Neler yeni
Presta-TR

Forumumza kayıt olarak hem destek alabilir hem de destek verebilirsiniz!

Şimdiden aramıza hoş geldiniz.

yeni modülde resimlerim bulanık

viphayat

Yeni Üye
arkadaşlar siteye eklediğim resimler, bulanık görünüyor sizce ne yapmalıyım bu konuda . 129*129 yapıyorum ebatını, 300*300 yapsamda bulanıyor resimler lütfen bilen arkadaş varsa yardım lazım. teşekkürler

Cvp: yeni modülde resimlerim bulanık

Admin panelden gösterilecek resimlerin boyutlarinida düzenlemen gerekir. Resminizin boyutu kücüktür ancak sistem boyut ayarlarinda büyük ise haliyle resminizin pixeli sisteme göre yetersiz oldugundan bulaniklasacaktir. Admin panel+ürünler+resimler sekmesinden düzenleyebilirsiniz

bende aynı sorunu yaşıyorum. ürünlerden resim boyutlarını güncelledim fakat olmadı.

Admin panelde resim boyutlarinda yapilan degisiklik resim boyutlarina hemen yansimaz. Ayni sekmede en altta güncelleme butonu vardir. Resim boyutlarini buradan güncellemeniz gerekmektedir.

hocam daha önceki sürümlerde böyle bir sıkıntı yoktu. şimdi neden resimlerle oynuyoruz. Benim resimler önceki sitedeki resimler zaten. Ben ugraitım yapamadım hala bulanık :) selamlar

En ideali prestashop ile gelen standart boyutlardir. Resimlerin pozuklugu yüklemis oldugunuz resmin orjinal boyutlarindan kaynaklanmaktadir. Yüklediginiz resmin boyutlari biraz büyük olsun

siz kurdunuzmu son sürümü. deneyeceğim tekrar

Resin boyutlarıyla alakalı bir durum yok, hiçbişey değiştirmeden verdiğim yolu izleyin.

Admin Panel > Ayalar > Resim

Tablonun altındaki Resimler bölümünden aşağıdaki seçenekler işaretle, resimler düzgün çıkacaktır.

Image quality *Use PNG for all images
JPEG quality *9
PNG quality *9

demek burda tam prestashopdan anlayan biri yok bende aynı sorun vardı. hocanın verdıgı cevaplar kacamak gibi. ya vaktı yok yada o da cozememıs bence. cunku acıklayım ben sen istersen 5kb resım ekle ıstersen 2mb ekle prestashop yapı tası php . php de dosya zaten sen ne boyut gosterırsen goster php yazılmıs kodda otomatık ne boyut belılendıyse o olur. yanı sorun 1.4 surumde.. o kadar..... 1.3.1 en iyisi bosuna zaman HARCAMAYIN... 1.4 İYİCE PİŞSIN BEKLEYİN.

AMA HOCAM YANLIS ANLAMYIN hep beraber cozerız bu işleri..umarım kırıcı yazmadım ust te

Teşekkürler ScAp bende sizin yorumunuzu okumadan yukarıdaki işlemleri yaptım olmadı ,aslında ilkten anlamsız gelsede denedim ,aşağıdaki kaliteli ayarlarını gördüm ama oynamak istemedim ,sizin yolunuzu izleyince oldu sağolun.

size ne kadar teşekkür etsem azdır. sizin söylediğiniz şekilde yaptım şimdi gayet sorunsuz. jepeg yada png her ikiside sorunsuz ve net çalışıyor

Resin boyutlarıyla alakalı bir durum yok, hiçbişey değiştirmeden verdiğim yolu izleyin.

Admin Panel > Ayalar > Resim

Tablonun altındaki Resimler bölümünden aşağıdaki seçenekler işaretle, resimler düzgün çıkacaktır.

Image quality *Use PNG for all images
JPEG quality *9
PNG quality *9

saol arkadaşım. çözüm budur. denedim ve sorun düzeldi. ancak eski resimleri değiştirmiyor. yeni eklenen resimleri istediğimiz gibi net çıkarıyor. buda yeterli bizim için.

Dip not: eski resimleri yeni kalite ayarlarıyla tekrar oluştur(t)mak için aynı ekranda biraz alt tarafta bulunan "Tırnak resimlerini tekrar oluştur" butonuna basılarak yapılabilir. Bu işlem tüm resimleri orjinal hallerinden tekrar oluşturur tabi değiştirilen kalite ayarlarıyla.. Bu sayede kalitesiz resimler silinir ve daha iyi ayarlarla tekrar oluşturulur

Üst Alt