Neler yeni
Presta-TR

Forumumza kayıt olarak hem destek alabilir hem de destek verebilirsiniz!

Şimdiden aramıza hoş geldiniz.

presta yazısını kaldırmak

delibedri

Yeni Üye
iyi günler arkadaslar doğru yeremi açtım bilmiyorum (diğer gorumada yazdım orası aktif değil sanırım)
1.4 türkçe sürümü kullanıyorum sorunumla ilgili konuları arastırdım ama bulamadım

İlk sorum
admin panelinde en asagıda bulunan solda bulunan PrestaShop™ TR 1.4.4.0 Türkçe Tam Sürüm
yazını değiştirmek veya kaldırmak, yine aynı sayfada en aşağıda sağda bulunan | Contact | Bug Tracker | Forum
kaldırmak veya değiştirmek
ikinci sorum ise
Temamda bulunan;
En Asagdaki Altyapı: PrestaShop™
Türkçeleştiren: PrestaShop Türkiye nasıl kaldırabilir veya değişterebilirim?
üçüncü sorum ise
admin panelinde ilk girdiğimizde
yönetim paneli-anasayfasında bulunan Gösterge paneli

Yeni PrestaShop sürümü mevcut : Download 1.4.7.0 final ! ve tanıtım filminin bulunduğu yeri kaldırmak veya değiştirmek
Tesekkürler.

Not: Şu an site localhostumda.
Neden boyle bir istekte bulunduğumu sorabilirsiniz bende dilim döndüğünce kafanızı şişirmeden yazacağım.
Ben 6 yıldır bir teksil ürünleri imal edip satan firmada bilgi işlemci olarak çalışmaktayım (sadece ağ donanımı,robot op.,ve dğer donanımsal olaylar).Üst kademlerde değişiklik yapıldı ve yenı genel müdür geldi.E ticaret sitesi istedi.Dışsaırda yaptırlaım anlamam dedim.benim alanımın olmadığını acıkca beyan ettim.(dısarıya hazırlatmayalım patrona yağdanlık olsun diye son bir buçuk ayrıdr onun reseller,hosting ve benzeri sacmalıkları ile ugrasıyorum ) Ya yapacaksın yada işine son veririm diye tehditte bulundu.Çıksam refarans vermeyecek iş bulmamı zorlaştıracak.Evli barklı adamız boşta kalınmaz.Neyse presta dikkatimi çekti localda kurdum bir kaç düzenleme yaptım.Müdüre siteyi gösterdim.Adam bu sefer yukarıdaki olaya kafayı taktı.Yine aynı tehditler.Bunun olmayacağını bu yazılaımın özelliğinin bu olduğunu anlatmama rağmen anlamıyor.Bakmadığım yazı kalmadı.
Kullandığım sürüm 1.4 türkçe ,presta scipti ile gelen temeyı kullanıyorum (neyseki ona birşey demiyor)
ana dizin/theme klasöründe index,debug tpl ve live edit.tpl var ayrıca prestashop isimli baska bir klasör mevcut
şimdiden ilgi ve alakanıza teşekkür ederim

Admin panel CMS sekmesinde düzenleyebilirsiniz

Son düzenleme:
açıklama için teşekkür ederim.Peki ana sayfadaki prestashop yazısı nasıl kaldırılır

açıklama için teşekkür ederim.Peki ana sayfadaki prestashop yazısı nasıl kaldırılır

Admin Panel cms sekmesinden düzenleyebilirsiniz

1.4.4.0 sürümünde cms içeriğinde gözükmüyor alt linkler birçok dosyayıda incelememe rağmen bulamadım incelediğim dosyalar: blockvariosus klasöründeki tüm dosyalar footer modülü ile ilgili tüm dosyalar hem .php dosyaları hemde .tpl inceledim fakat alt linkteki presta linkleri yok yokmu bu dosyanın tam yerini yada nerde neyi kaçırdığımı söyleyebilecek arkadaş...? zira açık kaynak kod olayı anlamını kaybetmeye başladı artık..

blockcms bloğunda iki adet TPL bulunur ikisinide inceleyiniz ayrıca ordan sildikten sonrada Cache klasörrlerini boşaltmayını unutmayınız

bendeki block cms bloğunda tek tpl dosyası var ondana silmek istediğim satırlar yok ...theme klasöründeki cache klasörünümü boşaltıcaz anadizinimi ?

tools/smarty veya _v2 / cache klasörünü boşaltıp deneyiniz

"tools/smarty veya _v2 / cache klasörünü boşaltıp deneyiniz" denedim fakat sonuç aynı ilginç bir şekilde olmuyor hatta başka bilgisayarlardan giriş yaptım başka sistemlerden ıı ıh :) eski presta sürümlerinde sorun olmuyordu 1.4.4.0 sürümde değişmiş sanırım yerler nedeninide anlayamadım açık kaynak değilmi presta sonuç olarak...

presta açık kaynak ama yerini bulamadığımız için açık kaynak değilmiş gibi geliyor insana.. CMS modülünde görülüyor o kodlar sizde ya CACHE problemi var yada farklı bir durum söz konusu Powered by ile başlayan bir satır var blockcms içindeki TPL de

üstadım o satırları buldum sildim olmadı değiştirdim yine aynı cahce klasörlerinide boşalttım ama sonuç aynı malesef işin daha ilginci bu ilk presta kurmam değil 1 yıldır çatır çatır çalışan kurulumlarım var eski sürümler bkz. Çaycuma Baharat / Aktar - ÇAYCUMA BAHARAT eski sürüm bununlada uğraşmıştım ama bu kadar yormamıştı beni bu arada şimdiki sistem Hesaş Yonca Hediyelik Eşya San.ve Tic. A.Ş. adresinde kurulu ve ben hala çözebilmiş değilim :)

Şuan 1.4.4.1 TR yi tekrar indirdim modules/blockcms/blockcms.tpl aynen bu şekildedir:(Tabi sadece ilgili kısmı)

PHP:
	<!-- MODULE Block footer -->
	<ul class="block_various_links" id="block_various_links_footer">
		{if !$PS_CATALOG_MODE}<li class="first_item"><a href="{$link-?phpMyAdmin=98526d0b8b5f8f81f62e93bf38e4e836>getPageLink('prices-drop.php')}" title="{l s='Specials' mod='blockcms'}">{l s='Specials' mod='blockcms'}</a></li>{/if}
		<li class="{if $PS_CATALOG_MODE}first_{/if}item"><a href="{$link-?phpMyAdmin=98526d0b8b5f8f81f62e93bf38e4e836>getPageLink('new-products.php')}" title="{l s='New products' mod='blockcms'}">{l s='New products' mod='blockcms'}</a></li>
		{if !$PS_CATALOG_MODE}<li class="item"><a href="{$link-?phpMyAdmin=98526d0b8b5f8f81f62e93bf38e4e836>getPageLink('best-sales.php')}" title="{l s='Top sellers' mod='blockcms'}">{l s='Top sellers' mod='blockcms'}</a></li>{/if}
		{if $display_stores_footer}<li class="item"><a href="{$link-?phpMyAdmin=98526d0b8b5f8f81f62e93bf38e4e836>getPageLink('stores.php')}" title="{l s='Our stores' mod='blockcms'}">{l s='Our stores' mod='blockcms'}</a></li>{/if}
		<li class="item"><a href="{$link-?phpMyAdmin=98526d0b8b5f8f81f62e93bf38e4e836>getPageLink('contact-form.php', true)}" title="{l s='Contact us' mod='blockcms'}">{l s='Contact us' mod='blockcms'}</a></li>
		{foreach from=$cmslinks item=cmslink}
			{if $cmslink.meta_title != ''}
				<li class="item"><a href="{$cmslink.link|addslashes}?phpMyAdmin=98526d0b8b5f8f81f62e93bf38e4e836" title="{$cmslink.meta_title|escape:'htmlall':'UTF-8'}">{$cmslink.meta_title|escape:'htmlall':'UTF-8'}</a></li>
			{/if}
		{/foreach}
		{if $display_poweredby}<li class="last_item">{l s='Powered by' mod='blockcms'} <a href="http://www.prestashop.com">PrestaShop</a>™</li>{/if}
		<li class="item"><a href="http://presta-tr.com" title="{l s='Turkcelestiren' mod='blockcms'}">{l s='Turkcelestiren:' mod='blockcms'}</a></li>	
</ul>
	<!-- /MODULE Block footer -->

FTP bilgilerini PM Olarak gönderirseniz inceleyebilirz

düzeltilip bilgi verdim PM üzerinden iyi günler

Üst Alt