Neler yeni
Presta-TR

Forumumza kayıt olarak hem destek alabilir hem de destek verebilirsiniz!

Şimdiden aramıza hoş geldiniz.

seo konusunda yardım

akmeuser

Yeni Üye
arkadaşlar merhaba ben sitemde bazı yerlerde takıldım yardımaihtiyacım var
sitemde arkadaşca url ve hitacces yaptım linklerim

http://www.siteadı.com/ana-sayfa/16-deneme.html

ama ben
http://www.siteadı.com/deneme.html bu şekilde olmasını istiyorum çözümü varmıdır

2 sorumdaping servisi wordpress için ping servisleri var site isimlerini yazıyorsunuz yeni konu açıldığında pingliyor
örnek
Google’da hızlı index için: Ping Servisleri | Sorbize
buradaki yazılan gibi bunu prestada nasıl yaparım

teşekürler

Presta sistemler icin mevcut olmayan modul yazimi yazilim bilgisi gerektirir. Yazilim bilgisi olmayan birinin yapabilecegi bir sey degildir. Internette arastiriniz, belki ücretli olarak ihtiyacinizi karsilayabilecek modul vardir.
Pingleme manuel olarak bazi web siteleri veya google üzerinden mümkündür. Ancak google ping servislerini forum veya bloglar icin yaratmistir. Shop sitenizi gereksiz olarak pinglemeniz google amcanizi kizdirabilir.
Indexleme icin google kontrol panelinden webmaster tools veya webmaster araclari panelini kullanmak sureti ile sitemap.xml dosasini okumasi icin googlebotu cagirabilirsiniz. Bu sekilde pingleme gibi bir arayi icinde olmanizda gerekmez. Sitemap okuma icin bot cagima islemi bir nevi pinglemedir. Sitenize her ürün eklediginizde admin panel modullerden sitemap mutlaka güncelleyin, bu güncelleme sonunda google paneldende sitemap güncelledikten sonra google botu cagirabilirsiniz. Google bot cagirma islemini her sitemap güncellediginizde bir kere yapiniz. Aksi halde google sizi spam olarak algilayip sand box'a alabilir.Hic indexlenmemis dahi olsa bir kac gün icinde siteniz google aramalarda cikacaktir.
Müsait bir zamanda google Shopping kullanimini detayli olarak aciklamayi düsünüyorum.
Kolay Gelsin

Son düzenleme:
Üst Alt