Neler yeni
Presta-TR

Forumumza kayıt olarak hem destek alabilir hem de destek verebilirsiniz!

Şimdiden aramıza hoş geldiniz.

Presta Taşıma

asdfasdf

Yeni Üye
Forumda araştırdım bulamadım presta siteyi taşımayı. Ben sunucumda başka site üzerine kurduğum prestayı şimdi yeni açtığım site üzerine taşımayı nasıl yapacağım hakkında bilgi almak istiyordum. Eski kurduğum domain ajansimpact.net/satis3, yeni prestayı taşıyacağım domain senyapi.info.
prestanın kendi altyapısında olan veritabanı yedekleme yerinden yedeklemeyi denedim. daha sonra senyapi.infoda iceri aktarırkan "Sütun Ismı * düzeltmelisiniz". gibi bir hatayla karşılaşıyorum.
Birde eski sitenin database yedeğini alıp. yeni siteye prestayı kurduktan sonra. kurdum dbnin üzerine eski dbyi yazmaya çalıştığımda da hata alıyorum. nasıl taşımam gerektiği hakkında bilgi verirmisiniz.

Cvp: Presta Taşıma

Veritabanı Yedekleme:

hosting panelinizden (cPanel, Plesk) giriş yapıp phpMyAdmin açtıktan (Prestanın bulunduğu veritabanına tıklayıp) sonra sağ üstteki menülerden dışarı aktara basınız. En alttaki Dosya olarak kaydet butonuna basıp bilgisayarınıza yedeği indiriniz.

Yeni sunucunuzda aynı kısma gelerek yeni oluşturduğunuz veritabanından giriş yaptıktan sonra aynı üstteki menülerden içeri aktara basıp dosya yükleme ekranından indirdiğiniz dosyayı göstererek yükleme yapınız. Bu şekilde Veritabanını taşımış olacaksınız.

Yeni Dosyaları FTP den bilgisayarınıza indirip yeni sunucunuza aynı şekilde upload ettikten sonra varsa Dizin ve/veya veritabanı bilgilerinide yaptığınız bir değişiklik bunu config/setting.inc.php dosyasından düzelttikten sonra Siteniz tam olarak taşınmış olacaktır.

Bunun ardından sunucuyla alakalı olabilecek mail, sistem ayarları vs. alanları Admin panel araçlar alanından değiştirebilirsiniz. Örn: mail ayarları, .htaccess dosyası vs. ayarları yeniden düzenlemeniz gerekebilir.

İyi günler

Cvp:presta Taşıma

dediklerinizi harfiyyen yaptım fakat siteye girdiğimde boş sayfa çıkıyor.
http://senyapi.info/

yeni sunucunuzun php5 vs özellikleri bulunmuyor muhtemelen.

siteyi taşıdığım diğer site aynı sunucu içerisinde.

lütfen yardım edin

Şu an hangi versiyon kurulu?

PrestaShop_v1.1 Türkçe

Arkadaşım. Sorunun çözümü gayet basit. Başıma geldiği için söylüyorum. Herhangi bir problem olduğunda myql veritabanını yedekliyorum . tekrar install klasörünü ftp'ye upload ediyorum ve installe yeniden başlıyorum. Başlangıçta zaten yazma izin hatalarını gösteriyor.Bu hataları düzelttikten sonra devam ediyorum veritabanı bağlantısı işlemi tamamlandıktan sonra install işlemine son veriyorum ve install klasörünü siliyorum. Devamla daha önce yedeklediğim sql dosyasını yeniden veritabanına yüklüyorum ve sorun çözülüyor. Tavsiyem şudur. Taşımalarda yani siteyi olduğu gibi ftp'ye uploadlarda CHMOD ayarlarında değişiklik meydana gelebiliyor. Bunu instale ilk başlangıç yapar gibi CHMOD hatalarını görerek burdan düzelttikten sonra, tarayıcıdan site adresini girerek sitenin çalışıp çalışmadığını kontrol ediyorsun. Eğer çalışıyorsa sonraki adıma geçmene gerek yok, install klasörünü silebilirsin.
Bence gözünüzden kaçan CHMOD farklılıklarından dolayı siteniz boş çıkıyordur.
Kolay gelsin

Üst Alt