Neler yeni
Presta-TR

Forumumza kayıt olarak hem destek alabilir hem de destek verebilirsiniz!

Şimdiden aramıza hoş geldiniz.

şifre dğeiştirme yardımm

KUZE

Yeni Üye
arkadaşlar personeller ekranına yetkisi olmayyan kullanıcı nasıl şifresini değiştirebilir...

Cvp: şifre dğeiştirme yardımm

Yetkisi olmayanın şifreside olmaz. Şifreside olmayınca değişecek şifreside olmaz. Yetkilerİ üye, admin yetkisinde kısıtlı kullanıcı ve admin

öyle değil diğer menülere yetki verdim fakat kullanıcı işlemlerine yetki vermeden şifre değiştirmenin yolu yokmu?

Yani demek istediğin. Seçtiğin bir üyenin şifresinimi değiştirmek istiyorsun.
Seçtiğin üyeyi detay tıkla. Gelen penceredeki şifre kısmına herhangi bir şifre gir ve kaydet tıkla. Böylece seçtiğin kişinin şifresini sen değiştirmiş olursun

hayır atıyorum ben size şifre verdim siz şifrenizi girdiğinizde bazı menülere yetki verdim bazılarına vermedim bu vermediklerim için personel sayfasıda var bu sayfaya yetkin olmadığı için kendi şifreni değiştiremiyorsun bunu başka türlü nasıl yaparım yani o menüye yetkisi olmayan biri kendi şifresini değiştiremezmii

Arkadasim.. Yetkisi olsun olmasin. Hesabi olan herkez login olup sifresi dahil profil vs degistirebilir. Eger sen bu kisinin hesabiyla login olmak istersen superuser modulünü kurarak istedegin üyenin hesabiyla login olabilirsin. Anladigim kadari ile sen yetki verdigin kisinin tüm yönetimi sende olsun istiyorsun. Eger öyle ise yarin hatirlativer süperuser modulünü paylasirim.
Modul su sekilde calismaktadir. Admin panelden üyenizin adini tikliyorsunuz. Bu üyenizin panelinde süper user butonunu tiklamak sureti ile o üyenizin hesabi ile login oluyorsunuz. Ve böylelikle üyenizi yönetebiliyorsunuz. Sifre degistirmekte dahil.

tmm bunu paylaşım iyi olur ama siz beni bi anlamadınız bakin demek istediğim şu şimdi ben şirketin sahibiyim bu sistemi kullanıyorum çalışanlarımdan bir kaçına sistemin takibini vericem yani admin paneline şifre vericem fakat bunların yetkisini verirken şifre oluşturma yani kullanıcı oluşturma ekranına yetki vermiyeceğim ve bu ekrana yetki vermeyince o kişi kendi şifresini değiştiremiyor bunu nasıl ayarlarım

Buna wMaster arkadaşımız daha iyi yanıt verebilirler ancak bir kullanıcın şifresini değişmesini engellemek bana biraz imkansız gibi geliyor. Hem kullanıcın şifresini değişmesini engellemenin size ne faydası olacak. Eğer yetki verdiğiniz kullanıcının hesabına ulaşmak gibi bir düşünceniz varsa superuser moduli işinizi rahatlıkla görür.
superuser modulü ektedir. klasöre boş nir tr.php dosyası atıp ercümelerden türkçeye çevirebilirsiniz ( en.php dosyasını masa üstüne indirip tr adı verdikten sonra klasörün içine upload ediniz)
Modulün kullanımı:
Modulü modules klasörüne atınız. Admin panel modullerden aktif ettikten sonra herhangi bir kullanıcınızın hesabına giriniz. Kullanıcının hesabında superuser butonunu göreceksiniz. Bu butonu tkladıktan sonra sitenizin ana sayfasına gidiniz. Sayfanız daha önceden açılmışsa sayfanızı yenileyiniz. Bu kullanıcınızın hesabı ile login olduğunuzu göreceksiniz.
Kolay gelsin

bakın anlamamışsınız benim amacım yönetici sayfasında kullanıcı oluşturmaya yetkisi olmayanların şifresini değiştirebilmelerini sağlamak bunun için napmalıyımm

Arkadaşım.. Kullanıcı oluşturma yetkisi olsun olmasın, admin yetkisi olsun olmasın. Hesabı olan herkez profilinden kendi şifresini değiştirebilir. Bu istediğinizin ne işe yarayacağını bilirsek belki bir fikrimiz olabilir. Birtakım kodlara müdahale ile şifre değişimini engellendiğini varsayarsak bundan tüm kullanıcılar etkilenir..Sizde dahil.
Ne istediğinizi tam olarak anlayabilmiş değilim ancak sizin istediğiniz olmayacak birşey gibi.
Siz yinede wMaster arkadaşımıza PM atın. Zannetmiyorum ama belki onun bir fikri vardır.

benim demek istediğim o değil siz üyelikli hesaptan bahsediyorsunuz alışveriş yapmak içişn üye olmadan bahsetmiyorum ben alisveris sisteminin admin panelini kullanan kişinin şifre değiştirmesinden bahsediyorum...

Arkadaşım daha öncede söyledim. Bazı kodları iptal etmek sureti ile kullanıcı panelinden şifre yenileme kısmının kaldırılması BELKİ mümkün olabilir ama bu bütün kullanıcıları etkiler. Bence vaz geçin bu meseleden. Neticede kumanda sizde. Değişmek isteyen değişsin. Siz şifreyi admin panelden yenileyebilirsiniz.

amacım şifre değiştirmeyi kaldırmak değil aksine koymak

e var zaten

Şimdi anladığım kadarı ile. Sizin admin panelinde yetki kategoriler falan ile kısıtlı. Ama sen admin panelde yetkilileri düzenleyen kısımlara ulaşım istiyorsun ve kullanıcılar kısmından şifreni değiştirmek vs. istiyorsun..
Yetkin yoksa ulaşamazsın..Nokta

işte kullanıcı tanımlama sayfasına yetkisi olmayan birinin şifresini değiştire bilmesi için bi kod felan yokmudur?

Eğer ben yetkilerini kısıtladığım kişi admin panelime girip şifre vs değiştirebilirse bu hacklendiğim anlamına gelir.
Bu nedenledirki..Bunu hackerlere sormanız gerek.

Yönetici tanımladınız ve bu yöneticinin şifrelere erişmesinimi istemiyorsunuz tam olark talebiniz nedir?

wMaster.. Arkadaş erişimi olmayan alana erişim istiyor. Yani Arkadaşa admin panelde sınırlı yetki verilmiş. ürün ekleme vs. Ancak arkadaş admin panelden yetkilendirilmediği kullanıcılar paneline erişim istiyor. Ben bunun mümkün olmadığını izah ettim.. Yanılıyormuyum?

Aynen öyle süper adminin verdiği yetkiler doğrultusundadır yetkileriniz. Süper admin yetki vermeden farklı bir işlem yapamazsınız

Üst Alt