Neler yeni
Presta-TR

Forumumza kayıt olarak hem destek alabilir hem de destek verebilirsiniz!

Şimdiden aramıza hoş geldiniz.

Yardım

akmeuser

Yeni Üye
arkadaşlar sitemin görünen url sini değiştirmek istiyorum

şuanda sitemde liknler www.sitem.com/product.php?id_product=10 görünüyor

benim yapmak istediğim www.sitem.com/iletişim.php v.s yada kategorideki ürünün açılımı
bu şekilde göstermek mümkünmü. saygılar...

Cvp: Yardım

Yani ürünün satın al kısmında direk sizinle irtibata geçmesi için contact.php ye gitsin istiyorsun sanıırm bunun için::

Önce ana sayfada ki vitrin ürünlerindeki butonları düzeltmek için:
modules/homefeatured/homefeatured.tpl yi açın içindeki

<a class="exclusive ajax_add_to_cart_button" rel="ajax_id_product_{$product.id_product}" href="{$base_dir}cart.php?qty=1&id_product={$product.id_product}&token={$static_token}&add&phpMyAdmin=98526d0b8b5f8f81f62e93bf38e4e836" title="{l s='Add to cart' mod='homefeatured'}">{l s='Add to cart' mod='homefeatured'}</a>

satırıdaki href="" değerinin içeriğini href="contact-form.php" olarak değiştirirsen ön sayfadan sepete ekle ye basıldığında iletişim formunun geldiğini görebilirsin.

Ürün inceleme ekranı ve listeleme ekranlarında da aynı tip düzenlemeyi yapman gerek bunun için düzenlemen gereken alanlar:

themes/"tema"/ product.tpl - product-sort.tpl - product-list.tpl - category.tpl Bunları aklımdan yazıyorum sana bazılarının içinde olmayabilir.

Umarım yardımcı olabilmişimdir..

bu yazdığın değildi sorunum ama bununda faydası dokundu çok teşekürler bunuda yapıcam...

anlatmak istediğim sitemde görünen linklerimin görünüşleri benim sitem www.birbilisim.com
sitemin içerisine baktığında herhangibir ürünün üzerine tıklarsan yada yazının explorer adres çubuğunda http://www.birbilisim.com/product.php?id_product=10 bu şekilde görünüyor ama ben indexleme düzgün yaptırmak için http://www.birbilisim.com/notebook-servisi gibi görünsün istiyorum tekrar saygılar..

admin panel / ayarlar / SEF ayarını on konumuna getirin ve ana sayfadaki htaccess.txt dosyasını .htaccess olarak düzenleyin.

yardımın için çok teşekür ederim..
oldu..

bu son işlemden sonra sitem içerisindeki linkler çalışmıyor sayfa görüntülenemiyor hatası veriyor bunu nasıl düzelte bilirim iyi günler..

Cvp:Yardım

.htaccess dosyasını boşaltıp tekrar upload ederek deneyin. .htacces'deki bir link yönlendirmesinde hata meydana gelmiş olabilir.

dediğinizi yaptım ftp içerisindeki dosyayı masa üstüne alıp txt formatında açıp içerisini sildim ve txt uzantısını kaldırıp tekrar ftp yükledim ama sorunum halla aynı varmı başka çözümü saygılar

admin panelden htaccess dosyasini yeniden güncelledinizmi? Evet ise CHMOD ayarlarini kontrol edin. Bunun icin install klasörünü yeniden ftp ye upload edin CHMOD hatarini gösterecektir. Chmod ayarlarin düzenledikten sonra sonraki adima gecmeden install klasörünü silebilirsiniz. Buna ragmen yine siteniz calismiyorsa sifirdan kurulum öneririm. Eger sitenizde düzenleme yaptiysaniz mysql dosyanizi yedekleyin. Daha sonra sifirdan kurdugunuz sitenizin veribankasina yedeklediginiz sql dosyasini geri yükleyebilirsiniz. Bütün bunlara ragmen yine siteniz calismiyorsa hostcunuzdan yardim isteyebilirsiniz

htaccess dosyasını nasıl günceleye bilirim forumda bulamadım sormak istedim.

siteyi yeniden yükledim aynı ayarları yapınca tekrar linkler çalışmıyor sadece htaccess dosyasını güncelemeyi bulamadım

ama birşey dikatimi çekti belki işe yarar htaccess dosyasının başına ( . ) eklediğimde yani .htaccess yaptığımda site IISPassword
The page cannot be displayed
hatası veriyor.
adsz-20101128.JPG

zaten htaccess dosyasinin basinda nokta olacak. yani su sekilde .htaccess
güncellemeyi adminpanel/tools/genarator türkcesini bilemiyorum ancak admin panelde ayarlar bölümünün yanindaki en son buton. .htaccess olusturma kismindan güncelleyebilirsin

dikatimi çekti belki işe yarar htaccess dosyasının başına ( . ) eklediğimde yani .htaccess yaptığımda site IISPassword
The page cannot be displayed
hatası veriyor.

daha öncede dedigim gibi basina nokta ekleyince soyle oldu noktayi kaldirinca böyle oldu demek gerekmiyor. htaccess dosyasi basinda nokta olmdigi takdirde hic bir ise yaramayan gereksiz bir formati belli olmayan belge haline gelir ve hic bir ise yaramadigi gibi bosuna yer kaplamis olur. sen admin panelden yeni bir .htaccess dosyasi olustur. eger .htaccess dosyasini deaktif etmek istersen admin panelden ayarlar kismindan arkadasca url secenegini (hayir) olarak secmen gerekiyor. Bu durumda .htaccess dosyasinin verecegi hata uyarisida deaktif edilmis olur

Üst Alt