Neler yeni
Presta-TR

Forumumza kayıt olarak hem destek alabilir hem de destek verebilirsiniz!

Şimdiden aramıza hoş geldiniz.

Natro ve Mail problemi

Cvp: Natro ve Mail problemi

ssl://mail.domaininz.com

gibi bir kısım vardı
sadece mail.domain.com
587 mail portu epostanız ve şifrenizi kaydettim çoğu zaman bu kullanıcı adı ve şifre
gerekli olmuyor önemli olan mail adresi ve port

İyi günler

Hocam ssl:// olan gmailden kaynaklanıyor. gmaili başka türlü kabul etmiyor.
diğer dediklerinizi de en az 100 defa yapmışımdır.
ama yinede sağolun sonuçta çözüldü.

konuda yazilan herseyi yapmama ragmen ben neden gonderemiyorum aklim almiyor :S

Biri bana yardimci olabilir mi rica etsem ?

Tesekkurler.

nat*o da ben doğru dürüst hiç bir zaman sistem kuramadım pek çok müşterime hosting sağladım çünkü nat*onun kendine has bir sistemi ve kendine has ayarları vb var bildiğim kadarıyla mesela external MySQL sunucu gibi o yüzden hostinginizin mail ayarları nasıl diye ancak destek masasına sorabilirsiniz.

sordum zaten. kimlik dogrulama ile ancak yapabilmekteymisim. Bunun icinde phpmailer yolladilar. Ancak bunun sisteme kurulumunu cozemedim. Yine destege sordum. Yazilim destegi vermediklerini soylediler. Bir ton laf ettim ancak nafile...

Yolladiklari bu phpmailer commocenmiydi o sistemdeki kurulumunu internette anlatmislar. Ancak prestashop icin olan seklini herhangi bir yerde bulamadim.

Her ne yaptiysam mail yollamayi beceremedim. Tek umut bu phpmaileri sisteme entegre edebilmem...

Bu konuda ekte dosyalari sizinle paylasiyorum. Bana yardimci olabilirmisiniz?

Tesekkurler.

illa nat*o daki serverdan veya mailden de yollamam gerekmiyor. Yani ben herhangi birsekilde bu mailleri yollayamazmiyim? Kendi gmail hesabimdan da olabilir veya herhangi baska sekillerde de olabilir. Bana bir care soyleyebilicek yok mu :S

biri yardimci olabilicek mi :S

gmailden yollamak için gmailin kendi mail sınıfı olacak onu sisteme entegre etmek gerekli ancak siz phpmail ilede mail gönderimi yapabilirsiniz aslında

dediklerinizin nasil yapilicagini bilmememden kaynaklaniyor. Hernasil olursa olsun birsekilde mail yollayabileyimde ne sekilde hangi sunucudan veya serverdan oldugunun pek onemi yok.

http://www.presto-changeo.com/en/content/9-fix-email-problems

Adresindeki talimatlari uyguladim. smtp den yine mail yollanmiyor. veya mailjetten de mail yollanmiyor ancak smtp olmadan direk yollamaya calistiginda yollandi msji cikiyor ancak gelen giden mail yok. 5 farkli mail ortamina test ettim. Mail gelmedi.

Yukardaki dosyayi birsekilde entegre etmem gerekiyor sanirim ama nasil ? :S

Ana dizinde bulunan tools klasöründe swift klasörü ve buklasördeki swift klasöründe Message.php dosyasindan
bu kodu bul
$this->setFrom("");
bu koda $this->setFrom("mail@mailadresi.com"); yaz
yine ayni klasörde
swift.php dosyasinda bu kodu bul
if (!($has_reply_to = $message->getReplyTo())) $message->setReplyTo($from);
hemen altina
if (!$has_reply_to[0])
$message->setReplyTo($from->getAddress()); bu kodu yapistir.

Verdiginiz linkte cözüm yolu bu sekilde anlatilmakta.
Kesin ve kalici cözüm icin sitenizi kaliteli bir serverde barindirmanizi öneririm.
Kolay gelsin

Linkteki adımları sorunsuz uyguladim zaten. Ancak smtp ile ilgili herhangi bir çözüm saglayabilmis degilim. Yukarida ekte verdigim dosyayi entegre etmem gerekiyor.. Commo da yapmislar ancak prestada henuz yapan yok.
Hickimsenin bilgisi yokmu bu konuda :(

Arkadasim serveriniz smtp desteklemiyorsa ve serverinizde php maildede sorun varsa kimse yardim edemez. Adamakilli bir servere tasinin derim.
Serverinizin yetkilsinin size yollamis oldugu mail programi. Bu ve bu sekilde mail programi piyasada bol miktarda mevcut. Bunu sitenize entegre edebilirsiniz. Ancak sadece iletisim amacli kullanabilirsiniz. Örnegin iletisim icin bir link verirsiniz ve isteyen sizinle bu mail programi ile iletisime gecebilir. Ancak bunu siparisler vs amacli kullanamazsiniz. Prestashop mail sistemin bir sekilde calisabilecek servere sahip olmaniz gerekmektedir.

serverin php mail ile ilgili bir sıkıntısı yokki. Daha dogrusu olmamasi icin yukarida ekte verdigim dosyayi entegre edebilmem gerekiyor.

Bu servera kayit olali daha henuz 20 gün oldu. 4 tane alan adi 1 tane 2 web sitesi barindiran host aldim. :S

Serverinizin phpmail ile bir sikintisi yoksa mail ayarlarindan smtp degilde php mail sectiginizde calismasi gerek. Baskaca calismamasi icin hic bir neden yok. Herseye ragmen calismiyorsa serverinizde problem var demektir.

Sayin abim;

Server yetkilileri ile gorusmemde php nin secildiginde calismasi icin yukaridaki ekte yeralan dosyanin entegrasyonu yapilmasinin gerektigini soylediler. Yani diger bir adiyla kimlik dogrulamanin yapilmasi gerektigini izah ettiler. Bunun haricinde calismayacaginida eklediler. Sorundan ziyade entegrasyon eksikligim var.. :(

iyi ama phpmailer bildigim kadari ile php iletisim formu. Yani mail sistemine bir ayar veya herhangi bir etkisi bulunmamakta. Size anlattiklari bu phpmailer iletisim formundaki belirtilen php kodune örnegin
`gönderici adresi mail@mailadresi.com ` bunu düzenleyin diyor. Yani sistemin calismasina etki edecek bir düzenleme degil. Yani iletisim icin mail programi kullanin diyor. Prestashopun mail programi kendi icinde var zaten.
Bazi serverler mail bombasi nedeni ile smtp özelligini kapatirlar. Cünkü mail bombardimani bazen serveri dondurabiliyor. Bu nedenle serverde mail özelligini kapatirlar. Ancak domain kendi icinde mail calistirabilmekte. Ancak prestashop mail sistemi myql entegreli oldugundan serverinizde mailserver deaktif ise isiniz zor.
Server konusunda wMaster daha bilgili. Belki kendisinin bir cözüm önerisi olabilir

kendisiyle nasil iletisime gecebilirim? Birsekilde gorusme imkanim olursa bir cozum bulabiliriz sanirim. En nihayetinde bunu cozmem gerekiyor. Tek care host degistirmekse kendilerinin onerdigi host ile iletisime gecmek faydali olucaktir sanirim.

Tesekkurler.

wMaster arkadasimiz enkisa zamanda yanir verecektir. Biraz sabir. Yada kendisine PM gönderin

pm ile bilgilendirdim

özel msjlara girmeye calistigim da asagidaki hatayi veriyor.

SQL errorDB function failed with error number 1054
Unknown column 'moderated' in 'field list' SQL=INSERT INTO jos_uddeim_emn (moderated, locked, status, popup, public, autoresponder, autoforward, autoforwardid, userid) VALUES (0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 17966)
SQL =

INSERT INTO jos_uddeim_emn (moderated, locked, status, popup, public, autoresponder, autoforward, autoforwardid, userid) VALUES (0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 17966)

Üst Alt