Neler yeni
Presta-TR

Forumumza kayıt olarak hem destek alabilir hem de destek verebilirsiniz!

Şimdiden aramıza hoş geldiniz.

PrestaShop Kurulumunu yapamıyorum Yardım (Çözüldü)

cepsercan

Yeni Üye
Arkadaşlar mukhakkaki bende bir problem var ama PrestaShop_v1_TR yükledim.. Fakat web sayfasını açtığımda bonboş bir ekran çıkıyor karşıma.. Nedeni ne olabilir.. Birde hostcumla konuştuım onlardan yana bir problem olmadığını hostumun php desteklediğini sölediler.. Gerçi prestashop'un kendi sayfasından indirdiğimde bir problem yaşamamıştım.. Fakat sizinkini yükleyip bundan sonra PrestaShop_v1_TR kullanmak istemiştim..

Bu konuda yardımı olabilirmisiniz.. Nerde hata yapmış olabilirim..

Cvp:prestaShop_v1_TR Kurulumunu yapamıyorum Yardım

Merhaba,

Eski dosyaların hepsini sildiğinizden emin olun ve sıfırdan yükleme yapıın. yüklemden kasıt UPLOADtır. bu işlem bitincede www.siteniz.com/install adres çubuğuna bu şekilde yazın ve kurulumu çalıştırın. Not olarak boş index.html dosyası olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

ilginize teşekkürler

Bu sölediklerinizi bir kaç defa denedim zaten.. Yalnız yine www.benimsitem.com/install yazdığımda bana beyaz bir sayfa üzeri şöle bir yazı çıkıyor

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting T_OLD_FUNCTION or T_FUNCTION or T_VAR or ?}? in /home/IP NUMARASI/domains/benimsitem.com/public_html/install/classes/LanguagesManager.php on line 7

Bunu nasıl düzeltirim.. Buradaki hata nedir..

Merhaba,

Hatada LanguagesManager.php de yanlış kullanılan "}" tagının varlığından bahsediliyor.Dosyayı incelediğimde 7. satırda bu tip bir karakter yok.

Aşağıda ilgili dosya ve ilgili satırlar yer alıyor. sadece bu dosyayı upload ediniz.

upload edilecek dizin: "install/classes"

Kod:
<?php

include_once("../classes/Validate.php");

class LanguageManager {

private $url_xml; // 7. satır
	private $lang;
	private $xml_file;
[file name=LanguagesManager.zip size=788]http://www.presta-tr.com/media/kunena/attachments/legacy/files/LanguagesManager.zip[/file]

sölediğiniz gibi yaptım fakat düzelmedi.. php sürümünü bilmiyorum.. 4 olabilir.. Yarın hoscumla konuşup 4 ise 5 yapmasını isticem.. O zaman düzelecektir işallah.. Düzelirse yine burdan yazarım.. Diğer arkadaşlarda Faydalanabilsinler..

Evet PHP sürümü etkileyebilir. Sonucu burdan yazarsınız.

ilginize teşekkürler

php sürüm 4 müş 5 yapınca bu hatayı vermedi.. İlginize ben teşekkür ederim..

Cvp:prestaShop Kurulumunu yapamıyorum Yardım (Çözüldü)

Arkdaşlar aynı sorun suanda bendede var. kurulum yaptıktan sonra bos ekran cıkmaktadır. sunucum php 5 uzerı sizce neden olabılır:(

PHP5 olup olmadığını hosting firmanızdan değilde phpinfo(); fonksiyonunun olduğu bi dosya ile öğreniniz.
Hiç bir hosting firması PHP versiyonum 4 demez. Siz kendiniz bir phpinfo dosyası oluşturup sunucuda atın. Ayriyetten Plesk panellerdeki php sürüm değişiklik yerine aldanmayın php sürümü değişikliği çok uğraştırıcı bir işlemdir. ben sunucumda PHP sürümünü güncellemem 1 haftayı bulmuştu. bu bir tik ile halledilmesi çok mantıksız geliyor.

Sağlam bir host (Prestaya en elverişli host) Cpanel PHP5+ MySQL5+ olmalı ve ASP + PHP olmamalı..

Eğer isterseniz 1 hafta için hostumuzu deneyebilirsiniz. www.arthosting.net yada üstteki iletişim ekranından iletişime geçebilirsiniz..

teşekkürler

Merhaba Arkadaşlar,

Aynı (Benzer) sorun bende de mevcut. http://www.presta-tr.com/dosyalar.html?func=download&id=127&chk=f3d5789a96023a3c58d812a8202473fd&no_html=1 adresindeki PrestaShop_v1_2_5_Turkce'yi kurdum. Kurulum dili olarak Türkçe seçtim. Uyumluluk kontrolündeki tüm alanlar destekleniyor. Kurulum sorunsuz olarak tamamlandı. Kurulum sonrası "Mağazaya git" dediğimde BOŞ BEYAZ sayfa çıkıyor.

Admin Paneli hem Türkçe hem de İngilizce sorunsuz çalışıyor.

Bunun üzerine www.benimsitem.com/index.php?id_lang=1 üzerinden İngilizce Anasayfayı çağırdığımda yine SORUN YOK.

Sonuç olarak sadece Türkçe Anasayfa boş bi,r ekran çıkarıyor. Dolayısı ile Hosting tarafında bir sorun yok. Tek sorun Sayfa Türkçe dilinde açılmıyor.

Not: Aklıma gelen tek şey CHMOD ayarları. Ancak burada da bilmeden tüm dosyaların haklarını açmak mantıklı olmaz. Tavsiye edeceğiniz CHMOD ayarları nelerdir. Özellikle Türkçe dili dosyaları ile ilgili bir durum mevcut gibi görünüyor...

PHP Version 5.2.9

mysql
MySQL Support enabled
Active Persistent Links 0
Active Links 0
Client API version 5.0.89
MYSQL_MODULE_TYPE external
MYSQL_SOCKET /var/lib/mysql/mysql.sock
MYSQL_INCLUDE -I/usr/include/mysql
MYSQL_LIBS -L/usr/lib -lmysqlclient

Cvp: PrestaShop Kurulumunu yapamıyorum Yardım (Çözüldü)

herkese selam,
az önce kurulum yaptım ve beyaz ekran sorunu ile karşılaştım, plesk panelden ve phpinfo dan kontrol ettiğimde php 5.2.6 versiyon olduğunu gördüm, plesk panelden php4 versiyonuna da geçip denememe rağmen sorun çözülmedi,
son olarak aklıma asp sitelerde kullanılan özel hata kod dosyası ayarı (ki presta da karşılığı 404.php) geldi. plesk panel de özel hata belgeleri tikini işaretlediğimde sorunum çözüldü, denemeyen arkadaşlar varsa sanırım alternatif çözüm yolu olacaktır.

Üst Alt