Neler yeni
Presta-TR

Forumumza kayıt olarak hem destek alabilir hem de destek verebilirsiniz!

Şimdiden aramıza hoş geldiniz.

prestashop kurulum sorunu

Parladıroğlu

Yeni Üye
merhabalar www.colgecenyayingrubu.com adında bir web sitesi kurmaya çalışıyorum. ilk başta herşey yolundaydı ancak tc kimli no eklentisini kurarken sorun yaşadım ve yinden kurmaya çalıştım. şuan install kısmındayen sorun yaşıyorum. hosting firmasıda çözemedi. sadece oradayken sorun oluyor. kendi pcmde kurarken sorun yaşamıyorum. bir bakıp çözüm bulmama yardımcı olursanız sevinirim. www.colgecenyayingrubu.com adresinden bi incelerseniz sevinirim. install kısmı geliyor ve diller görünmüyor. üsttede bazı yazılar çıkıyor. ilerlediğinizde veri tabanını doğruda yazsanız yanlışda yazsanız kontrol edemiyor. ileri aşamaya geçemiyor. ancak veriler doğru olduğunda tabloları oluşturuyor. yinede bi sonraki aşamaya geçemediğimden sorun oluyor.

Cvp:prestashop kurulum sorunu

Merhabalar,

Problemi şu an sitenize girip gördüğüm kadarıyla sunucu problemi diye tahmin ediyorum ancak, daha önce kurdunuz ve edit sonucunda bu hale geldiyse, bu tezim yok oluyor. Sıfırdan Sürümü FTP den sitenize atın. Tekrar kurulum yapın tekrar problem yaşarsanız burdan paylaşın.

iyi günler

bu işlemi yalaşık 17 defa denedim. ayrıca hosting firmasıda 2 defa hesabı tamamen sıfırladı. yinede bu durumda. değişik sürümlerdede aynısını yapıyor. javascript ile bir sorun sanırım. ama çözemedim. şimdiyse sadece uyarı veriyor "Bu Uygulamayı Doğru Şekilde Çalıştırabilmen İçin Javascript'i Aktif Hale Getirmen Gereklidir" şeklinde.

o Zaman Tarayıcınızın( internet explorer ) ayarlarında bir problem var, javascriptleri kapat demiş olabilirsiniz.

ancak 3 farklı makinadan deniyorum hepsinde aynısı oluyor. siteye girip birde siz deneyin isterseniz. ben bi anlam veremedim.

merhabalar, siteniz bende hiç açılmıyor 9 - 10 satır kod geliyor sadece. Sunucunuzda problem var sanırım. Tekrar kurulumda denediyseniz bundan başka bir şey aklıma gelmiyor.

Bir kaç deneme sonucunda güvenlik ayarlarının farklı geldiği sonucuna vardım. bütün dosya ve klasörülerin ayarlarını tek tek değiştirdim. kurulum yapıldı ancak site açılmadı. admin panelde sorun yoktu. prestashop ın ingilizce versiyonunu yüklediğimde sorun oluşmadığını fark ettim. sanırım buradaki dosyalar uyumsuz. dil dosyalarını attım sadece ancak yine site açılmadı. anladığım kadarıyla türkçesinde bir uyuşmazlık var. Hosting ile uyuşmuyor sanırım yada başka birşey.

Hosting hizmeti vermekteyiz iletişim kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. 1.2.5 Sunucularımızda Sorunsuz olarak çalışmaktadır:

http://demo.presta-tr.com

Aynı problem bende de var ancak eski sürümleri çalıştırıyor sadece bu sürümde hata veriyor...

Sitedeki 1.2.5 dosyasında sorun var gerekli dosya sitede mevcut indirip sizin serverdaki eski dosya ile değiştirin sorun eğer yine düzelmez ise host uyuşmazlığı olabilir. Cpanel php serverlarda sorunsuz çalışmaktadır

evet bir çok hostingle uyuşmuyor. Ancak ben kendi pcmde reactor server kurduğumda çalışıyor. ya eski sürümleri kurucaksınız yada kendi hostinglerini kullancaksınız. Yada bir kahraman çıkıp dosyaları düzenlicek her hostingde çalışıcak :D. Yada şöyle bir çözüm var ingilizcesini indiriceksin son sürümün sonra türkçeleştiriceksin.

Hertelden yazan:
Sitedeki 1.2.5 dosyasında sorun var gerekli dosya sitede mevcut indirip sizin serverdaki eski dosya ile değiştirin sorun eğer yine düzelmez ise host uyuşmazlığı olabilir. Cpanel php serverlarda sorunsuz çalışmaktadır

Acaba dosyanın linkini verirmisin ana sayfadaki hatalı sanırım onda hata veriyor. Kuruluyor indexe bağlanırken hata veriyor. Senin dediğin dosyanın linkini verirmisin.

Ana Sayfamızdaki Dosya sorunsuz çalışmaktadır. İndirme Linkinde bir sorun yok

wMaster yazan:
merhabalar, siteniz bende hiç açılmıyor 9 - 10 satır kod geliyor sadece. Sunucunuzda problem var sanırım. Tekrar kurulumda denediyseniz bundan başka bir şey aklıma gelmiyor.

Dostum problemi nasıl çözdün?

konu çözümsüz kalmış.

Eğer /config/settings.inc.php Dosyasını Ayarlarda Oluşturamıyorsa, Lütfen Bu Dosyaya Herkesin Yazma İzni Ver,Yada Bir Dosya Oluştur İsmi settings.inc.php olsun ve config Dizninin İçine Koy

böyle bir hata alıyorum arkadaşlar.. nasıl çözebilirim bunu??

setting.inc.php dosyaniz yok veya yazma izni verilmemis. config klasörüne yazma izni verin. orjinalden config klasörüne setting inc.php dosyasini upload edin.
Bu secenekleri deneyerek sorununuzu cözmeye calisin

çok teşekkür ederim.. izinleri vererek hallettim o sekmeyi..
yalnız 3. sekmede kaldı hiç bir hata vermemesine rağmen... ilerlemiyor ..
bunun içinde yardımcı olursanız sevinirim...

Server kaynakli olabilir. php versiyonunu kontrol ediniz. php 5 üzeri olmali

Üst Alt