Neler yeni
Presta-TR

Forumumza kayıt olarak hem destek alabilir hem de destek verebilirsiniz!

Şimdiden aramıza hoş geldiniz.

sitemize hackerlar girdi

dsnyct

Yeni Üye
Merhabalar
prestashop türkçe sürümünü kullandığımız sitemizde geçen hafta bir grup hacker sayfamızı değiştirdi bende hemen hostcumdan düzeltmesini istedim ve de hemen siteyi geri yükledi fakat bugun tekrar aynı hacker sayfadaki cms bloguna Turk Hacker ByUslanmaz ~ Gonzales - index yerıne not acıklarınızı kapatın&# diye yazmış ve bu yazı ana sayfada hakkımızda bolumu olan cms blogunda gozukmekteydi bende hemen cms blogundan bunu pasif ederek yazının gozükmesini engelledim

hostcumla bu durumu konustum onlarda Probleminiz sunucu yada hosting ile ilgili olmamakta olup, sorun ile ilgili proje yazılımını tarafınızdan kontrol edilmesi gerekmektedir. diye mesaj gondermişler, sitenin güvenlik acıklarını nasıl kapatabilirim ve de bu tür sızmalara karşı nasıl onlem alabilirim yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

CMS Bloğunamı ana sayfa modüllerinemi saldırı yapılmış saldırının yapıldığı konumu tespit etmek ve dosya ise yazma izinlerini 644 yapmak gerekli eğer veritabanında ise incelemek gerekli. Hangi ksımda çıkıyor yazı ekran görüntüsü atabilirmisiniz?

hem ana sayfa hemde cms bloguna saldırı oldu, Cms blogunda yasal izinleri silip yerine kendi isim ve mesajını yazmışlar, ben kendim cms bloguna girip yazdıklarını düzelttim, ana sayfaya sadırıyı ise hostcum düzeltmişti, bu yüzden görüntülerini atamıyorum. bu güvenlik açıklarını nasıl kapatabilirim

Tüm dosya izinlerini 644 yapabilirsiniz

teşekkür ederim ama dosya izinlerini nasıl ve nereden 644 yapacağım

cpanel ya da FTP programı ile yapabilirsin

Üst Alt