Neler yeni
Presta-TR

Forumumza kayıt olarak hem destek alabilir hem de destek verebilirsiniz!

Şimdiden aramıza hoş geldiniz.

Sebil, Arena gibi dağıtıcılarda XML bilgi

Techno_maynaQ

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba. Ben PrestaShop ile bir bilgisayar satış mağazası açmak istiyorum. Ürünleri Sebil, Arena gibi büyük dağıtıcıların XML dosyalarından çekmek istiyorum. Bu işe girişmeden önce buradan deneyimli arkadaşlara soruyorum;

1) PrestShop'a XML'den ürün çekebilir miyim?
2) Bunun için herhangi bir dönüştürme/değiştirme işlemi yapmam gerekir mi?
3) Bu işlemi gerçeklieştiren, aktif olarak kullanan arkadaşlar mevcut ise yaşanabilecek olası sorunlar/aksaklıklar veya dikkat etmem gereken hususlar nelerdir?

Şimdiden cevap yazan herkese teşekkür ediyorum.

Cvp:Sebil, Arena gibi dağıtıcılarda XML bilgi

bende bunu ögrenmek istiyorum acaba varmı? varsa nasıl yapılıyor bilen tecrübeli arkadaşların cevaplarını sabırsızlıkla bekliyorum;) ;) ;)

Sanırım XML olayı hayal şimdilik. O zman CSV üzerinden bilgi aramalıyım. Şimdi ben ürünleri Sebil Bilgisayar'dan çekiyorum. CSV dosyasını Excel'den kaydettikten sonra adım adım neler yapmam gerektiğini anlatan bi dosya/vido var mı? Forumda kapsamlı bir anlatım bulamadım

Techno_maynaQ yazan:
Sanırım XML olayı hayal şimdilik. O zman CSV üzerinden bilgi aramalıyım. Şimdi ben ürünleri Sebil Bilgisayar'dan çekiyorum. CSV dosyasını Excel'den kaydettikten sonra adım adım neler yapmam gerektiğini anlatan bi dosya/vido var mı? Forumda kapsamlı bir anlatım bulamadım

Arkadaşım bende o olayı çömek istiyorum ama prestashop yetkilileri busiteyi açıp öylece bırakmış ilgi ve alaka yok sanırım

Bırakılmadı ancak sistemin kendisinde bulunan CSV import modülü tüm ihtiyaçları eksiksiz karşılıyor. ayriyetten bize bu sistemi kurmak için örnek dosyaları temin etmiyorlar ilgili firmalar.

ilgi alaka yok olurmu bundan cok uzun zaman once bu konuya cözüm gelmisti wmaster arkadasimiz ürün import hakkında detayli bi video hazirlamisti. bende pc sablonu kullaniyorum ve index xml ini cekip rahatlikla siteme aktarma yapmistim ve xml import ettigim icin ürünler sürekli kendini guncelliyor. hala da kullanmaktayim.

bakabilirsiniz.

www.timkabilgisayar.com

sölemeyi unuttum ben zannedersem xml dosyasını csv ye cevirmistim exel yardımıyla sizde o şekilde yapabilirsiniz.

yaw kardesim excel den nasil kategorie acilir nasil eklenir ben bi ugrastim kategorie denilen bisi kalmadi gitti sitenin icine pisledik afedersiniz kategorie yüklüyorum gözükmüyo biraz bilgi verilmesi lazim gökden inecek bisi degil bu
video felan var demisiniz paylasin anlayalim nasil oldugunu ürün yükleminde ürün resmini nasil yapacagimizi fiyatini nasil yazacagimizi vesaire paylasalim lütfen bunlari

http://www.presta-tr.com/ana-sayfa/63-kategori-import.html

Üst Alt