Neler yeni
Presta-TR

Forumumza kayıt olarak hem destek alabilir hem de destek verebilirsiniz!

Şimdiden aramıza hoş geldiniz.

Prestashop Mobil Cep versiyonu

ShopMuc

Yeni Üye
Beyler, elimde suan Iprestashop var, yani cepte kullanilabilen versiyonu
yalniz bir türlü kuramadim.
Modul kismini prestashopta modullerin icine atiyorum, o zamanda kontrol panelinde modüller yok oluyor.
modulu siliyorum bu sefer kontrol panelinde modüller gözükmeye basliyor.
tekrar yüklüyorum, tekrar kayboluyor.
direkt modulün icine Iprestashop modülünü atmak yerine, komple modül olarak ftp deki modüle aynen öyle atiyorum gene olmuyor
Lütfen bu konuda bilgisi olan arkadaslar mutlaka yorumlarinizi esirgemeyin.
dosyayi buraya koydum, bende ayni sekilde aramalardan buldum, normalde 69 euro , ama bir türlü kullanamadim bu dosyayi.
anlayan arkadaslar yardimci olursa herkes faydalanmis olur.

Cvp: Prestashop Mobil Cep versiyonu

Anlasildi
kimse bilmiyor herhalde
kendi kendime cevabini bulurum gibi

Versiyon uyumsuzluğu gösteren modul kurulumunda moduller sekmesi kaybolur. Tavsiyemiz sisteme uyumsuzluğu olan modulleri kullanmamanızdır.
Yani bu sisteminizde arıza olduğunu göstermez. Sadece versiyon uyumsuzluğudur

Hocam bende aynen onu düsünmüstüm
ayni sey yeni aklima geldi
bi deneyim
ayni versiyon olursa burdan bildiririm mutlaka

Prestashop 1.3.2 versiyonu bulamiyorum, direkt indirebilecegim link varmi ?
Prestashop sayfasinda malesef en son aktue olani sadece var

Malesef :( gene olmuyor.
1.3.2 yi indirdim ve yükledim ama sonuc alamiyorum.
modüller gene gözükmüyor, Modüller ancak bu iprestashop taki modülü yüklemedigim takdirde görünyor,
ama bana Prestashop un mobil sayfasi lazim
acaba nerde hata yapiyorum ? yada neden modülü yükleyince diger modüller kayboluyor ?

programdaki ingilizce yaziyi okudum
aklima takilan su oldu

iPrestaShop

Installation in english:
1. Copy the folder themes/iprestashop/ in your themes directory /<myprestashop>/themes/
2. Copy the folder modules/iprestashop/ in your modules directory /<myprestashop>/modules/
3. Go to your back-office > tab "Modules" > install "iPrestaShop core module"
4. That's all !

3 Cü shikta ne demek istiyor ? modulemi gidicem yoksa önce tab a tiklayip sonra Modul mü ?
cünkü ne kadar baktiysam orada yazani bulamadim.
eger direkt modülden bahsediyorsa, modül diye birsey yok (cünkü yükleyince kaboluyor ) eger tab a tiklayip sonra acilan sayfadan bahsediyorsa o zamanda o sayfada ne degisikligi yapicagimi bulamiyorum
biri yardimci olursa cok sevinirim.

Bu arada, dosyayi incelemek isteyen arkadaslar burdan bakabilirler

http://www.megaupload.com/?d=DC0KNCIU

1.3.1.1 Versiyonu kurun. Sorunsuz çalışmaktadır. Tek kusuru Türkçe dil seçeneğinde. Bazı arkadaşlar soruna farklı şekilde çözüm üretmişlerdir. Kesin çözüm tr olan dil kodunu tc olarak değiştirip modullerdeki tr.php dosya adlarınıda tc.php olarak değiştirilmek suretiyle sorun ortadan kalkmaktadır.
İngilizce olarak verdiğiniz direktifler tema kurulumu ve modul kurulumunu anlatmaktadır.
Yani; kullanmak istediğiniz temayı ana dizinde bulunan themes klasörüne atacaksınız ve admin panel şablonlar sekmesinden bu temayı aktif etmeniz gerekmektedir.
Diğeri; modul kurulumudur. Modul klasörünü ana dizinde bulunan modules klasörüne upload edip admin panel moduller sekmesinden bu modulü aktif etmeniz istenmektedir.

Modullerin kaybolması sorunu.
Sisteminizde bulunan orjinal moduller versiyonunuza uyumludur. Herhangi bir sorun yaratmamaktadır. Ancak ilave modul kurulumunda kurmak istediğiniz modulün versiyon uyumsuzluğu varsa bu modulü kullanabilmeniz imkansızdır. Modul kurulumundan önce kurmak istediğiniz modulün versiyonunu inceleyiniz. Bazı moduller tüm versiyona uyumlu olduğu halde şahsi olarak yazılmış moduller modulü yazanın kendi versiyonuna göre yazmış olduğu modullerdir ve farklı versiyonlara uygun değildir.
Modul yüklerken toplu olarak birden fazla modulü aynı anda sisteminize yüklemek yerine tek tek yükleyip her modulün verisyona uyumunu deneyerek kurmanız, uymsuzluk gösteren yani moduller kısmının kaybolmasına sebep olan modulü derhal sistemden kaldırmanız veya modulü yükledikten sonra kurulumda hata veren modulü derhal sistemden kaldırmanız gerekmektedir.
Son olarak diyeceğim, versiyon uyumsuzluğu olan modullerin versiyona uyumu hakkında pek bir yardımda bulunamayız. Ancak modulü yazan kişi ile irtibata geçebilirseniz sorunu bu şekilde çözme imkanınız belki olabilir.
Umarım yukarıda vermiş olduğum yanıt ber nebze olsun aydınlatıcı olmuştur.
Kolay gelsin

Tesekür ederim.

Yalniz o dediginiz temayi mesela, temalar kisminda degistiremem.
Birincisi ? bu tema sadece web sitenin mobil versiyonu icin hazirlanmistir, yani benim web siteme biri cep telefonundan girecegi zaman, site mobil versiyonu görünüyor.

Ikincisi ise ; Modülleri tek tek yükleyin demisinizt ya, zaten bir tane modül mevcut, ben modülleri tek tek yüklemek yerine, icindeki dosyalari tek tek silsem veya yüklesem belki o zaman bir yardimi olabilirmi?.
simdi öncelikle sitenizdeki 1.3.1.1 versiyonu indiricem onunlada deneyecegim, umarim olur.
aslinda ben dosyayi yukarda linkini verdim. bu cok güzel bir program. sayfayi iphone uyumlu yapiyor vede buttonlar bile iphone ile ayni sekilde görünüyor.
uzun zamandir ugrasiyorum. umarim halledicem sonunda.

Ne demek istediğinizi anladım. Ancak modulün sisteminize uyumu yoksa yapacak pek birşeyde yok. Ancak kendiniz kodlarıyla oynayarak uğraşıp becerebilirseniz ne ala.
İkinci olaraksa plesk server son sürümü 10.01 işletim sisteminde mobil web uygulaması mevcut. Domainizi işletim sistemi plesk son versiyonunda barındırabileceğiniz bir server bulabilirseniz modul olmadanda sorunu çözebilirsiniz

Hocam walla cok sagolun
o dediginiz plesk olayi nedir ?
nasil mobil versiyone gecicem ?
ben günlerdir sitemi mobil versiyona nasil gecirecegimi düsünüyorum ve nette okadar fazla sayfa okudumki, o dediginiz olayla henüz hic karsilasmadim

Bu arada bende Cpanel var.

Plesk olayı alan adınızın barındığı serverinizin işletim sistemi. Yani host hizmeti aldığınız firmanın server işletim sistemi. Anca mobil web fonksiyonu Plesk son versiyonunda mevcuttur. Host firmalarının Serverleri genelde kendi makineleri olduğundan yeni versiyon işletim sistemi olan host firması biraz zor bulursunuz

Anladim,
Benim sitemi barindirdigim firmada malesef bahsetmis oldugunuz plesk olayi yok.
ben sizin vermis oldugunuz tariflere uyarak, diger islemi gerceklestirmeye calisacagim.
umarim basarili olurum.
halletdigim takdirde yazarim.

Neyse, malesef 1.3.1.1 ilede olmuyor.
modülü yükledigimde malesef modüller kayboluyor.
bana pes etmek düser :(

cok yardimci oldunuz sagolun.

Tesekür ederim.

Bu modulü nerden buldunuz bilmiyorum fakat tüm versiyonlara uyumsuz olduğu belli. Modulde hangi versiyona uyumlu olduğu yazmıyormu. Bu modul başka bir shop sistem için olmasın?

Valla Hocam siz daha iyi bilirsiniz, benim okadar bilgim yok.
ama dedigim gibi, bir türlü uymuyor.
eger su siteye bakarsaniz, tam olarak ne oldugunu anlayabilirsiniz
http://iprestashop.net/
ben buna 69 euro ödemedim, bende google aramadan buldum ve yükledim,
sanirim biri riplemis.
bu prestashop un mobil versiyonu, cep ten siteye giris yaptiginizda görüntüsü cep telefonu icin ayarlaniyor biligim kadariyla.

Anladım. Presta için yazılmış ve versiyonu 1.3.x.x uyumlu diyor.Belki kurulumda bir hata yapıyorsunuzdur. Yada serverden mobil desteği gerekli. Bilemiyorum.Modulü maiilime yollarsanız bi incelerim kurmayı denerim. Bir yolunu bulursam sizede bildiririm. info@nepasun.com

gönderdim
umarim olur

Üst Alt