Cvp:Online Oyunlar İçin Kod satımı
Merhabalar ben online oyun ürünleri (E-pin) satışı yapıyorum site açayım dedim istedigim özellikleri r10 da blue7 adlı kişi çok güzel bir şekilde belirtmiş alıntı yapıyorum k.bakmayın isteklerimiz neredeyse aynıdır bi kaç degişiklik veya farklılıklar olabilir
1.Sctiptte ödeme bildirimi yapılabilmeli
2.Scriptte bakiye sistemi olmalı.Örneğin bir müşteri bir bankadan topluca bir para gönderir ödeme bildirimi açar ödeme bildirimi incelenir ödemesi gelmiş ise ödeme onaylanır ve parası bakiyesine aktarılır.Müşteri bu parayı dilediği zaman kullanır ürün alır aldığı ürünlerin ücretleri bakiyesinden otomatik düşer ve kalan parası bakiyesinde bekler.
3.Oyun ürünlerinin çoğu kodlardan oluşmaktadır cep tel kontörleri gibi.Sisteme bu kodları topluca ekleyip müşteri sipariş verdiği takdirde sipariş verdiği ürünün kodu otomatik olarak sistemde her müşterinin kendisine ait olan siparişlerim adlı gibi bir bölüme gelmeli ve ürünün ücreti otomatik olarak bakiyesinden düşmeli.
4.Her siparişe bir sipariş numarası verilmeli her müşterinin hesap hareketlerim diye bir bölümleri olmalı.Bu bölümde sipariş verdikleri ürünün sipariş numarası,sipariş tarihi, sipariş vermiş olduğu ürünün adı , ve ürünün fiyatı gibi bilgiler yer almalı.
5.Her müşterinin kendisine ait siparişlerim adlı bir bölümü olmalı bu bölümde verilen siparişler hakkında bilgi ve durumları yer almalı.Örneğin bir ürün sipariş verip siparişini teslim almışsa siparişinin kodları bu sayfada bulunmalı , tedarik edildi gibi bir ibare yer almalı , sipariş verilmeden önceki ve verildikten sonraki bakiyeler gösterilmeli , teslim edilen ve teslim edilmeyip iptal edilen siparişler yeşil ve kırmızı renklerle birbirinden ayrılmalı.
6.Oyun ürünlerinin çoğu kodlardan oluşur demiştik ancak bazı ürünler vardıki kodlardan oluşmamaktadır bu nedenle sisteme eklenip otomatik olarak verilememektedir.Bu siparişlere oyun parası örneğini verebiliriz.Oyun parası siparişlerinde kişi oyundaki karakterinin adını serverini almak istediği oyun parası miktarı gibi bilgileri doldurup siparişini vermeli bu sipariş admin panelinde bir yerde site yönetimine görünmeli müşterinin vermiş olduğu bilgilere göre siparişi kendisine teslim edilmeli.Teslim edilme esnasında müşteri siparişlerimden siparişinin durumunu teslimatı bekliyor olarak görmeli sipariş teslim edildikten sonra site yöneticileri admin panelinden teslim edildi diye onaylayıp müşterininde gördüğü teslimatı bekliyor ibaresi değişip teslim edildi bilgisi ile yer değiştirmeli.