Neler yeni
Presta-TR

Forumumza kayıt olarak hem destek alabilir hem de destek verebilirsiniz!

Şimdiden aramıza hoş geldiniz.

Sizce hangi sürümünü kurayım

yawuzcab

Yeni Üye
Yeni sürümde bir çok hatanın olduğunu söylediniz. 1.3.1.1 sürümü kursam daha sonra hatalar ayıklandığında sürüm güncellemesi yapsam sizce bir sorun olur mu?

Veya hep bu sürümde kalsam herhangi bir sıkıntı olur mu? Herhangibir açığı var mı? Ne gibi önlemler alabilirim ilk defa prestashop kullanıcam ve bir arkadaşımın sitesini yapıyorum biraz bilgilendirirseniz sevinirim

NOT : Sitenize üye olurken yawuzcab diye üyelik aldım yanlışlıkla acaba bunu yawuzcan olarak değiştirebilir miyiz?

Cvp: Sizde hangi sürümünü kurayım

Benim nacizane fikrim, 1.3 versiyonunu kurun, ilerde 1.4 dahada gelistiginde sürümü yükseltirsiniz. Zaten 1.4 versiyondaki yeniliklet pek Türkiye icin gerekli yenilikler degil. Daha cok Avrupa bölgesine göre ek moduller bulunmakta.
Ancak tavsiyem egr 1.4 kullanayim derseniz profesyonel destek alin derim. Bu hususta wMaster arkadasimizla görüsmenizi tavsiye ederim.

Cvp: Sizce hangi sürümünü kurayım

Teşekkür ederim 1.3 sürümünü kuruyorum o zaman umarım herhangibir açığı yoktur :) en çok korktuğum husus bu modüller pek önemli değil ve türkçe free tema nereden bulabilirim bu sürüm için sizin paylaşmış olduğunuz temalar vardı ama onların linklerinde sorunlar çıktı hiç birisini indirip deneyemedim. Parfümeri satışı olacak bir site düşünüyorum. Eczacı teması buldum ama oda düzenlenerek paralı hale getirilmiş :) önerebileceğiniz bir tema var mı acaba :D şimdiden çok teşekkür ederim :D

en su an 1.3 versiyonu kullaniyorum ve degistirmeyi düsünmüyorum.
benim ftp ye baktim
www.nepasun.com/tema/Auto_shop.zip
www.nepasun.com/tema/Beauty_shop.zip
www.nepasun.com/tema/blue.zip
www.nepasun.com/tema/Floreal_shop.zip
www.nepasun.com/tema/shadow.rar
www.nepasun.com/tema/theme001.rar
shadow ve theme001.rar begendigim temalardir
bu temalar duruyor ftpde.
forum dosyalardan 1.3 sürümü inirebilirsiniz. Ancak Türkce dil uyum hatasindan dolayi admin panele girdiginizde Türkce dil kodunu tc olarak, modullerdeki tr.php kodunu tc.php olarak degistirmeniz gerekmektedir.
Bunun haricinde 1.3 sürümü kaya gibi bir sürümdür bilmenizi isterim. Kolay kolay hata vermiyor. Ellemedigim yeri kalmadi buna ragmen tikir tikir calisiyor.
Kolay Gelsin

tc.php hakkında yazdığınızı anlamadım. Ben wamp serverda bi deneme amaçlı pc me kurdum 1.3.1 i ve bir sorun yok şu anlık admin panelimde de sizin dediğiniz bir sıkıntıya raslamadım. Ama göremediğim bir sorun olabilir.
Modüllerde hangi tr.php yi değiştirmem gerekiyor :) şöyle bir baktımda tüm klasörlerin içerisinde tr.php mevcut :D

Temalar için çok teşekkür ederim şimdi hepsini tek tek inceleyeceğim :)

sitenizi yüklediginizde bakarsiniz. Admin panele giriyor ancak site acilmiyorsa admin panel diller kismindan tr dil kodunu tc olarak degistirince siteniz acilir, ancak dil kodu degistiginden modullerdeki tr.php dil dosyalarini göremeyeceginden modullerdeki tr.php adini tc.php olarak degismeniz gerekiyor

hımm :) anladım tamam umarım sorun çıkmaz çıkarsada çözümü kolaymış teşekkür ederim peki bu prestashoplarda sürüm güncellemeleri kolay mı oluyor daha öncesinden ben mybb - joomla kullanıcısıyım sanırım hallederim inş zorluk çıkartmaz :)

mybb-joomla farkli e-commerce sistemler cok cok farklidir.
Sürüm yükseltme kurulum videolari iyice ve dikkatli izlenerek yapilirsa bir problem olmaz. Fakat sürüm yükseltilirken kücük bi rhata veya eski versiyonda bulunan uyumsuz bir modulün etkisi siteyi göcertmektedir. Umuyorum ki bu gobo problemler ileride düzeltilecek ve daha kolay bir sürüm gecisi gerceklesecektir.
Yeni baslayacak olanlar 1.4 ile baslarlarsa iyi olur. Tabii Türkce dil problemi hesabedilmesi gerekiyor

Tüm sorularımı bu konu başlığı altında çıkarttım kusura bakmayın ama bir ürün girerken onun ? fiyatı yerine hep TL fiyatı girilebilmesi mümkün mü? Her yeni üründe ? olarak fiyat giriliyor :'( :'(

Ödemeler+kurlar sekmesinden Standart TL olarak belirleyin.

Çok teşekkür ederim kusura bakmayın araştırmadan girip sordum direk:)
http://www.gizemparfumeri.com sitesi büyük ihtimalle presta shop ama alt tarafta adam onu kaldırmış ve aybay die kendi tasarım şirketinin ismini koymuş bu yasal mı free bir sitede kendin tasarlamışsın gibi adlandırmak?
Ve bu alt bölümün html si nerede acaba bende silmeye kalksam nereden ulaşabilirim :)
Kusura bakmayın çok eksikliklerim var bu konu altında hepsine çözüm sunduğunuz için durmadan sorunlarımı dile getiriyorum :)

Ve olması imkansız ama belki olabilme ihtimali olan bir şey daha sorucam :) bu sitenin veri tabanına ulaşabilirmiyim :) :D :D :D direk veri tabanını benimkine aktararak ürün girmekten kurtulurum :)

Temalardan alt taraftaki tasarımcı bilgileri düzenlenebiliyormuş yeni gördüm kusura bakmayın :D ama şu veritabanından o kişinin verilerini çekme işlemini yapabilirsek çok süper olur :)

1. Prestashop acik kaynak kodlu oldugu icin kodlara müdahale mümkündür, editleyebilir istediginiz sekle sokabilirsiniz.
2. Alt footer kismini temaniz/blokvarioslink/blokvarioslink.tpl dosyasindan düzenlezyebilirsiniz.
3. Verdiginz adresin veritabanina direk ulasamazsiniz. Sahibine ulasirsaniz xml olarak size ürünlerinizi verebilir iceri aktarmak sureti ile sisteminize rekleyebilirsiniz.

Bilgiler için çok teşekkür ederim :)

olmuyor.JPG

Hosting ve domain işlemlerini tamamladım fakat kurulum yaparken böyle bir hata ile karşılaştım

PHP Global Kayıt Seçeneğin Kapalı (Önerilen)

Bunu nasıl düzeltebilirim

Alt klasörlerde yazma izni veriyormusunuz.Eger filezilla kullaniyorsaniz alt klasör kutucugunuda isaretleyinki alt klasörlerinde yazma izinini 777 yapsin.
Hostcunuzdan safe mod ayarininda acilmasini isteyin

Onu okumadan yazma izinleri verdim kusura bakmayın :'( benim şu an aklıma takılan PHP Global Kayıt Seçeneğin Kapalı (Önerilen) bu kırmızı çıkıyor onu nasıl aktifleştirebilirim?

Ve kurulumdan sonra hangi dosyaları tekrar yazılamaz hale getirmem gerekiyor?

Hostcunuzla görüsün. Kurulumdan sonra daha bise yapmaniz gerekmiyor.

Yeni konu açamıyorum :'( Sayfa yükleniyor diye bekliyor bekliyor son olarak hata alıyorum.
Sorumu buraya yazayım dedim
Karışık ürün görünsün
Soru biraz karışık o yüzden yazım uzun olabilir. Öncelikle ana kategörüm belli diyelim ki yiyecekler onu tıkladığında orta kızımda karışık ürünler yer almalı mesela cubuk gofret çikolata ala sol tarafta açılan katagori bölümünde bunlar çıkmamalı orada da markalar çıkmalı yani yiyecek bölümüne birisi tıkladığında katagori bölümünde markalar açılacak ülker - eti .... orta kısımda ise karışık ürünler çıkacak.
umarım anlatabilmişimdir :'(

Buna yazilim gerekir. Profesyonel destek almanizi öneriyorum. Bu hususta wMaster arkadasimizla görüebilirsiniz

Üst Alt