Neler yeni
Presta-TR

Forumumza kayıt olarak hem destek alabilir hem de destek verebilirsiniz!

Şimdiden aramıza hoş geldiniz.

veritabanı

benqx

Yeni Üye
Merhaba,

Prestashop versiyon 1,4 ü kullanıyorum veritabanı oluşturamıyorum 3. adımda hata veriyor araştırmalarıma göre bu işin çözümü yok sizden ricam prestashop u kurup veritabanının yedeğini alıp bana bana gönderir misiniz

Şimdiden Teşekkür ederim

Cvp: veritabanı

kurulum için bir veritabanı ve kullanıcı açıp bu veritabanına bu kullanıcıyı yönetici olarak verip yetkilendirmelisiniz.

Örnek bir veritabanı oluşturma videosu aşağıda mevcuttur. Eski bir cpanel versiyonuda olsa mantık tek olduğu için farketmeyecektir.

http://www.youtube.com/watch?v=RdT8H7fjEbc

wMaster Kardeşim, çok teşekkür ederim verdiğin destek için fakat oda olmadı.

Verdiği Hata mesajı

Veri Tabanına Veri Girerken Hata Oluştu
'CREATE TABLE `ps_access` ( `id_profile` int(10) unsigned NOT NULL, `id_tab` int(10) unsigned NOT NULL, `view` int(11) NOT NULL, `add` int(11) NOT NULL, `edit` int(11) NOT NULL, `delete` int(11) NOT NULL, PRIMARY KEY (`id_profile`,`id_tab`) ) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8'
Unknown storage engine \'InnoDB\'(Hata: : 1286)

bizden indirdiğiniz dosyayı tekrar indirin sanırım

sizin MySQL de innoDB veritabanı tipi yüklü değil.. seçilebiliyorsa MyISAM seçebilirsiniz

evet yüklü değil mysql yi seçtiğimde kurulum yapıyor fakat bu seferde 4. adımda kalıyor ve neyaptıysam düzeltemedim tek çarem serveri değiştirmek tüm kurulumları başka serverda yaptığımda çok güzel çalışıyor kendi serverimde çalıştıramadım
söylediğiniz iyi oldu ben innoDB kurup birde öyle deniyim

Üst Alt