Neler yeni
Presta-TR

Forumumza kayıt olarak hem destek alabilir hem de destek verebilirsiniz!

Şimdiden aramıza hoş geldiniz.

Türkçeleştirme sorunları

ikutluay

Yeni Üye
Herkese Merhaba

Öncelikle bir yazılımın Türkçeleştirilmesi işleminin ne kadar zor olduğunu bilirim. Kendi çapımızda bizimde bazı çevirilerimiz oldu. Opencart yerine Presta kurdum... Bir çok açıdan daha üstün olduğu açık. Ama Türkçeleştirme sorunları cidden görüntü açısından da okuma açısından da nahoş sorunlar oluşturuyor. Yalnız yapacaksanız adam gibi yapın diyerek emeğe saygısızlık etmek gibi bir niyetim yok. Elele verip şunu tamamen adam edelim diyorum.

1. CSS dosyalarında uppercase olayı küçük i harfleri büyük I yapıyor. öncelikle bu upcaselerden kurtulmak lazım.
2. Ekrandaki bazı öğe ve modül Türkçeleştirilmemiş. yata çevirme birebir anlamsız geliyor. Örneği yolla yerine gönder denmesi gerekirdi . modüllerle beraber lokalisyon eksiklerini bitirip öye paketleyelim prestayı.

Ben kendi payıma gördüklerimi bitireceğim ama nereye eklemeli size nasıl ulaştırmalıyım. ve 1.4 betalar gezerken biz neden hala 1.3.6 ya bile geçemeyelim ki ?

Cvp: Türkçeleştirme sorunları

Çok güzel bir konuya parmak bastınız. isterseniz tr.presta-tr.com diye bir alan açarak istediğiniz bir versiyonu orada kurar sizin gibi bir kaç üyem ve desteğimle Güzel bir sürüm hazırlayabiliriz Varsa farklı bir düşünceniz öğrenmek isterim

tr.presta-tr.com çok iyi bir fikir. Örneğin bu alana bir sıfır prestashop kurulur, güvenilir ve bilgili arkadaşlara ftp şifresi verilir. Zaman buldukça üzerinde birtakım geliştirmelere çalışabilir. mesela arkadaşın biri bir modul kurdu. Ama aynı işlevi gören başka bir arkadaş daha güzel bir modul buldu veya yaptı. Böylelikle sürekli daha iyiye gider. Denemeye değer bence

ben varım.

Yokmu başka Herkesin ihtiyacını gidericek 1.4 sürümünün komple türkçesini yapıp sitemizde 1.4 indiren herkesin isminizi görmesini istemiyormusunuz arkadaşlar. Yardımcı olabilecek arkadaşlar katılsın lütfen

Mantis'in düzeltilmiş halini bu yüzden yayınlamadım işte... alıp kullanmak ok, kurup satmak ok, benim diye yutturmak ok ama katkıya gelince.....(

ya zaten kaç satır. 2 kişi yeter bence.

Aynen kimse bende katılırım yardımım olsun demiyor işte.. Tek sorunumuz bu.. ben tr.presta-tr.com oluşturup 1.4 ingilizce kuruyorum ? Sonra eklemeleri yaparız ??

yada türkçe kurup düzeltmeye mi çalışalım?

Türkçe dili dışında pek bir sorun yok. Türkçe kurulsada olur. Yada orjinalini kuralım Türkçe dilide geliştirelim. Vakit buldukça parmak atarız. son şekli verildiğinde uygun ve cuzi fiyata satışa çıkar forum bütcesine katkısı olur

hosting olayı pahalı birşey değil. yazılım için destek isteyene para ile veriliyor zaten. yazılım open source ama sonuçta hizmetten ücret almadan yaşayamayız.

evet arkadaşlar bencede iyi bir fikir. bende destekliyorum.. :cheer:

[quote="wMaster" post=7364]yada türkçe kurup düzeltmeye mi çalışalım?[/quote]

bu konuda ne durumdayız ? 1.4 rc4 çıktı. 1.3.7 de çıktı. yol haritasını sen seç adminim.ama bana kalırsa .1.4 sürümden gidelim

1.4 Türkçeyi kurulduğunda Türkçe karakterlerde sorun çıkıyor.. Sonrasında biz eksikleri ve karakter bozukluklarını düzeltmemiz gerekli. Birde herkes aynı anda aynı düzeltmeyi yaparsa herkes birbirinin kaydının üzerine kaydedicek
bu yüzden 2 kişiyi modül düzenlemelerine 1 kişi admin sayfasına bakması gerekli tabi biri bakarken diğeride kayıt yaparsa modül sayfasında birbirlerinin düzeltmeleri de uçabilir.

[quote="wMaster" post=7407]1.4 Türkçeyi kurulduğunda Türkçe karakterlerde sorun çıkıyor.. Sonrasında biz eksikleri ve karakter bozukluklarını düzeltmemiz gerekli. Birde herkes aynı anda aynı düzeltmeyi yaparsa herkes birbirinin kaydının üzerine kaydedicek
bu yüzden 2 kişiyi modül düzenlemelerine 1 kişi admin sayfasına bakması gerekli tabi biri bakarken diğeride kayıt yaparsa modül sayfasında birbirlerinin düzeltmeleri de uçabilir.[/quote]

1. Herkes yaptığı düzeltmeleri birbirine mail atmalı yada birisi günlük gelenleri toplayıp kontrol edip eklemeli.
2. Resimlerin çok az kullanıldığı (ikonlar sadece) css bir temamız olmalı.

v14.presta-tr.com oluşturuldu.. Türkçeleştirme için Yönetim Panelinden yönetici tanımlayacağım ekleme yapmak isteyenler iletişime geçsinler yönetici şifrelerini elden vereym

Şiifreleri banada yollarmısın.

mcdaim@presta-tr.com
12345678
v14.presta-tr.com/yonetim

Şifrenizi değiştirirsiniz ilk giriş yaptıktan sonra

FrontOffice - Modül çevirilerine başlayabilirsin Diğer kısımları paylaşıp diğer arkadaşla bitirip diğer kısımlara bakacağız sonrasında sana yardım ederiz

[quote="wMaster" post=7438]v14.presta-tr.com oluşturuldu.. Türkçeleştirme için Yönetim Panelinden yönetici tanımlayacağım ekleme yapmak isteyenler iletişime geçsinler yönetici şifrelerini elden vereym[/quote]

şifreleri bende alayım. dün işim vardı giremedim. fikr benden çıktı firardayım gibi oldu....

Üst Alt