Neler yeni
Presta-TR

Forumumza kayıt olarak hem destek alabilir hem de destek verebilirsiniz!

Şimdiden aramıza hoş geldiniz.

PrestaShop v1.4.4.1 Türkçe Tam Sürüm Tamamlandı

Cvp: PrestaShop v1.4.4.1 Türkçe Tam Sürüm Tamamlandı

Selamlar,
Sitede de prestada da yeniyim...öncelikle herkese merhaba :)
Dil paketini ayrıca paylaşmanız mümkün mü acaba?

Saygılar,
Koray

Merhaba,

Emeklerinizi takdir ediyorum ama türkçe çeviri biraz felaket değil mi arkadaşlar? E-ticaret ciddi bir iş, Google Translate ile çevirip insanlara türkçe sürüm diye sunmak pek doğru olmamış. Siz ne dersiniz? Aşağıdaki örnekler ne demek istediğimi daha iyi anlatır

"kadar doldurun yeni maddeler ve özellikleri ile katalog."
"Yeni bir çalışan hesap ve deşarj dükkan sahibinin görevlerinizin bir parçası ekleyin."
"4 ürünler kategoride "Ana Kategori""
"Güvenlik minimum zaman şifrenizi yeniden beklemek"
"Etkinleştirmek veya devre dışı mağazası. Eğer bakım yaparken mağaza devre dışı bırakın."
"IP alışveriş özürlü olsa bile Önbüro erişmek için izin verilen adresler. onları ayırmak için virgül"
"Dostu URL"
"benim dükkanda Profili"
"Yedekler dosyaları her zaman tam, güncel ve geçerli olduğundan emin olun. Yedekleme işlemi sırasında bile bir başarı mesajı vardı."

vs, vs, böyle uzayıp gider bu liste...

Kolay gelsin

kesinlikle haklısınız..ben de kurulum yaptıktan sonra şaşırdım açıkcası...

daha da ilginci de var :D PDF proforma faturada siparişin tamamlanması için üyenin kullanıcı adı ve şifresine ihtiyaç var gibi bir ifade yazıyor..

tüm gün oturup çeviri yaptım kendi ihtiyaçlarım doğrultusunda...

emek takdir edilmeli elbet ancak bahsettiğiniz gibi google ile çeviri yapılıp da Türkçe sürüm diye sunmak biraz aceleye gelmiş..bir de reklam linklerini görünce elbette sadece reklam amacıyla yapılmış gibi bir izlenim uyanıyor. 3-4 arkadaş birlikte çalışsaydık 1-2 saatte biterdi çeviri hem de modüllerle birlikte...

Sizde haklısınız ama tüm çeviri öyle az değil.. 3 - 4 kişinin 2- 3 günlük çalışmasına bakarki bu sürede bir insanın yoğunlaşma süresinin (15 - 20 dk) yi hiç hesap etmeden verdiğim bir süredir..

Bu forumda "hadi bir kaç kişi toplanalımda Türkçe bir çeviri yapalım herkes faydalansın" çalışması ortalama 10 - 15 kez başlanılmıştır. Tekrar söylüyorum "BAŞLANILMIŞTIR" ama hiç birsinin devamı olmamıştır.

Çünkü Modül çevirilerindeki tüm alanları aç dediğiniz zaman zaten çoğu bilgisayar kısa süreliğine kasmalar yaşarki Ortalama 4000 satırın üstündeki alanı kontrol edip çevirmek, nerde kullanıldığını hesaplamak, devrik cümleleri nerde kullanıldığını hesap edip "in cart" kelimesini Modülde "Sepette:" olarak farklı farklı yerlerde toplam 3 ürün "sepette mevcut" (vb.) gibi kelimenin nerde kullanıldığını hesap edileceğini atlayarak bu tarz söylemlerde bulunmayın..

He eğer yine çalışma yapacak bir kaç kişi varsa çalışma sahası ve organizasyon sunmak isterim..

Reklam ile ilgili konulara gelince PrestaShop 1.1den itibaren tüm reklam kısımları aynıydı ve reklamın yarısından fazlası "ana sayfa editörünü" nasıl kullanıp o reklamın nasıl düzenleneceğini tarif ediyor zaten.. Bu siteden destek alıp onlarca site kurup sonrada 1 teşekkür etmeyen pek çok insan var.. Tamam teşekkür etmek zor olabilir o zaman sitemizi Türkçeleştirmedeki bozukluklarıda söylemekte zor gelsin o zaman..

Saygılarımla

Yinede Hertürlü çalışmanıza destek olmaya hazırız ve sizlere yardımcı olmayı kendimize borç bildiğimizi bilmenizi isterim..

herkese selamlar

dosya maalesef inerken yarıda kalıyor ve eksik inmiş oluyor bu sebeple zip açılmıyor.
lütfen linki yenilermisiniz.

teşekkürler

Cvp: PrestaShop v1.4.4 Türkçe Tam Sürüm Tamamlandı

PrestaShop v1.4.4 admin paneline giriş hatası alıyorum
mail adresimi sonra şifremi yazıyorum daima bu resim ekinde göründügü gibi daima mail adresi şifre istiyor yardımcı olabılırmısınız arkadaşlar ne yapacagımı sasırdım

Zipden çıktıgında hata veriyor..Düzeltirseniz isabetli olacaktır.Saygılar

tekrar indirmeyi denermisiniz?

merak etmeyin. ben en son sürümü çok güzel şekilde çevirip vericem...şu an kendi firmam için yapıyorum.. bitirince inşallah paylaşıcam... ayrıca temada hazırlıyorum... az çok smarty biliyoruz... ayrıca 3d secure kredi kartı slip modülü yazıyorum en kısa zamanda inşallah biticek....

ellerinize sağlık. emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ederim.

zip ten çıkarırken hata veriyor. birçok şey denedim olmadı. İlgilenirseniz sevinirim.

@sert
yardımcı olabileceğimiz birşey varsa destek olmak isteriz arkadaşım..

Dosya güncellendi tekrar indirmeyi denerseniz sevinirim

Cvp: PrestaShop v1.4.4 Türkçe Tam Sürüm Tamamlandı

guzelmıssss

Yazılanları okuyorum da en kolay yaptığımız şey "eleştirmek"

Paylaştıkça artan tek şeyin bilgi olduğunu unutmuşuz.

@Sert nickli arkadaşım yazdığın konulardaki gelişmeleri sabırsızlıkla bekliyoruz.

Öncelikle teşekkür edeyim...

Gerçi Türkçeye çevirisi ne durumdadır bilemiyorum açıkçası, ama eğer örneklendiği şekilde idiyse hiç olmasaymış daha iyiymiş diyesi geliyor insanın. Zira "e-ticaret" dediğiniz öyle yaptım/oldu, birazı oldu gerisi sonraya kaldı denecek bi durum olmasa gerek. içerikte o tür "komik" durumlar ortaya çıkıyorsa, ziyaretçilerin site yönetimine güvenip de alış-veriş yaparak para vermesini beklemek daha da komik olur...

Konuya dair net bir fikir sahibi olamamın nedeni de, dosyayı bir türlü indirmeyi başaramamış olmam. Zira son yarım saattir abartısız en az 20 defa denedim ama 2~3Mb indirdikten sonra bitiyor indirme işlemi, dolayısıyla hasarlı bir zip hiç bir işe yaramıyor. [sayaç 2260larda idi, şu an 2286 oldu; bu durumda sayaç da hatalı demektir, o sayının ne kadarı tamamen indirebilmiş, merak ettim şimdi!]

Belki kendi server-ınızdan sunmak yerine dosya daha bilindik ve temel işlevi hızlı server-ları üzerinden dosya paylaşımı olan sitelere yükleyip, linkleyerek; oralardan alternatif linklerle sunsaydınız daha mı iyi olurdu acaba? Böylelikle kendi sunucularınızı boşyere download trafiği ile boğuşturmazdınız hem...

bu sefer oldu galiba, sayaç=2290 ve dosya indi gibi. Şimdi bir de kurup, denemek lazım.

Aralarda bi yerlerde; çeviri, tema ve modül konusunda yazan diğer arkadaşlardan da henüz bir ses çıkmadı galiba!

Şimdilik en azından, deneyip görmek adına elimizde var olan bunun yetineceğiz sanırım, umarım eksiklikleri de en kısa sürede giderebilir, daha sorunsuz bir çeviri sunabilirsiniz.

Teşekkürler, iyi çalışmalar...

e- ticarette ki yanlış çeviriler ve komik kelimelerin müşterilerin üzerindeki etkisine kesinlikle katılıyorum.

download konusunda çok az sayıda indirme problemi mevcut ancak farklı bir adrese download için gönderirsek bu sefer sistemi kaç kişi indirdi kaç kişi kullandı bunları bilemeyecektiniz.

Tercüme konusuna gelince konuyu iyice gezerseniz anlayacaksınızki hiç kimsenin tek yada 2 - 3 kişinin yapamayacağını görebilirsiniz. biz burda bir platformuz aslında sonuçta sitemize ne reklam koyuyoruz nede içeriği görmeniz için pek çok forumda olduğu gibi yok mesaj yazın vs. sitemizi en temiz şekilde sunuyoruz elimizden geldiğince ücretsiz olarak forumdan yazdıklarınıza cevap veriyoruz gerektiğinde ücretsiz olarka php kod yazıp veriyoruz birde bunların üstüne üstlük bu tarz tepki görmek gerçekten beni yıldırıyor..

bu forumda sadece 1 admin var ne başka moderatör ne editör nede başka bir çalışan.. bu site 3 - 3,5 senedir ayakta ve ilk gününden bugüne onlarca - yüzlerce kişiye destek vermiştir hiç bir karşılık beklemeden.. Buna rağmen yine pek çok kişiyi tercüme için 4 kez 5 kez bir araya getirip hüsrana uğradığımız oldu. Ama elimizden geldiğince yılmadık sonuç olarak günde onlarca kişi sitemize üye oluyor ya PS Sürümü indiriyor ya modül indiriyor ya sorununu forumda aratıp çözüm buluyor ve hiç bir daha siteye girmemek üzere işini halledip çıkıp gidiyor.

Forum belkide bu yüzden sakinmiş gibi görünüyor.. ama teşekkür mesajı zorunlu olsaydı reklamdan mesajlar okunamasaydı hiç bu tarz tepkiler görmezdik belkide..

Çeviri konusundaki ilk "eleştiri"yi yazmış kişi olarak son kez bu konudaki görüşümü belirtmek istiyorum. Herşeyden önce bu forumda yapılan paylaşımları ve emeği takdir ettiğimi belirtmiştim. Ancak görüyorum ki mevzuya yine duygusal yaklaşılıyor. Forumda tek admin olması, bir kişinin çevirileri tek başına yapamayacağı, foruma girenlerin işini halledip gittiği...gibi. Her ne kadar ücretsiz de olsa, reklam, teşekkür zorunluluğu vs olmasa da sonuçta burada bir prestashop topluluğu oluşturmak temel amac degil mi? Öyleyse buradaki paylaşımların kalitesidir forumu ayakta tutacak şey. Bu foruma üye olmus herkesin de eleştirme hakkı vardır. Destek olmak, paylaşımda bulunmak ayrı bir konu. Gönüllülük esastır. Özellikle de ticari bir amac taşıyan bir eticaret yazılımı ile ilgili elbette dogru olmayan her şey elestirilecektir. Buradaki ornegimizde (google ile yapılan çeviri) olduğu gibi. Size tavsiyem bu gibi eleştiriler karşısında hemen savunmaya gecmek veya mazlumları oynamak yerine, "kaliteyi nasıl arttırırım ki forum üyeleri de maksimum paylaşımda bulunur ve cok daha aktif ve katılımcı olur?"un derdinde olmanizdir. Yok eğer dıyorsanız ki "ben bu ısı boyle yapıyorum, kimse de umurumda degil" o zaman eleştirileri de doğal karşılamak ve forumun bahsettiginiz "sakin" halini de buna göre yorumlamak doğru olacaktır. Tabii en basta da tepki ile elestiryi birbirinden ayırmak gerekir. Ben olsam paylaştığım bir şeyle ilgili eleştirileri dogru okuyup ona göre hataları en aza indirmeye çalışırdım. Hele de turkce çeviriyi asla ve asla Google translate ile yapıp "iste turkce full sürüm" diye sunmazdim. Dayanamayıp yine eleştirdim, herkesten özür dilerim.

ben askere gitmeden önceki 1 aylık süre zarfında 5 tema yaptım 2 slayt modülü yaptım ve sitede ana sayfasında yazdım indirme sayısına ve forumdaki teşekkür adedinin oranını bilmediğiniz için bende size katılıyorum.. hangi türk erkeği askere gitmeden önceki ayını sitesine gitmeden önce artırmak için evine kapanırda tema hazırlar??

Haklısınız ben yeterli değilim..

Bu site üzerinden 1.4.4 TR Kurup Site kuran sonra türkçeleştirmeler yapıp adan zeye pek çok site vardır 1 kişi demezmi peki TR dil paketini export edip forumdan paylaşayım?

Sizide anlıyorum haklısınız Tercümeler zayıf 16k tercüme var + mailler + veritabanı + Admin sekmeler yardımcı olacak varsa ben hazırdım yine hazırım..

Prestashop'da yeniyim, Web Tasarımcısı ve Bilgisayar Programcısıyım, Geliştirmelerde ve Çevirilerde Yardım Etmek ve Elimden Geleni yapmak isterim.

Üst Alt