Neler yeni
Presta-TR

Forumumza kayıt olarak hem destek alabilir hem de destek verebilirsiniz!

Şimdiden aramıza hoş geldiniz.

sipariş mail olarak gelmiyor

atomik

Yeni Üye
Arkadaşlar sitemi kurdum hersey tamam ama sipariş verildiğinde bana mail olarak gelmesini istiyorum ama gelmiyor bir yerde yanlısmı yaptım :(( yardımcı olursanız sevınırım

Cvp: sipariş mail olarak gelmiyor

site sahibi eposta adresi doğru olup olmadığına ve iletişim ekranından mail gelip gelmediğini test edip bilgi verebilirmisiniz?

admin panelden ayarlardan iletişimden ve mail kısmından duzeltıyorum kaydet dedıkten sonra test maılı gonder dıyorum ama gelmıyor test maılıde sıparısde

Serverinizin mail server smtp destekliyorsa mail düzenlemesi php mail degilde smtp mail olarak gerekli smtp mail server adreslerini dogru olarak girdikten sonra deneyin.
Örnek:
Mail Server: domain.com
Smtp : smtp.domain.com
Imap : imap.domain.com
Pop3 : pop.domain.com

nasıl yapmam gerektiğini bilmiyorum

Hostcunuzdan mail server adreslerini isteyiniz

Eposta sunucu bilgileriniz aşağıdaki şekildedir.

Giden posta sunucusu: mail.shufflewaffle.com
Giden posta tipi: SMTP
Giden posta sunucu bağlantı noktası (port): 587

Kimlik doğrulaması için kullanıcı adı kısmına @shufflewaffle.com uzantılı bir eposta adresiniz ile şifresini girmeniz gerekmektedir.

bu şekilde bir cevap geldi :(

ozaman
bu verilen adres webmail login bilgileridir. wani mail.shufflewaffle.com adresine girersiniz mail adresiniz ve sifreniz ile eposta programina baglanip gelen maili okuyabilir posta gönderebilirsiniz.

Mail ayarlari icin su yöntemi deneyin

mailserver: shufflewaffle.com
smtp server: smtp.shufflewaffle.com
Kullanici adi: mail adresiniz
Sifre: sifreniz.
Yine calismazsa
mail server: site adresiniz
smtp server: smtp.siteadresiniz.com
Kullanici adi: mail adresiniz
sifre: sifreniz
Spam kutunuzuda kontrol edin. Mail geliyor olabilir ama spama düsüyorda olabilir. Bu durumda gelen maili göremezsiniz. Posta kutunuza baglanip spam kutunuza bakin.
Daha saglam ögrenmek icin outlook kurun. mail adresinize outlookta hesap acin. Verilen adreslerle calisip calismadigina bakin.

Biu secenekte baska bir mail adrsi kullanin. örnegin msn hotmail adresi

benım anlamadıgım normalde presta yı kurdugumuz zaman yazmıs oldugumuz maıl adresine otomatikmen sprişler gelmesi gerekmiyormu neden outlookla falan ugrasıyorum :( tabı bu mesajımı yanlıs anlamayın dedıklerınızı uyguluycam ;)

Problem prestada Degil, Problem Mail hesabinizda. Oulook Hesabinizi Test etmeniz Icin. Dedigim Gibi SPAM kutusunu kontrol Edin. Gercekte mailiniz geliyordur ama spama dustugu Icin goremiyor olanilirsiniz, prestada Mail gonderiyor olmasi demek calismayan veya sorunlu Mail Hesabinizi Automatik gönderir anlamina gelmez. Mail calismiyorsa Problem sizde veya Mail serverinizdedir

Sipariş işlemi olduğunda banada mail gelmiyor fakat iletişim kısmından yazdıklarında anında düşüyor açmam gereken bir modül felan mı var ki acaba :'(

webmail hesabiniza baglanip spam kutusuna bakin. Spama düsüyor olabilir

Spamlarada düşmüyor. Sürekli online olduğumuz için sorun olmaz o sipariş maili. Ama çözümü varsa çok iyi olur :)

Cözümü olmazki bunun. Farkli mail adresi deneyin. Mesela hotmail adresi. Yina mail gelmezse ozaman bakariz. Prestada mail sistem tikir tikir calisir. Ancak sorun sizin mail serverinizde ise bizim buna bir cözüm önerimiz olamazki. Cok cok serverinizi degistirin deriz

admin panel / ayarlar / iletişim veya eposta kısımlarında SMTP ayarlarını yapabilirsiniz

Üst Alt