Neler yeni
Presta-TR

Forumumza kayıt olarak hem destek alabilir hem de destek verebilirsiniz!

Şimdiden aramıza hoş geldiniz.

sipariş mailini alamıyorum

urcun

Yeni Üye
Sevgili yönetici,

Presta da, müşteri sipariş verdiğinde bana mail gelmiyor. Hosgatordan hosting kullanıyorum. Lütfen yardımcı olun. ahmeddanisman@hotmail.com teşekkürler.

Cvp: sipariş mailini alamıyorum

Admin Panel Ayarlardan Mail secin, mail ayarlarindan smtp secip, smtp mail server adresini girin= smtp.domainadi.com
Kullanici adi olarak mail adresini girin, sifrenizi girip test mail yollayin. eger testmail basarili ise mailiniz calisiyor demektir. Buna ragmen mail gelmiyorsa spama düsüyor olabilir

Aynı sorun bende de var test maili geliyor , müşteri mesajları da geliyor fakat müşteri ürün aldığında gelmiyor mail.

profili müşteri temsilcisi olan bir yönetici oluşturup sipariş denemesi yapıp denermisiniz?

Forumdan indirilen 1.4 te Mails klasöründe tr klasörü yok. Bundan olabilirmi acaba

Müşteri temsilcisi olarak profil kayıtlı ,onu daha önceden düşünerek değiştirmiştim , müşteriye giden maillerde ingilizce yazılımlar mevcut tr klasörü var ama sanırım hatalı onu inceleyeyim birde...

ama o zaman mail şablonu yok hatası verirdi

Dogru. Ancak bu sorunla karsilasan cok kisi var. Sanirim mailserverden kaynaklaniyor. Eger mailserver smtp desteklemiyor ancak smtp secilmisse bu sorun olabilir

Yeni bir dosya indirdim ve oradaki mails tr dosyasını attım hosta değişen olmadı ama ,müşteri üye olurken giden mesajlardaki yabancı kelimeler düzeldi , birde müşteri mesaj yolladığında bitkisel ürün pazarına mesajınız ulaştı yazıyor ,sanırım oradan alıntı yapılmış ama o kelimeyi bulamadım nedense .... ( buldum mails/tr/lang.php )

Ekte Maileditör modulü.
Bu modul ile mail sablonlarini istediginiz gibi düzenleyebilirsiniz.
Not: mail sablonundaki linklere dokunmayiniz. Yanlizca tex veya görünümü editleyiniz.
ftpnize modules klasörüne upload edin, admin panel modullerden modulü aktif edin.
Umarim isinize yarar

Denedim fakat test maili gelmiyor bir türlü. özelden site bilgilerimi versem bakmanız mümkün olurmu acaba?

Bilgisayarina teamwiewer kur ve MSN McDaim@hotmail.de ekle.
Aksamlari 19:00 dan sonra müsait olurum

[quote="McDaim" post=12496]Ekte Maileditör modulü.
Bu modul ile mail sablonlarini istediginiz gibi düzenleyebilirsiniz.
Not: mail sablonundaki linklere dokunmayiniz. Yanlizca tex veya görünümü editleyiniz.
ftpnize modules klasörüne upload edin, admin panel modullerden modulü aktif edin.
Umarim isinize yarar[/quote]

Şimdi bunu attım ben , diğer mail gönderme sistemi ile çakışma olmazmı yani mevcutta var zaten bunu yükleyince bumu aktif olacak , birde bunun içine mail adresi yazmak gerekecekmi ?

Bu modul mail gönderme-mail alma modulü degildir: Bu modul ile tüm mail sablonlarini düzenleyebilirsiniz. Modulü modules klasörüne atin, admin panel modullerden aktif edin, konfigirasyon tiklayin pencereye tüm mail sablon adlari gelecektir. Düzenleme yapmak istediginiz mail sablonunu secin. örnegin order_conf mail sablonu. Bu mail siparislerde müsterinize gönderilecek mail sablonudur. Link koduna dokunmamak sarti ile sablonda istediginiz düzenlemeyi yaptiktan sonra ok tiklayin.
Sanirim aciklamam yeterlidir.
Kolay Gelsin

[quote="McDaim" post=12525]Bu modul mail gönderme-mail alma modulü degildir: Bu modul ile tüm mail sablonlarini düzenleyebilirsiniz. Modulü modules klasörüne atin, admin panel modullerden aktif edin, konfigirasyon tiklayin pencereye tüm mail sablon adlari gelecektir. Düzenleme yapmak istediginiz mail sablonunu secin. örnegin order_conf mail sablonu. Bu mail siparislerde müsterinize gönderilecek mail sablonudur. Link koduna dokunmamak sarti ile sablonda istediginiz düzenlemeyi yaptiktan sonra ok tiklayin.
Sanirim aciklamam yeterlidir.
Kolay Gelsin[/quote]

Evet anladım giden şablonları düzenliyor , ama ben hala müşteri bir ürün aldığında bana mail gelmesini sağlayamadım , ancak panelden görebiliyorum , bir personel atayıp ,müşteri temsilcisi yaptım ,lojistik yaptım yinede olmadı , test maillerinde sorun yok ama siparişte mail gelmiyor , personeldeki ayarları bir kurcalıyorum bakalım düzelme olacakmı .

farkli mail adresleri denedinizmi? Yani maillerin calismamasi icin bir neden yok. Spama falan düsüyor olabilir.

[quote="McDaim" post=12528]farkli mail adresleri denedinizmi? Yani maillerin calismamasi icin bir neden yok. Spama falan düsüyor olabilir.[/quote]

Evet denedim farklı adresleri ,spamada baktım yok , peki panelden bir ayar gereklimidir ,yani şu durumlarda mesaj yolla bu durumlarda yolla diye ? Mesela araçlar - kayıtlar bölümünde uyarılar ile ilgili bir bölüm var , herhangibi hata durumunda uyarı maili ve şiddetleri var bura ile ilgili bir şey olabilirmi ?

Bilgisayariniza teamwiever kurun ve McDaim@hotmail.de ekleyin bir bakalim

[quote="McDaim" post=12530]Bilgisayariniza teamwiever kurun ve McDaim@hotmail.de ekleyin bir bakalim[/quote]

tamam ekledim siz müsait olun bakarız beraber , ilginiz için teşekkürler.

Aksam saat 19:00 dan sonra bakalim.
Not: MSN adresimi verdigim arkadaslar. Lütfen bana reklam maili yollamayiniz. Maalesef günde onlarca reklam maili aliyorum ve bu bana is ve zaman kaybi meydana getirmekte, gereksiz maillerle posta kutum sismekte ve ayrica genellikle uluslararasi iletisimde oldugumda bazen önemli mailler bu reklam mailleri arasinda cöpe gitmektedir. Reklam maillerini spama ekliyorum. Bilgilerinize.
Not 2.Reklam veya mail gönderilen alicilarin istegi disinda veya herhangi bir sekilde mail alma (newsletter) talebi olmadigi halde mail gönderimi yasal olarak suctur ve bilisim suclarina girmektedir ve cezai sorumlulugu bulunmaktadir. Eger sitenize üye olan bir ziyaretci newsletter secenegini isaretlememisse bu üyenize reklam maili (newsletter gönderimi) yasal olarak yasaktir.
Tesekkürler

Üst Alt