Neler yeni
Presta-TR

Forumumza kayıt olarak hem destek alabilir hem de destek verebilirsiniz!

Şimdiden aramıza hoş geldiniz.

Toplu Ürün ekleme

Cvp:Toplu Ürün ekleme

http://www.presta-tr.com/Kategori-import.wmv Dosya bu media playerde Aç / URL Aç dediğiniz zaman direk olarak açabiliyorsunuz.

kardeş eline sağlık .güzel bir çalışma olmuş.. oldukca bilgilendim .. yanlız şu no image gif kafama takıldı

bu gif dosyaları nerede.. bunları önceden biryerlere yüklemek gerekiyormu hangi klasöre bu konuda biraz detay olması gerekir yada benim atladığım bişeylermi var..
oldukca temiz bir anlatım olmuş ama şu gif konusunda bir detay lütfen..

o kısıma http:// başta olmak kaydı ile resimlerin linklerini koyacaksınız.

aynı orada yazdığım gibi. img/p altına atılır ürün resimleriniz. buda dip not olarak bulunsun.

eyvallah.. peki no-image.gif neyi ifade ediyor.. no ürünün ıd nosumudur

ha birde image leri neye göre adlandırmak gerekir.. kafanı patlattım ama mademki böyle güzel bir paylaşım forumun var başkalarına da bilgi olsun..
değilse msn adresimi verir dim oradan hallederdik

hayır bir adlandırma yok. hiç önemi yok siz her ürün için farklı bir isim verceksiniz jpg.dosyasına ve ordaki linktede bu farklı olunca. dolayısı ile her ürün kendi resmi olacak bi sıra yada bişey yok benim örnek verdiğim no-img.gif sadece ürün resmi için uğraşmamak adına orda ilgili açıklamayı yaptım ama yeterli olmamış sanırım.

yinede açık olmayan bişey varsaburdan cevaplarım. bu kategori için hafta içide ürünler için bu tip bir video hazırlasammı ? gerçi aynı şeyler ama gerekir sanırım her neyse.

valla hocam çok iyi olmuş anlaşılmayacak birşey yok aslında.. sadece su resim ekleme can sıkıyor.. ben sabahtan beri denemediğim yol kalmadı bir türlü fotolar ürünlerde görünmüyor..

img/p klasörüne atıyorum örneğin www.siteadim.com/img/p/123.jpg olarak linkini yazıyorum fakat yok kardeşim çıkmıyor.. ben bunu ürünler bölümünden kaydediyorum..
olmuyor bir türlü

ana sayfada çıkmıyorsa sanırım resimlerin sonuna "-home" gibi birşey ekliyor. resimlerin isimlerinde -home.jpg gibi gibi ekleme yapabilirmsiin. 123.jpg -> 123-home.jpg

bu home anakategori olabilirmi .. bende anakategori Acculeil olarak çıkıyor

bir kez -home olarak ekleyip dene lütfen..

ok bi deneyim

3.jpg adında bir dosya kaydettim anakategorideki ürünler bölümüne

onu 6-6.jpg olarak gösteriyor devamında da 6-6-home.jpg

sitemizde üst kısımda online destek menusune tıklarmısınız.

Hcam video çok açıklayıcı olmuş teşekkürler.
Yanlız videoda sadece katagori ekleme var ürün ekleme yok, Aynı sistemle ürün eklemeye çalıştığımda alt katagorilerin altına doğru kayıt edemiyorum.

Ya ürün verdiğim ıd no ile kayıt olmuyır (benim verdiğim Id no:109, presta altkatagori adını ıd yapıyor 10502 gibi)

Ya da ürünü alt katagorinin içine kayıt anakatagori-altkatagori içine değilde ana menüye direk ürün ekliyor.

Yardımınızı bekliyorum. Saygılar.

Bak kardeş,
eğer ki ürün kategorisi istiyorsan ve alt kategori olmasın diyorsan:
id sini boş bırak name olarak ürün adı yaz ve kategori yaz
örneğin:
id aktive name kategori
- 1 canon fotografmakinasi
bu şekilde kategori ler altında ürün oluşturuyor fakat import yaparken ürün olarak yapacan kategori olarak değil:

şık 2:

alt kategorili istiyorsan: kategori den kayıt yapılacak
id: -
name: canon
kategori: fotograf makinası
id: -
name:nikon
kategori:fotograf makinası
gibi

bunu csv olarak önce aktar kategori olarak sonra kategoriler ve alt kategoriler oluşmuşmu ona bak:

oluşduysa
2. işlem ürün kaydetmede:
id:-
name:canon 350
parenkategori:canon

id:-
name:nicon d 100
parentkategori:nikon
gibi

bunları da ürünler olarak kaydedecen imprt dan
umarım faydalı olur ve anlaşılmıştır: ıd leri boş bırakma konusunda öy bir dene..
olmazsa yine bakarız bi çaresine .. bende presta admin kardeşden öğrendim

çözüm olmadıysa buradan yaz gerçi "başak" yakında master yapıcak ürün import konusunda :D..
her neyse burdan yazarsın çözüm bulamassan..

Ya wMaster hoca,
adam sıkıntılı ekliyememiş bişey..
aynı sıkıntıyı 3 gün yaşadım biliyorsun.. hızlıdan bir cevap yazayım dedim çünkü dün denedim artık yaptım.. ama senin sayende..

hallolur ya bir yapamas iki yapamas 3üncüde çözülür herşey.

Beyler aynı dediğiniz gibi yapıyorum, önce csv 1 de ana katagoriyia
b
c
d
gibi
sonra csv 2 ile alt katagorilerini katagori ekleden
a
a1
a2
b
b1
c
c1
c2
c3 gibi ekliyorum buraya kadar herşey istediğim gibi yanlız; ürün eklemek istediğimde,
Ürünler catagorisini belirtmeme rağmen ana sayfaya ekleniyor. Veya belirttiğim ıd ile kayıt olmuyor.

Dilerseniz msn adresimi ekleyin csv leri atayım bir bakın nerede yanlış yapmısım
en kısası bu gibi?

Merhaba videonuzla beraber kullandığınızı csv dosyasınıda verebilirseniz konu tam manasıyla anlaşılmış olacak sanırım

Üst Alt