldiniz.

Natro ve Mail problemi

emreuzan

Yeni Üye
Arkadaşlar Merhaba;
Natrodan hosting hizmeti alıyorum. Ancak Presta 1.3.1.1 ile hazırladığım e-ticaret sitemden ayarlarını yapmama rağmen yönetim panelinden dahi mail gönderemiyorum. test maili gönder dediğimde bekleme animasyonu dönüp duruyor ancak mail göndermiyor. Ne yapmam gerekli. firma bana örnek php mail kodlarını gönderdi ancak php bilmediğim için kodları gömemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Cvp: Natro ve Mail problemi

Hostinginizden SMTP mail konfigürasyonunu öğrenip admin panel / eposta alanından yeni ayarları kaydedebilirsiniz

Hocam Merhabalar.
Uzun zaman önce yazmıştım bu sıkıntımı ancak hala çözemedim. Gerekli ayarların bilgilerini natrodan aldım ve bilgileri girdim. Ancak hala sıkıntım devam etmekte. bende gmail ile şu an çözdüm sıkıntımı ancak sitenin orjinal mailinden göndermek istiyorum. 1.3.1 versiyonunu kullanıyorum. yardımcı olursanız sevinirim.

Prestashop sisteme mail için php kodu eklemeye gerek yoktur. Mail serverinizde sorun yoksa mailiniz çalışması gerek. Mailserverinizin SMTP destekleyip desteklemediğini öğrenin. Size verilen php kodlar webmail kullanımı içindir.Bu kodlar genelde SMTP desteği olmayan serverlerde kullanılabilir. Ancak bu kodları presta sisteme entegre etmek ayrı bir php bilgisi gerektirirki buda herkesin altından kalkabileceği bir iş değildir. Size verilmiş olan php kodlarını internette bolca bulabilirsiniz. Ancak bu kodlar ile bazı sitelerde iletişim sayfalarında kullanılan kodlar ile hemen hemen aynıdır.
Hostcunuzdan serverinizin SMTP destekleyip desteklemediğini öğrenin.
Kolay Gelsin

Sorun tam olarak nedir PrestaShop mail mi atmıyor?

Hostcumla görüştüm. Smtp mail desteği var. Ve outlokta kullanabiliyorum.
Sorunum şu. info@domain.com gibi bir adresim var. smtp mail ayarlarında mail.domain.com olarak gözüküyor. ancak şifre doğrulama gibi birşey var ya onu da istiyor outlokta. bu ayarları aynen mail kısmında smtp ayarları kısmına yazdığımda mail gönderilemiyor. test mail de gitmiyor. şu an için gmail ayarları ile işi çözdüm ancak kendi domain adımla mail göndermek istiyorum.

aynı sorun bendede mevcut bende natrodan host kullanıyorumm ve bendede mail gitmiyorr..

-> admin panel / ayarlar / eposta
-> SMTP mail seçeneği

-> SMTP portu olarak 587 deneyebilirmisiniz

-> mail sunucusu olarak ta şunları teker teker deneyin

| mail.domaininiz.com
| smtp.domaininiz.com
| webmail.domaininiz.com
| pop3.domaininiz.com

!!! domaininiz kısmını site adresiniz ile dğeiştirmeyi unutmayın

olduu valla allah razı olsunn

Allah hepimizden Razı olsun

Bol kazançlar

Kuze ayarları buradan yazarmısın. bende olmuyor da.

mail.domaim.com ve 587 yazdım olduu

test maili göndermeyi denedin mi oluyor mu.
bir de tam ayarları yazarmısın
ben kullanıcı adı kısmının devamına @domain.com u da ekliyorum. doğrumudur.

eğer mail serverinizin ayarlarında kullanıcı adı pop mail kullnıcı ile login izni verilmişse olur, verilmemişse kullanıcı adnı tam olarak kullanıcı@domain.com olarak girilmesi gerekmektedir

Config ayarları olayında ben hata yapmışım. Özür dilerim. Config kodlarından ssl aktif etme olayı oscommerce sistemdeydi. Prestashop sistemde wMasterinde belirttiği gibi aç-kapa olarak.
Dün verdiğiniz linkte SSL koruma tam aktif gözüküyordu.Admin panelde SSL kapatarak deneyin. Eğer tarayıcıda https linki yeşil gözüküyorsa SSL koruma aktif demektir. Hangi uygulamada https linki yeşil gözüküyorsa o uygulamada kalın.

Sanırım bu presta sistemin bir eksikliği. Çünkü oscommerce ile karşılaştırdığımda bir farklılık ortaya çıkıyor. Çünkü oscommerce sistemde ssl aktif edilince sadece admin uygulamalaında https aktif olmakta. Presta sistemde tüm uygulamalar ssl'e geçiyor.
Bence siz deneme yanılma yöntemiyle hangi uygulamada https linki yeşil gözüküyorsa yani kırmızı ve üzerinde çizgi olmadan gözüküyorsa o uygulamada kalın.

Şifre doğrulama olayı; mail hesabınızın şifresi ile outlook'a açtığınız şifre aynı olacak. Bende şöyle bir hata ile karşılaştım. Benim outlook mail olayımda bir sorun yok, ancak yandaki bilgisayarın outlook'ta hesap açamadım. Sanki aynı ip'te ikinci bir outlook hesabına izin vermiyor gibi

evet test mail gidiyor kullanıcı adına alan adını yazıcaksın başında www olmadan ör domain.com
şeklinde birde mail admin şifreni yazıcaksın yeni mail adresi oluşturduğun sayfaya girerken kullandığı

Kuze merhabalar.
ben bir türlü yapamadım ayarı. senin hosting windows mu linux mu?
belki ondan fark ediyordur.ama bende malesef olmuyor. dediklerini uyguladım ama olmadı.

emre bey isterseniz iletişim kısmından yönetim paneli ve sunucu mail konfigürasyonunuzu da iletirseniz inceleme fırsatımız olabilir.

Sayın adminim işlemi çözmüşsünüz teşekkür ederim.
Birde nasıl çözüldüğünü buradan belirtilseniz herkes öğrenmiş olur.
Tekrar sağolun.

Üst Alt