Neler yeni
Presta-TR

Forumumza kayıt olarak hem destek alabilir hem de destek verebilirsiniz!

Şimdiden aramıza hoş geldiniz.

Ortak Stok kullanımı yapamıyorum

roncatto

Yeni Üye
Merhabalar. Prestashop 1.4.6.2 kullanarak bir site kurduk. Şöyle bir soruna çözüm bulamadık. Satmış oldugumuz bir ürün başka 50 markanın ürünleri ile aynı özelliklerde. Doğal olarak bu üründen marka ve model girersek 50 civarı ürün oluyor.. örnekle anlatmak gerekirse, ürün tv kumandası olsun.
Bu ürünü Arçelik JMC, Beko BHJ, Vestel YUI, Sony YYY ve bunun gibi 46 marka daha kullansın. (Toplam 50 Marka)

Sorun şu. Bu ürünü Arçelik JMC tv kumandası, Beko BHJ tv kumandası ... gibi 50 tane farklı ürün açarak girdiğimizde bu üründen elimizde 100 tane varsa, müşteri herhangi bir ürünü alınca diğer ürünlerinde stok miktarının 99 olmasını istiyoruz. Bunu beceremedik. Bu konu ile ilgili bilgisi olan, bize yardım edebilecek varmı acaba?

Saygılarımla.

Cvp: Ortak Stok kullanımı yapamıyorum

Ürünleri siniflandirdiginizda her ürüne ayri bir stok sayisi vereceginizden satin alinan ürünün stok eksilmesi diger ürünlere uygulanabilecegini zannetmiyorum. Yinede wMaster"in yanit vermesini bekleyin. Belki bir fikri vardir.

İdeasoftun e-ticaret sitesi presta kadar gelişmiş olmamasına rağmen referans bölümünden düzenleniyor bu ürün. Referans numarası atıyorsunuz örneğin 55, hangi ürüne 55 nolu referansı verirseniz, diğerinden 1 tane satılınca tüm ürünlerdende 1 tane stok düşüyor. Referans olayı ve birleştirici fiyat özelliği prestada da var ama bir türlü düşüremedim bir ürünü satınca diğerinde stok azalmasını.

EAN kodlamasi ile bu prestada mümkün olabilir. Ancak referans kodu ile olmaz. Yani referans kodu serbest bir uygulama ve baska bir ürüne ayni referansi verseniz dahi diger ürünler ayni referans kodlamasindan etkilenmemektedir. EAN uygulamasini ben denemedim. Siz deneyebilirsiniz, Veya daha önce kullanmadim ve denemedim ancak dediginiz ideasoft sistemi kullanin. Eger isinizi görüyorsa

ideasoft'un seo su çok zayıf. Scriptleri değiştirmenize izin vermiyorlar çoğu alanda. Presta shop manager ile bu stok sistemi mümkün ama oda ücretli bir yazılım sanırsam. İlginiz için teşekkürler.

Üst Alt