Neler yeni
Presta-TR

Forumumza kayıt olarak hem destek alabilir hem de destek verebilirsiniz!

Şimdiden aramıza hoş geldiniz.

Toplu ürün yükleme Türkçe Sorunu (Yardım)

elgor

Yeni Üye
Toplu ürün yükleme Türkçe Sorunu (Yardım) [ÇÖZÜLDÜ]

Merhaba arkadaşlar,
Siteye toplu ürün yükleme işlemi yapmaya çalışmaktayım ama Ürün ismi, açıklama, meta gibi yerlerde Türkçe karakterle hep bozuk çıkmakta bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan
yardım istemekteyim.

Teşekkür ederim...

Son düzenleme:
Yükleme yaparken UTF8 kodlu dosya kısmını işaretleyerek denermisin

Şimdi "products_import.csv" dosyasına gerekli bilgileri yazdım... içeri aktar bölümünde ISO olarak 8859-1 yazıyor... onu işaretledim olmadı...

Önceki işlemde işaretlemeden mi denemiştiniz?

CSV Dosyasını gönderebilirmisiniz bir inceliyeyim

Yüklendikten sonra sitedeki görüntü nasıl karakterler ? şeklindemi çıkıyor? Yoksa farklı karakterlermi çıkıyor?

Yüklendikten sonra sitedeki görüntü nasıl karakterler ? şeklindemi çıkıyor? Yoksa farklı karakterlermi çıkıyor?

İzin vermiyor yüklemeyedirek HATA mesajı veriyor Karakterden dolayı... Tanımlayamadığı için Türkçe karakterleri...

Charset/encoding converter online — Online Tools

dosyayı burdan utf8 e çevirdikten sonra tekrar yükleyip denermisin

bende çalıştı sizin dosya

Bugün Notepad++ yükledim ve Product_sample da Türkçe karakter işlemi yaptım. Notepad++ da yaptığım csv değişiklikleri sorunsuz Sitede gözüktü...
Ama ne zaman aynı dosyayı Excel actıysam sitede gözükmüyor yazılar... bomboş çıkıyor yazının olduğu ablo bilgileri...

Sanırsam EXCEL ile ilgili bir sorun bu... Bendeki yüklü excel sorun yaratıyor gibi...

Excell türkçe karakterleri kendi ve universal dilde kaydeder verdiğim adresten linux formatına çevirtebilirsiniz.

Excell türkçe karakterleri kendi ve universal dilde kaydeder verdiğim adresten linux formatına çevirtebilirsiniz.

Yok Excel iyice delirtti... bende OpenOffice yükledim... ve sorun düzeldi... Bir tane şablon yaptım open da herşey güzel bir şekilde çalışıyor...

Sevindim çözüldüğüne ilk mesajda konu başlığını güncellerseniz sevinirim

Üst Alt